Financial lease bij Nationale Autolease
Content backup nationale autolease

Wat is het verschil tussen operational en financial lease?

In het algemeen wordt in de volksmond met leasen ‘operational lease’ bedoeld. Dit is slechts één vorm van leasen. Naast operational lease is er ook financial lease. We zetten de verschillen tussen operational en financial lease voor u op een rijtje.

De verschillen tussen operational en financial lease

Wat zijn nu de grootste verschillen tussen operational en financial lease voor u als ondernemer?
1. Bij financial lease bent u de eigenaar van de auto gedurende de periode van financial lease en ligt het economisch risico bij u. Dit in tegenstelling tot operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar van de auto is.
2. Als er sprake is van operational lease, is de leasemaastchappij verantwoordelijk voor de wegenbelasting, verzekering en onderhoud en reparatie van de auto. Als u een contract hebt ondertekend voor financial lease, dan bent u de economisch eigenaar. Dat wil zeggen dat u hier verantwoordelijk voor bent.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen operational en financial lease? Neem dan contact op met één van de specialisten van Nationaleautolease.nl of bekijk meteen onze leasevoorraad.

Waarom kiezen voor Financial Lease NationaleAutolease?

Er zijn meerdere aanbieders op de markt voor het aanbieden van Financial Lease. NationaleAutolease is dé Specialist op het gebied van Financial Lease. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring, werken met 7 financieringsmaatschappijen waardoor de kans op een goed voorstel zeer groot is. 
 
NationaleAutolease is transparant en adviseert de ondernemers graag het beste voorstel en tarief. Onze Lease Adviseurs zijn goed opgeleid en kunnen jou als ondernemer net dat extra beetje advies geven.
 
NationaleAutolease is zes dagen per week bereikbaar en handelt de zaken snel af. 

Financial lease betekenis

Financial lease is een lease vorm waarbij je het economische belang bij de auto hebt. De lease overeenkomst kun je vergelijken met een hypotheek voor een woning. Met andere woorden; de auto is direct economische eigendom. Na het betalen van het laatste termijnbedrag ook wel slottermijn genoemd, ontvang je de codes voor tenaamstelling waarmee het reële eigendom verkregen wordt. Je kunt dan de auto vrij verkopen en/of inruilen op een nieuwere auto. 

Gerelateerde Blog items

Omhoog