Financial lease bij Nationale Autolease

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

ELEKTRISCHE AUTO LEASEN IS DUURZAAM RIJDEN

In de afgelopen jaren is het duurzaam rijden bijvoorbeeld door een elektrische auto te leasen door de overheid gestimuleerd. Door het verstrekken van fiscale voordelen en een lage bijtelling wanneer je als ondernemer een elektrische auto koopt of least. 

Mede doordat een elektrisch auto rijden door de overheid wordt gestimuleerd en we er ons meer bewust van zijn wat de effecten zijn van autorijden op ons klimaat en milieu zijn er steeds meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen gekomen. In 2020 waren dit al meer dan 145.000 Elektrische auto’s.

Maar ook het feit dat de actieradius, het aantal kilometers dat een elektrische auto kan rijden zonder opgeladen te worden, van Elektrische auto’s is toegenomen heeft bijgedragen dat meer ondernemers hebben gekozen om duurzaam te gaan rijden.

Er zijn elektrische auto’s die 600 km kunnen rijden en waarvan de oplaadtijd minder dan 30 minuten is.

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Een elektrische auto rijdt heel comfortabel, geruisloos en relaxed omdat je niet hoeft te schakelen. Het is ideaal voor woon- werkverkeer. De modellen van de auto’s worden steeds mooier en zijn allemaal beschikbaar in de financial lease.

Steeds meer grote automerken zoals Audi, BMW, Volkswagen, komen met een volledig elektrische auto op de markt. Maar ook nieuwe merken die alleen elektrische auto’s aanbieden zijn een groot succes. Denk aan Tesla. Tesla heeft inmiddels 3 modellen: Model S, Model X en Model 3. Polestar is ook een nieuwe speler op de markt van Elektrische auto’s  met het model Polestar 2.

Ons transport veroorzaakt een groot deel van de CO-2 uitstoot. Het kabinet wilt het rijden van een elektrische auto stimuleren en biedt daarom vele belastingvoordelen.

Ben je van plan een elektrische auto te kopen of te leasen? Wij helpen jou graag op weg.

Voordelen elektrische auto leasen

Wanneer je een elektrische auto koopt op basis van een financial lease dan profiteer je extra van alle onderstaande voordelen, omdat je bij Financial Lease eigenaar bent van de elektrische auto kan je zelf gebruik maken van alle voordelen die de overheid biedt bij ondernemers die een elektrische auto aanschaffen. Ben je van plan een elektrische auto te leasen, neem dan zeker de onderstaande voordelen mee in je beslissing.

1. Geen BPM

Het kabinet stimuleert het gebruik van elektrische auto’s door BPM-vrijstelling tot 2025.

2. Geen Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Voor elektrische auto’s is er een vrijstelling Motorrijtuigenbelasting tot 2025.

3. Besparing tankkosten

Met de huidige brandstofprijzen geen overbodige luxe.

4. Lage bijtelling

Voor elektrische auto’s geldt in 2021 een bijtelling van 12% tot een catalogusprijs van € 40.000,00. Daarboven is de bijtelling 22%. Dit percentage geldt voor 5 jaar vanaf het moment dat het eerste kenteken is afgegeven. Ook als de auto van eigenaar wisselt. Een elektrische auto waarvan in 2019 het eerste kenteken is afgegeven, geldt een bijtelling van 4% over €50.000,00 voor de eerste 5 jaar (dit geldt ook als de auto van eigenaar wisselt).

In 2022 wordt het bijtellingspercentage aangepast naar 16% tot een catalogusprijs van € 35.000,00. Is de catalogusprijs van de Elektrische auto hoger dan geldt over de meerwaarde een bijtellingspercentage van 22%.

5. Milieu-investeringsaftrek (MIA) 

Zakelijke rijders kunnen de aanschaf van een nieuwe elektrische auto gedeeltelijk aftrekken van de fiscale winst. Met de MIA-regeling kun je tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst.

Het uiteindelijke percentage is afhankelijk van de milieueffecten van de elektrische auto. Een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de MIA is dat het merk en type auto voorkomt op de Milieulijst van RVO

6. Elektrische auto’s zijn voordeliger in onderhoud

Doordat een elektromotor gering onderhoud nodig heeft bespaart u veel onderhoudskosten.

7. De rente van de Financial Lease is fiscaal verrekenbaar

Bij Financial Lease ben je eigenaar van de elektrische auto. Dat is de reden dat jij als ondernemer zelf gebruik kan maken van de fiscale voordelen. Je kan de btw van het aankoopbedrag terug vorderen bij de belastingdienst en je kan de betaalde rente van de Financial Lease voor je Elektrische auto van de winst aftrekken.

Rente actietarief voor elektrische auto's

Ook NationaleAutolease en haar partners willen duurzaam rijden stimuleren bij ondernemers. Profiteer van ons rente actietarief voor elektrische auto’s. Dit tarief geldt voor zowel nieuwe als jong gebruikte elektrische auto’s. Wij bieden je gegarandeerd het voordeligste tarief van Nederland. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de financial lease van jouw elektrische auto, dan rijd jij binnenkort in een duurzame elektrische lease auto.

Veelgestelde vragen over elektrische auto's

Nog niet, elektrische auto’s hebben een BPM-vrijstelling tot 2025.

Nog niet, elektrische auto’s hebben een vrijstelling Motorrijtuigenbelasting tot 2025.

Ja, door prijs stijgingen en dalingen verschilt de besparing per dag, maar met de huidige brandstofprijzen is het geen overbodige luxe.

Dat kan per jaar weer verschillen aangezien de overheid dit eens in de zoveel tijd weer herziet. Voor elektrische auto’s geldt in 2021 een bijtelling van 12% tot een catalogusprijs van € 40.000,00. Daarboven is de bijtelling 22%. Dit geldt nu voor 5 jaar vanaf het moment dat het eerste kenteken is afgegeven.

Ja, een elektromotor heeft gering onderhoud nodig. Daardoor bespaart u veel onderhoudskosten.

Gerelateerde Blog items

Omhoog