Auto elders gevonden?

Hoe zit het met financial lease en BTW?

Financial leasen bij nationale autolease

Op deze pagina

Financial lease is voor vele ondernemers dé oplossing. Niet alleen is financial lease handig voor het gemak met gebruik en verzekeringen, maar het biedt ook interessante mogelijkheden op het gebied van BTW. Over het algemeen is het vrij onduidelijk wat de regels zijn met financial lease en het al dan niet betalen van BTW. In dit artikel leggen wij het u duidelijk uit. 

Het leasen van een auto is voor veel ondernemers een uitkomst.

Financial lease is een lening voor de ondernemer met als onderpand de auto. Dit kan een bedrijfsauto zijn die u nodig heeft voor uw bedrijfsvoering of een personenauto.

Een lening met een auto als onderpand is voor de acceptatie bij de bank makkelijker dan een lening voor uw bedrijfsvoering. Dit is de reden dat veel ondernemers hun auto op basis van financial lease kopen en het geld dat ze dan niet aan een auto uitgeven, investeren in het aanschaffen van bedrijfsmiddelen.

Financial lease en BTW

Wanneer u uw auto koopt en gebruik maakt van een financial lease dan bent u economisch eigenaar van de auto. U investeert in het kopen van een auto, hierdoor kunt u, wanneer uw bedrijf BTW plichtig is, profiteren van BTW teruggave van de auto. Het is afhankelijk of u uw aangifte per maand of per kwartaal doet wanneer u het bedrag terugkrijgt.

Doordat u het BTW bedrag in één keer kan terugvorderen en de BTW daarmee helemaal verrekend is, betaalt u bij financial lease géén BTW over uw maandtermijn. Deze is vooraf al helemaal verrekend.

BTW teruggave is niet het enige voordeel van financial lease

Afschrijving is het verschil tussen de aanschafprijs exclusief BTW minus de restwaarde. Dit mag volgens de belastingdienst in maximaal 5 jaar worden afgeschreven. Dit is voor veel ondernemers een reden om de looptijd van het financial leasecontract ook op 60 maanden(5 jaar) af te sluiten. Dan loopt de afschrijving gelijk met de looptijd van het financial lease contract. Dit houdt het allemaal overzichtelijk.

Rente aftrek bij financial lease

Nog een extra voordeel van financial lease is de rente aftrek. Financial lease is een zakelijke lening. De rente van een zakelijke lening is fiscaal aftrekbaar bij de belastingdienst. Daarom mag u als ondernemer de betaalde rente bij uw aangifte verrekenen.

Mocht u nog vragen hebben over financial lease en hoe het precies zit met de BTW bij financial lease, neem dan contact op met NationaleAutolease.nl. Wij leggen je het graag duidelijk uit, en kijken samen naar jouw situatie.

Op deze pagina

Vind snel je nieuwe leaseauto

Bouwjaar

Gerelateerde lease berichten

wat is financial lease, auto lease, auto leasing, lease auto
Financial lease informatie

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke financiering waarmee je een auto kunt kopen voor jouw onderneming. Je betaalt de auto in maandelijkse vaste termijnen terug aan

Lees verder »