Veelgestelde Vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

Ik heb een auto gezien die niet op jullie website staat, kan ik deze auto ook bij jullie leasen?

Dat kan zeker! NationaleAutolease werkt met alle dealerbedrijven in Nederland. Heb je al een Financial Lease offerte van een andere partij ontvangen dan kunnen wij altijd een concurrerend voorstel doen. Bel moet onze Lease Adviseurs 035 523 77 34 of mail naar info@nationaleautolease.nl.

Kan ik als particulier gebruik maken van Financial Lease?

Nee helaas kunnen wij jou als particulier niet helpen. Financial Lease is uitsluitend voor de zakelijke markt.

Kan ik als startende ondernemer een Financial Lease aanvragen?

NationaleAutolease helpt jou als startende ondernemer graag bij het afsluiten van een Financial Lease. De auto moet wel in verhouding staan met de bedrijfsvoering. De financieringsmaatschappij kan om een stukje aanbetaling vragen naast de BTW.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Financial Lease aan te vragen?

Om een Financial Lease aanvraag aan te kunnen bieden bij de financieringsmaatschappij hebben wij een KVK nummer nodig en gegevens van de auto. Je kunt deze sturen naar info@nationaleautolease.nl.

Moet ik jaarcijfers aanleveren om een auto te leasen?

In de meeste gevallen is het niet nodig om je jaarcijfers aan te leveren. Dit is afhankelijk van het gevraagde kredietbedrag en de startdatum van jouw onderneming.

Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inclusief bij Financial Lease?

Nee, onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn niet inbegrepen bij Financial Lease. Hierdoor is Financial Lease de meeste transparante lease vorm. NationaleAutolease kan een scherpe offerte voor je maken voor de autoverzekering.

Ben ik eigenaar van de lease auto?

Na het ondertekenen van de Financial Leaseovereenkomst ben je economisch eigenaar van de auto. Het kenteken komt op jouw naam te staan. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd van het contract juridisch eigenaar van de auto, de auto is onderpand van de Financial Lease.

Wat zijn de voordelen van een Financial Lease t.o.v. Operationele Lease?

Het grootste verschil is dat je bij Financial Lease direct eigenaar van de auto bent. Hierdoor kan je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen. Je kan de BTW direct bij de fiscus terugvorderen.
Nog een heel belangrijk verschil ; bij Financial Lease is geen beperking aan het aantal te rijden kilometers. Je krijgt dus nooit aan het einde van de looptijd nog een factuur voor meer gereden kilometers zoals bij Operationele Lease vaak het geval is.

Wat is een slottermijn of een lease auto?

Een slottermijn is een reële waarde die tot het einde van de looptijd van het Financial Leasecontract blijft openstaan. Over de slottermijn betaal je gedurende de looptijd geen aflossing. Een slottermijn zorgt voor een lagere maandtermijn.

Waarom moet ik de BTW op een lease auto zelf voorschieten?

De auto wordt direct aan de onderneming gefactureerd. Je kan bij de eerste aangifte direct de BTW terugvorderen.

Staan de maandelijkse termijnen vast?

De maandelijkse termijnen staan vast gedurende de looptijd van het Financial Leasecontract. Het is wel mogelijk om meer in te lossen. Hiermee verkort je de looptijd van het Financial Leasecontract.

Kan ik over het maandelijkse leasebedrag BTW terugvorderen?

Bij de aanschaf van de auto kan je het volledige BTW bedrag terugvorderen. De maandelijkse leasetermijn is daarom vrij van BTW.

Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR notering?

Voor eigenaren van een eenmanszaak of V.O.F. met een herstelde achterstandscodering hebben wij zeker mogelijkheden om een nieuw leasecontract af te sluiten. Tevens zijn er mogelijkheden voor eigenaren van een BV. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt. Vraag onze goed opgeleide Lease Adviseurs naar de mogelijkheden.

Wat gebeurt er aan het einde van het lease contract?

Na betaling van de laatste termijn ( en na betaling van een evt. slottermijn) is de auto volledig jouw eigendom.

Kan de lease auto op mijn privé naam tenaamgesteld worden?

Dit is zeker mogelijk! Je moet dan wel privé mee tekenen op het Financial Lease contract. Hou er rekening mee dat je dan geen BTW kan terugvorderen.

Mag ik de zakelijke lease auto privé rijden?

Jazeker! Je moet dan wel bijtelling betalen. Wanneer je in een volledig elektrische auto rijdt val je in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt 4% bijtelling over de cataloguswaarde tot € 50.000,00. Wanneer je in een auto rijdt die meer dan 0 gram CO2 uitstoot dan betaal je 22% bijtelling.

Kan ik de lease auto vervroegd inlossen?

Dit kan altijd! Je kan dit doen door extra maandtermijnen te betalen of door het gehele openstaande saldo te betalen.

Wat is de maximale looptijd van een lease contract?

De maximale looptijd van een Financial Lease is 72 maanden. Het bouwjaar van de auto bepaalt de maximale looptijd. De regel is dat de auto aan het einde van de looptijd niet ouder mag zijn dan 12 jaar. Voor hele speciale auto’s zijn er echter uitzonderingen. Overleg met onze Lease Adviseurs.

Wat is het verschil tussen een BTW auto en een Marge auto?

Een marge auto is eerder eigendom geweest van een particulier. Deze particulier heeft de BTW reeds betaald. Daardoor is een marge auto vrij van BTW en kan je als ondernemer geen BTW meer terugvorderen. Over een BTW auto kan je als ondernemer de BTW terugvorderen.

Wat is BTW?

BTW is de belasting die wordt gerekend op bijna alle goederen en diensten. Zo ook bij een auto. De BTW kan worden terggevorderd door ondernemers die BTW plichtig zijn.

Wat is BPM?

BPM is belasting die alleen wordt geheven over personenauto’s en motorrijtuigen.
De BPM is afhankelijk van de nieuwprijs van de auto, de leeftijd van de auto en de uitstoot van de auto.

Is het mogelijk om een auto uit het buitenland te kopen met een Financial Lease?

Ja, het is mogelijk om een Financial Lease af te sluiten voor een auto die je wilt importeren. Er moet wel een factuur van een Nederlandse leverancier komen. NationaleAutolease heeft een aantal betrouwbare partners om je hiermee te helpen. Voor informatie bel met een van onze Lease Adviseurs 035 523 77 34.

Omhoog