Financial lease bij Nationale Autolease

Top 5 elektrische bedrijfswagens en bestelbussen om te leasen 2024

Is jouw bedrijf veel werkzaam in de grote steden dan moet je rekening gaan houden met de milieu zones. In 2025 worden de milieu zones extra aangescherpt en gaan steeds meer gemeenten nul emissiezones invoeren. Om het voor alle ondernemers haalbaar te maken om een elektrische bestelbus  te rijden geeft de overheid subsidies. Subsidies maakt het extra aantrekkelijk om een elektrische bestelbus te .

Veel ondernemers zullen dit jaar overgaan tot de aanschaf van een elektrische bestelbus om te voorkomen dat ze bepaalde gebieden niet meer in kunnen met hun huidige bestelbus.

Om het overzichtelijker te maken voor ondernemers zetten wij de meest populaire elektrische bedrijfswagens en bestelbussen voor je op een rij;

Mercedes eCitan; Bestelauto van het jaar 2024

De actieradius van de eCitan ligt rond de 285 kilometer en heeft een snelle laadtijd. De eCitan heeft een trekkracht van 1450 kilo. De ideale bus voor in de stad en lokale ritten. Het is wel duidelijk waarom deze elektrische bestelbus is uitgeroepen tot de bestelauto van het jaar 2024.

 

mercedes-benz-ecitan

Volkswagen ID.Buzz Cargo

Buiten het feit dat de Volkswagen ID.Buzz Cargo een blikvanger is door zijn retro design kan er geen andere elektrische bestelbus op tegen de actieradius van 424 kilometer. Dit is extreem en een echte aanrader!

 

Volkswagen id Buzz Cargo

Mercedes eSprinter

In 2024 wordt de nieuwe Mercedes eSprinter gelanceerd met een vol elektrische aandrijving. Het trekgewicht is 2.000 kilo en een actieradius van 500 kilometer. Dit gaat een bestseller worden!

 

Mercedes esprinter

Ford e Transit Custom

Deze nieuwe vol elektrische bedrijfsbus van Ford heeft een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding. De Ford e Transit Custom heeft veel opties en specificaties en een actieradius van 329 kilometer voor een aanschafprijs vanaf € 46.320,00.

 

ford-etransit_custom

Opel Vivaro-e

Duurzaam, betaalbaar en ruim dat zijn de kenmerken die bij de Opel Vivaro-e horen. Met een actieradius een zeer geliefde elektrische bedrijfsbus.

 

opel-vivaro-e

Voordelen elektrische bedrijfswagen en bestelbussen

Het wordt steeds aantrekkelijker om een elektrische bedrijfsbus te leasen. De prijzen aan de pomp zijn op een hoogtepunt en de milieuzones liggen op de loer in 2025. Ook zullen de voorheen grijskenteken auto’s waar tot op heden geen BPM over gerekend werd per 2025 niet meer vrij zijn van BPM waardoor de aanschafprijs van een niet elektrische bestelbus minder interessant wordt.

De verwachting is dat veel ondernemers in 2024 over zullen gaan tot de aanschaf van een elektrische bedrijfsbus. Houd rekening met de levertijd en ga nu over tot een financial lease van je elektrische bestelauto.

Alle voordelen van een elektrische bedrijfsbus op een rij;

  • Je hebt geen omkijken naar milieuzones en kan in de grote steden rijden
  • Je draagt met je bedrijf bij aan een beter milieu, dit is soms van belang bij het krijgen van opdrachten voor je bedrijf
  • Lagere brandstofkosten
  • Vrijstelling wegenbelasting tot 2025
  • Subsidie bij kopen van elektrische bedrijfsbus; SEBA subsidie, hiermee ontvang je 10% subsidie over de prijs van de elektrische bedrijfswagen tot maximaal € 5.000,00 per object.

Wanneer je een elektrische bedrijfsbus koopt met een financial lease kan je als ondernemer zelf profiteren van deze voordelen.

Wanneer je na het lezen van deze blog nog vragen hebt dan staan onze Lease Adviseurs graag voor je klaar. Bel 035 523 77 34 of mail naar [email protected]

Gerelateerde Blog items

Omhoog