Opmars van occasion lease

Opmars van occasion lease

Steeds meer ondernemers maken gebruik van occasion lease. Waarom is occasion lease zo populair bij ondernemers? Onderstaand het antwoord op deze vraag.

De grote voordelen van occasion lease voor ondernemers

  • Aanschafprijs van een occasion is veel voordeliger dan van een nieuwe auto; bij een nieuwe auto schrijf je in de eerste jaren het meeste af, een jonge occasion heeft deze hoge kosten al gehad.
  • Occasion auto is snel leverbaar; als ondernemer heb je soms snel een auto nodig om je klanten te kunne bezoeken of om je werk uit te kunnen voeren bij klanten op locatie. Een nieuwe auto heeft vaak een aantal weken levertijd een occasion is direct leverbaar.
  • Fiscale voordelen; bij Financial Lease ben je economisch eigenaar van de auto. Daarom profiteer je als ondernemers zelf van de fiscale voordelen zoals rente aftrek, BTW terugvorderen, MIA- en KIA regeling.

Kortom, occasion lease is een investering zonder liquiditeitsverlies voor een ondernemer. Dit alles maakt het zeer aantrekkelijk voor ondernemers om een occasion te leasen in plaats van een nieuwe auto.

Redenen waarom financial lease van een occasion steeds populairder wordt

  • In veel gevallen heeft de occasion nog de fabrieksgarantie
  • Jonge occasions hebben de hoogste afschrijvingskosten al gehad en zijn daardoor voordeliger in aanschafprijs
  • De maandelijkse leaseprijs is daardoor laag
  • Via Financial Lease profiteer je van fiscale voordelen zoals investeringsaftrek, rente aftrek en BTW terugvorderen
  • Looptijd is flexibel en kan tussentijds worden ingelost ook is het mogelijk om tussentijds een andere auto te kopen
  • Je houdt geld over om in je eigen onderneming te investeren, geen liquiditeitsverlies

Hoe gaat het leasen van een occasion in het werk?

Zoek je favorieten occasion uit en bepaal in hoeveel jaar je de auto wilt terug betalen. Wanneer je een slottermijn termijn neemt wordt je maandtermijn nog voordeliger.

Ben je ook nieuwsgierig of occasion lease iets voor je is als ondernemer? Bekijk onze leasevoorraad of bel met onze  deskundigen lease adviseurs op het gebied van financial lease 035 523 7734

Financial Lease is de beste en voordeligste oplossing, vind snel je nieuwe lease!

Gerelateerde BLog items