Financial lease bij Nationale Autolease

Een auto leasen als startende zzp’er, kan dat?

Je hebt besloten om zzp’er te worden en eigen baas te zijn. Je bent bij de KVK geweest en hebt je ingeschreven als zelfstandig startende ondernemer. Dat is het moment dat je als startende zzp’er een auto kunt gaan leasen en een financial lease offerte kan gaan aanvragen.

Als startende zzp’er moet je over een aantal zaken goed nadenken;

 • Hoe kom ik aan mijn opdrachten
 • Ga ik vanuit huis werken of ga ik een ruimte huren
 • Je gaat je uurtarief bepalen en je administratie opzetten
 • Hoe bezoek ik mijn klanten
 • Koop ik een auto of ga ik een auto zakelijk leasen

Wanneer je startende zzp’er bent loop je in het begin tegen hoge kosten aan. Een nieuwe auto is altijd een grote investering maar vaak wel noodzakelijk om je bedrijfsvoering uit te kunnen oefenen.

Wanneer je startende zzp’er bent loop je in het begin tegen hoge kosten aan. Een nieuwe auto is altijd een grote investering maar vaak wel noodzakelijk om je bedrijfsvoering uit te kunnen oefenen.

Daarom kiezen veel starters ervoor om een jong gebruikte auto te kopen met een Financial Lease. Je betaalt de auto in maandelijkse termijnen terug. Op deze manier hoef je niet in één keer een grote investering te doen om toch een mooie zakelijke bedrijfsauto te rijden.

Voordelen van leasen voor startende zzp’ers

 • Je hoeft je spaargeld niet aan te spreken om toch een auto te rijden
 • Door een auto te kopen met een financial lease word je eigenaar van de auto, je gooit je geld dus niet weg maar spaart omgekeerd
 • Je betaalt een vast bedrag per maand, dit is duidelijk en overzichtelijk
 • Je kan gebruik maken van alle fiscale voordelen zoals BTW terugvorderen en je kan de rente fiscaal verrekenen waardoor je minder belasting betaalt.
 • Zou je het geld op de spaarrekening hebben dan kan je door de bedrijfsauto te leasen je spaargeld investeren in je bedrijf. Dit noemen wij “Slim Ondernemen”

Waar op letten bij het leasen van een auto als startende ondernemer?

Wanneer je als startende zzp’er besluit om een financial lease af te sluiten voor de aankoop van een bedrijfsauto dan zijn er een aantal voorwaarden waar de bank naar kijkt bij de beoordeling van de financial lease;

 • Hoogte aanschafprijs van de auto
 • Past de auto bij de bedrijfsvoering
 • Doe je een aanbetaling of ruil je een auto in; hoogte kredietbedrag
 • Branche waarin je werkzaam bent
 • Type auto; personenauto of bedrijfsbus
 • Kilometerstand en bouwjaar

Financiële toetsing bij startende zzp’ers

Je kan via onze leasevoorraad een aanvraag doen of misschien heb je een auto op het oog die niet op onze website staat of kies je voor een nieuwe auto. Ook dan kan je een financial lease aanvraag doen.


Bekijk onze leasevoorraad

Bij de beoordeling van de financial lease kijkt de financieringsmaatschappij of de auto die je wilt leasen past bij je bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld; je bent een schildersbedrijf gestart en wilt een auto om met je werkmateriaal bij je klanten te kunnen komen. Wanneer je een startende ZZP’er bent zal de bank voor een bedrijfsbus een akkoord afgegeven. Doe je een aanvraag voor een personenauto bv. een Mercedes Benz AMG dan ziet de bank niet de meerwaarde en zal de aanvraag niet goedkeuren. De zakelijke lease moet echter een meerwaarde hebben voor je bedrijf.

Bij een stratende ZZP’er wordt er tijdens de aanvraagprocedure een toetsing gedaan bij het BKR omdat een ZZP’er meestal een eenmanszaak heeft en persoonlijk verantwoordelijk is. Soms wordt er gevraagd naar een stukje aanbetaling om het risico voor de financieringsmaatschappij wat kleiner te maken.

De beoordeling van de financial lease gaat over het algemeen snel; binnen 24 uur krijg je een terugkoppeling en weet je waar je aan toe bent.

Je kunt als startende zzp’er een auto leasen!

Startende ZZP’ers kunnen zeker een zakelijke auto leasen. Soms vraagt de financieringsmaatschappij om een stukje extra zekerheid in de vorm van een aanbetaling.

Wij kijken graag samen met jou naar je wensen en de mogelijkheden. Doe een financial lease aanvraag.


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Heb je vragen bel dan één van onze Lease Adviseurs 035 523 77 34 of mail naar [email protected]

Gerelateerde Blog items

Omhoog