Financial lease bij Nationale Autolease

Zakelijk een occasion leasen

Steeds meer ondernemers maken gebruik van occasion lease. Wat is occasion lease en waarom is occasion lease zo populair bij ondernemers? Hieronder vind je de antwoorden.

Wat is occasion lease?

Wanneer je als ondernemer een goede bedrijfsauto wilt rijden, maar niet in één keer je geld wilt investeren in een auto, dan kan occasion lease je de uitkomst bieden. Aan leasen van een tweedehands auto zitten veel financiële voordelen, waarvan je kan profiteren. De aankoop van een occasion is voordeliger dan van een nieuwe auto. Hiermee is het te leasen bedrag lager waardoor je een lager maandbedrag betaalt. Tevens is een zakelijke occasion auto sneller leverbaar. 

Als je kiest voor Financial Lease, dan kun je ook nog eens een auto inruilen voor extra voordeel. Bekijk daarom vandaag nog onze occasions!

De voordelen van occasion lease

Zoals eerder genoemd profiteer je van verschillende voordelen als je kiest voor occasion lease. Hieronder zetten we alle voordelen voor je op een rijtje.

Lage afschrijving

Als (startende) ondernemer is het voordeliger om een gebruikte auto te kopen op basis van een financial lease. Occasion lease is dan het beste alternatief. Bij nieuwe auto’s is de afschrijving hoog en brengt dus hogere kosten met zich mee die tot uiting komen in een hogere leasetermijn.

Bij (jong) gebruikte auto’s heeft de eerste afschrijving reeds plaatsgevonden. De aanschafprijs is daardoor lager en daarmee is ook het Btw-bedrag lager. Het Btw-bedrag moet door jou worden voorgeschoten, omdat de auto altijd maximaal exclusief de BTW gefinancierd kan worden. Het Btw-bedrag kan je later terugvorderen bij de belastingdienst. Wanneer je als bedrijf niet BTW plichtig bent (bv. zorginstelling, fysiotherapeuten, financiële dienstverlening, tandarts etc.) dan kan de BTW mee gefinancierd worden.

Vast laag maandbedrag

Occasion lease is een voordelige manier om een auto te leasen. Je kan vooraf bepalen of je zelf een bedrag wilt aanbetalen naast de Btw of misschien heb je een auto in te ruilen waarmee je het te leasen bedrag kan verlagen. Je betaalt per maand een vast bedrag gedurende een vaste looptijd. De looptijd ligt bij financial lease van jong gebruikte auto’s tussen de 12-72 maanden. De regel is dat de auto aan het einde van de looptijd van het financial lease contract niet ouder is dan 12 jaar.

Ook een slottermijn is mogelijk bij occasion lease. Door voor een slottermijn te kiezen betaal je een lagere maandtermijn. Een slottermijn is een reële restwaarde van de auto die open blijft staan tot de laatste termijn. Wanneer je de laatste termijn en de slottermijn betaalt dan is de auto je eigendom (juridische eigenaar). Je kunt deze dan bij de aankoop van een volgende auto weer inruilen en het inruilbedrag verrekenen met de aanschafprijs.

Geen kilometerbeperking en naheffing gereden kilometers

Omdat je economisch eigenaar bent van de auto bepaal je zelf hoeveel kilometers je met de auto rijdt. Dit is een groot voordeel; je komt nooit voor verrassingen te staan dat je aan het einde van de looptijd een factuur ontvangt voor “meer” kilometers die je gereden hebt.

Fiscale voordelen

Je bent economisch eigenaar van de auto. Dat houdt in dat je als ondernemer ook zelf kan profiteren van de fiscale voordelen. Het terugvorderen van de BTW, rente en afschrijvingskosten kunnen namelijk fiscaal worden verrekend. Als startende ondernemer kan je daarnaast aanspraak maken op de regeling startersaftrek.

Occasion vaak sneller leverbaar

Veel auto’s hebben tegenwoordig een lange levertijd. Het voordeel van occasion lease is dat deze auto’s vaak direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Zo hoef je dus niet lang te wachten op een nieuwe leaseauto.

Inruilen van oude auto mogelijk

Als je kiest voor financial lease, dan is het mogelijk om je oude auto in te ruilen bij de garage waar je de nieuwe occasion koopt en ophaalt. Hierdoor valt het totale leasebedrag nog lager uit. Het leasebedrag wordt namelijk berekend op het bedrag dat je moet bij betalen. Bij het inruilen van een auto wordt dit bedrag dus veel lager. Zo geniet je van lagere maandlasten.

Een zakelijke occasion leasen wordt steeds populairder

Het wordt steeds populairder om te kiezen voor een financial lease om een occasion zakelijk te leasen. Hieronder vind je de redenen:

  • Veel occasions hebben nog de fabrieksgarantie
  • De hoogste afschrijvingskosten zijn al geweest en dus zijn occasions lager in aanschafwaarde
  • De maandelijkse leaseprijs ligt lager
  • Er hangen allerlei fiscale voordelen aan occasion lease
  • Looptijd is flexibel en kan tussentijds worden ingelost
  • Je houdt geld over om in je eigen onderneming te investeren

Hoe gaat het leasen van een occasion in het werk?

Zoek je favoriete occasion uit en bepaal in hoeveel jaar je de auto wilt terug betalen. Wanneer je een slottermijn termijn neemt, wordt je maandtermijn nog voordeliger. 

Ben je ook nieuwsgierig of occasion lease iets voor jou is als ondernemer? Bekijk onze leasevoorraad of bel met onze  deskundigen leaseadviseurs op het gebied van financial lease 035 523 7734.

Doordat de afschrijving van een auto in het begin het hoogste is, is de aanschafprijs van een Occasion zeer aantrekkelijk. Hier heeft de eerste (hoge) afschrijving al plaatsgevonden. Daardoor is de aanschafprijs aanzienlijk lager bij een jong gebruikte auto of een “auto met de kop eraf” zoals in de volksmond gezegd wordt.

Wanneer je als ondernemer net gestart bent met je bedrijf heb je vaak veel kosten gemaakt. Om je klanten te bezoeken en/of een klus op locatie te kunnen doen heb je een bedrijfsauto nodig. Dit kan een bedrijfsbus voor een schilder of timmerman zijn, maar het kan ook een personenauto zijn voor een consultant.  Dit is afhankelijk van het type bedrijf dat je gestart bent. De aanschaf van een bedrijfsauto is een grote uitgave.

Voor een startende ondernemer is het zeker mogelijk om een Financial Lease af te sluiten. 

Afhankelijk van het type auto en de aanschafprijs vraagt de financieringsmaatschappij in sommige gevallen om een kleine aanbetaling. Maar meestal kan de auto volledig gefinancierd worden.

Financial Lease is voor nieuwe- en gebruikte auto’s voor personenauto’s en bestelbussen.

Gerelateerde Blog items

Omhoog