Veelgestelde Vragen

Dat kan zeker! NationaleAutolease werkt met alle dealerbedrijven in Nederland. Heb je al een Financial Lease offerte van een andere partij ontvangen dan kunnen wij altijd een concurrerend voorstel doen. Bel moet onze Lease Adviseurs 035 523 77 34 of mail naar [email protected].

Nee helaas kunnen wij jou als particulier niet helpen. Financial Lease is uitsluitend voor zelfstandig ondernemers.

NationaleAutolease helpt jou als startende ondernemer graag bij het afsluiten van een Financial Lease. De auto moet wel in verhouding staan met de bedrijfsvoering. De financieringsmaatschappij kan om een stukje aanbetaling vragen naast de BTW.
Om een Financial Lease aanvraag aan te kunnen bieden bij de financieringsmaatschappij hebben wij een KVK nummer nodig en gegevens van de auto. Je kunt deze sturen naar [email protected].
In de meeste gevallen is het niet nodig om je jaarcijfers aan te leveren. Dit is afhankelijk van het gevraagde kredietbedrag en de startdatum van jouw onderneming.
Nee, onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn niet inbegrepen bij Financial Lease. Hierdoor is Financial Lease de meeste transparante lease vorm. NationaleAutolease kan een scherpe offerte voor je maken voor de autoverzekering.

Na het ondertekenen van de Financial Leaseovereenkomst ben je economisch eigenaar van de auto. Het kenteken komt op jouw naam te staan. Gedurende de looptijd is de auto onderpand van de financiering. Na betaling van de laatste termijn wordt je juridisch eigenaar van de auto.

Het grootste verschil is dat je bij Financial Lease direct eigenaar van de auto bent. Hierdoor kan je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen. Je kan de BTW direct bij de fiscus terugvorderen. Nog een heel belangrijk verschil ; bij Financial Lease is geen beperking aan het aantal te rijden kilometers. Je krijgt dus nooit aan het einde van de looptijd nog een factuur voor meer gereden kilometers zoals bij Operationele Lease vaak het geval is.
Een slottermijn is een reële waarde die tot het einde van de looptijd van het Financial Leasecontract blijft openstaan. Over de slottermijn betaal je gedurende de looptijd geen aflossing. Een slottermijn zorgt voor een lagere maandtermijn.
De auto wordt direct aan de onderneming gefactureerd. Je kan bij de eerste aangifte direct de BTW terugvorderen.
De maandelijkse termijnen staan vast gedurende de looptijd van het Financial Leasecontract. Het is wel mogelijk om meer in te lossen. Hiermee verkort je de looptijd van het Financial Leasecontract.
Bij de aanschaf van de auto kan je het volledige BTW bedrag terugvorderen. De maandelijkse leasetermijn is daarom vrij van BTW.
Voor eigenaren van een eenmanszaak of V.O.F. met een herstelde achterstandscodering hebben wij zeker mogelijkheden om een nieuw leasecontract af te sluiten. Tevens zijn er mogelijkheden voor eigenaren van een BV. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt. Vraag onze goed opgeleide Lease Adviseurs naar de mogelijkheden.
Na betaling van de laatste termijn ( en na betaling van een evt. slottermijn) is de auto volledig jouw eigendom.

Dit is zeker mogelijk! Bij een eenmanszaak komt de auto altijd privé op naam van de eigenaar te staan. Bij een B.V. kan het gebeuren dat je privé mee moet tekenen op het Financial Lease contract. Daarin word door de bank gekeken naar het object. Hou er rekening mee dat je dan geen BTW kan terugvorderen.

Jazeker! Je moet dan wel bijtelling betalen. Wanneer je in een volledig elektrische auto rijdt val je in een lagere bijtellingscategorie. Bijtellingspercentage elektrische auto’s met nul CO2 uitstoot  in 2022 16% tot een cataloguswaarde van € 35.000,00 daarboven 22%. Alle andere auto’s 22%l je 22% bijtelling.

Dit kan altijd! Je kan dit doen door extra maandtermijnen te betalen of door het gehele openstaande saldo te betalen.
De maximale looptijd van een Financial Lease is 72 maanden. Het bouwjaar van de auto bepaalt de maximale looptijd. De regel is dat de auto aan het einde van de looptijd niet ouder mag zijn dan 12 jaar. Voor hele speciale auto’s zijn er echter uitzonderingen. Overleg met onze Lease Adviseurs.
Een marge auto is eerder eigendom geweest van een particulier. Deze particulier heeft de BTW reeds betaald. Daardoor is een marge auto vrij van BTW en kan je als ondernemer geen BTW meer terugvorderen. Over een BTW auto kan je als ondernemer de BTW terugvorderen.
BTW is de belasting die wordt gerekend op bijna alle goederen en diensten. Zo ook bij een auto. De BTW kan worden terggevorderd door ondernemers die BTW plichtig zijn.
BPM is belasting die alleen wordt geheven over personenauto’s en motorrijtuigen. De BPM is afhankelijk van de nieuwprijs van de auto, de leeftijd van de auto en de uitstoot van de auto.
Ja, het is mogelijk om een Financial Lease af te sluiten voor een auto die je wilt importeren. Er moet wel een factuur van een Nederlandse leverancier komen. NationaleAutolease heeft een aantal betrouwbare partners om je hiermee te helpen. Voor informatie bel met een van onze Lease Adviseurs 035 523 77 34.
Omhoog