Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto leasen?

Steeds meer grote automerken komen met een elektrische auto op de markt. Maar ook nieuwe merken die alleen elektrische auto’s aanbieden zijn een groot succes. Denk aan Tesla Model S. Doordat we ons bewust zijn van de effecten die autorijden op ons klimaat en milieu hebben zijn de elektrische auto’s erg in opkomst.

Voordelen elektrische auto leasen

Er zijn 3 typen auto’s die geheel of gedeeltelijk op elektrische stroom rijden:

 

  • alleen elektromotor (Battery Electric Vehicle) zoals de Tesla Model S
  • elektromotor met range extender zoals de Mitsubishi Outlander
  • plug-in-hybrides zoals de Toyota Prius

 

Als je kiest voor elektrisch rijden levert dit je een aantal voordelen op waaronder lagere bijtelling en milieu-investeringsaftrek (MIA) voor zakelijke rijders.

Ben je van plan een elektrische auto te kopen? Of het een Tesla, Mitsubishi Outlander, Volvo plug-in-hybrid, Opel Ampera of ander merk is, wij helpen jou graag op weg.

Voordelen elektrische auto leasen

Wanneer je een een elektrische auto koopt op basis van een financial lease dan profiteer je van alle onderstaande voordelen.

1.Geen BPM
Het kabinet stimuleert het gebruik van elektrische auto’s door BPM-vrijstelling tot 2018.

2.Geen Motorrijtuigenbelasting (MRB)
Voor auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 95 g/km (diesel) en 110 g/km (benzine) is er een vrijstelling Motorrijtuigenbelasting.

3.Besparing tankkosten
Met de huidige brandstofprijzen geen overbodige luxe.

4.Lage bijtelling
Voor auto’s met alleen een elektromotor ( 0% CO2-uitstoot) geldt een bijtelling van 4%. Voor auto’s met een elektromotor met range extender en plug-in-hybrides geldt een bijtelling van 7%. Dit percentage geldt voor 5 jaar vanaf het moment dat het eerste kenteken is afgegeven. Ook als de auto van eigenaar wisselt.

5.Milieu-investeringsaftrek (MIA)
Zakelijke rijders kunnen de aanschaf van een nieuwe elektrische auto gedeeltelijk aftrekken van de nettowinst.
De MIA regeling voor de Tesla Model S bedraagt in 2015 36% tot een maximumbedrag van
€ 50.000,00 per geïnvesteerd object (Tesla). Bij een B.V. komt dit neer op een voordeel tussen de
€ 3.600,00 – € 4.000,00 en bij een eenmanszaak of VOF met een belastingverplichting van 42-52% is het voordeel € 7.560,00 – € 9.360,00.

Rente actietarief voor elektrische auto’s

Profiteer van ons rente actietarief voor elektrische auto’s. Bij een aanschafprijs voor een elektrische auto vanaf €40.000,-  kunnen wij een tarief aanbieden van slechts 4,9%! Gegarandeerd het voordeligste tarief van Nederland. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de financial lease van jouw elektrische auto.

Gerelateerde BLog items