Financial lease bij Nationale Autolease

Checklist Financial Lease Auto

Wanneer je als zelfstandig ondernemer een auto wilt kopen en de aanschafkosten van de auto wilt spreiden dan is Financial Lease de beste en meest duidelijke oplossing. Dit geldt voor zowel bedrijfswagens als personenauto’s.

Financial Lease is een transparante leasevorm. Je kunt de Financial Lease helemaal maken zoals de wens is met de daarbij behorende maandtermijn.

Check te Leasen bedrag

  • Je least het totaalbedrag (excl. BTW) van de auto. De BTW kan je terugvorderen van de belastingdienst als je BTW plichtig bent. Ben je niet BTW plichtig ( bv. artsen, gezondheidszorg,  fysiotherapeuten etc.) dan kan de BTW mee gefinancierd worden.
  • Je doet naast de BTW een aanbetaling waarmee je het te leasen bedrag verlaagt en daarmee ook de maandtermijn.
  • Wanneer je al een auto hebt bestaat de mogelijkheid om deze in te ruilen. Het inruilbedrag kan gebruikt worden als aanbetaling. Hiermee verlaag je het te leasen bedrag en tevens de maandtermijn.

Check Looptijd

  • Wanneer je een jong gebruikte auto koopt met een Financial Lease dan kan je zelf de looptijd bepalen tussen de 12 maanden en 72 maanden. Als je kiest voor een langere looptijd zal de maandtermijn lager worden.
  • De regel voor het bepalen van de looptijd is dat de auto aan het einde van het financial leasecontract niet ouder mag zijn dan 12 jaar.
  • Houdt bij het kiezen van de looptijd ook rekening met hoeveel kilometers je verwacht te rijden per jaar.

Check Slottermijn

  • Een slottermijn is een reële waarde van de auto aan het einde van de looptijd.
  • Voordeel van slottermijn is een lagere maandtermijn, je lost op de slottermijn niet af waardoor de maandtermijn lager blijft.
  • Aan het einde van de looptijd van het Financial Lease contract betaal je de slottermijn in 1 keer. Maar je kan de auto ook inruilen voor een andere auto en van het inruilbedrag kan de slottermijn betaald worden. Tevens is het mogelijk om de slottermijn aan het einde van de looptijd van het Financial Lease contract nog door te financieren.

Benieuwd wat jouw gewenste bedrijfsauto per maand kost? Vul het aanvraag formulier in en binnen 24 uur weet je het. 


Lease offerte aanvragen

Gerelateerde Blog items

Omhoog