Financial lease bij Nationale Autolease

Opmars van occasion lease

Steeds meer ondernemers maken gebruik van occasion lease. Waarom is occasion lease zo populair bij ondernemers? Onderstaand het antwoord op deze vraag.

De grote voordelen van zakelijk occasion lease voor ondernemers

  • Aanschafprijs van een occasion is veel voordeliger dan van een nieuwe auto; bij een nieuwe auto schrijf je in de eerste jaren het meeste af, een jonge occasion heeft deze hoge kosten al gehad.
  • Occasion auto is snel leverbaar; als ondernemer heb je soms snel een auto nodig om je klanten te kunne bezoeken of om je werk uit te kunnen voeren bij klanten op locatie. Een nieuwe auto heeft vaak een aantal weken levertijd een occasion is direct leverbaar.
  • Fiscale voordelen; bij Financial Lease met een occasion ben je economisch eigenaar van de auto. Daarom profiteer je als ondernemers zelf van de fiscale voordelen zoals rente aftrek, BTW terugvorderen, MIA- en KIA regeling.

Kortom, occasion lease is een investering zonder liquiditeitsverlies voor een ondernemer. Dit alles maakt het zeer aantrekkelijk voor ondernemers om een occasion te leasen in plaats van een nieuwe auto.

Redenen waarom financial lease van een zakelijke occasion steeds populairder wordt.

  • In veel gevallen heeft de occasion nog de fabrieksgarantie
  • Jonge lease occasions hebben de hoogste afschrijvingskosten al gehad en zijn daardoor voordeliger in aanschafprijs
  • De maandelijkse leaseprijs is daardoor laag
  • Via Financial Lease voor occasions profiteer je van fiscale voordelen zoals investeringsaftrek, rente aftrek en BTW terugvorderen
  • Looptijd is flexibel en kan tussentijds worden ingelost ook is het mogelijk om tussentijds een andere auto te kopen
  • Je houdt geld over om in je eigen onderneming te investeren, geen liquiditeitsverlies

Hoe gaat het leasen van een occasion in het werk?

Zoek je favorieten lease occasion uit en bepaal in hoeveel jaar je de auto wilt terug betalen. Wanneer je een slottermijn termijn neemt wordt je maandtermijn nog voordeliger. Meer over tweedehands leasen? >

Ben je ook nieuwsgierig of occasion lease iets voor je is als ondernemer? Bekijk onze leasevoorraad of bel met onze  deskundigen lease adviseurs op het gebied van financial lease 035 523 7734

Financial Lease is de beste en voordeligste oplossing, vind snel je nieuwe lease!

Doordat de afschrijving van een auto in het begin het hoogste is, is de aanschafprijs van een Occasion zeer aantrekkelijk. Hier heeft de eerste (hoge) afschrijving al plaatsgevonden. Daardoor is de aanschafprijs aanzienlijk lager bij een jong gebruikte auto of een “auto met de kop eraf” zoals in de volksmond gezegd wordt.

Wanneer je als ondernemer net gestart bent met je bedrijf heb je vaak veel kosten gemaakt. Om je klanten te bezoeken en/of een klus op locatie te kunnen doen heb je een bedrijfsauto nodig. Dit kan een bedrijfsbus voor een schilder of timmerman zijn, maar het kan ook een personenauto zijn voor een consultant.  Dit is afhankelijk van het type bedrijf dat je gestart bent. De aanschaf van een bedrijfsauto is een grote uitgave.

Voor een startende ondernemer is het zeker mogelijk om een Financial Lease af te sluiten. 

Afhankelijk van het type auto en de aanschafprijs vraagt de financieringsmaatschappij in sommige gevallen om een kleine aanbetaling. Maar meestal kan de auto volledig gefinancierd worden.

Financial Lease is voor nieuwe- en gebruikte auto’s voor personenauto’s en bestelbussen.

Gerelateerde Blog items

Omhoog