Zakelijk leasen: hoe werk het?

Zakelijk leasen

Als ondernemer heb je vaak een auto nodig voor je bedrijfsvoering. Het ene bedrijf heeft een bedrijfsbus nodig om op locatie bij de klant de werkzaamheden uit te voeren. Andere bedrijven hebben een personenauto nodig om de klanten te bezoeken.

Wanneer je niet direct je liquide middelen wilt aanspreken dan kan je de auto zakelijk leasen. Door een auto zakelijk te leasen houd je geld over om te investeren in je bedrijf waardoor je je omzet kan verhogen. Dat is tenslotte waarom je onderneemt.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is het financieren van een auto voor ondernemers.  Zakelijk leasen wordt ook wel financial lease genoemd. Door voor een zakelijke lease te kiezen kan je in een nieuwe auto of occasion rijden.

De verschillende vormen van zakelijk leasen

Als je een auto zakelijk wilt leasen dan zijn er een aantal verschillende leasevormen waar je uit kunt kiezen. De twee bekendste zakelijke leasevormen zijn operational lease en financial lease.

Wij leggen deze zakelijke lease vormen aan je uit;

Operationale lease; dit betreft altijd een nieuwe auto. De leasemaatschappij koopt de auto en jij huurt deze van de leasemaatschappij. Je spreekt van te voren af hoe lang je in de auto gaat rijden. In de maandtermijn zit onder andere de huur van de auto, wegenbelasting, verzekering en onderhoud inbegrepen. Je spreekt een vast aantal kilometers af die je per jaar mag rijden. Ga je er meer rijden dan moet je daarvoor betalen. Aan het einde van de looptijd van het contract lever je de auto in.

Financial lease; dit kan een nieuwe auto zijn of een occasion. Je koopt de auto zelf en je wordt direct eigenaar van de auto ( economische eigenaar). Omdat de auto je eigendom is moet je zelf de autoverzekering afsluiten. Dit heeft als voordeel dat je voor de voordeligste autoverzekering kan kiezen. Wegenbelasting en onderhoud regel je ook zelf en ook deze kosten heb je zelf in de hand. Een ander voordeel van financial lease is dat je onbeperkt aantal kilometers mag rijden omdat je eigenaar van de auto bent mag je dit zelf bepalen. Je betaalt in een van te voren afgesproken termijn de auto en daarna ben je ook juridisch eigenaar en mag je de auto verkopen of inruilen voor een nieuwe bedrijfsauto.

De voordelen van zakelijk leasen van een auto

Het zakelijk leasen van een gebruikte auto heeft veel voordelen. Voor ondernemers is occasion lease de meest flexibele en gunste zakelijke leasevorm. Onderstaand vind je de belangrijkste voordelen van zakelijk financial auto lease.

  • Auto is direct beschikbaar
  • Auto is zo goed als nieuw met weinig kilometers
  • Vast bedrag per maand,
  • Flexibel; kies zelf de looptijd en slottermijn
  • Onbeperkt aantal kilometers rijden
  • Fiscale voordelen zoals BTW teruggave en rente fiscaal verreken
  • Tussentijds een andere auto kopen is mogelijk

 

Direct beschikbare occasions; lease je zakelijke auto bij Nationale Autolease

Wanneer je als ondernemer op korte termijn een auto nodig hebt is occasion lease de uitkomst! NationaleAutolease biedt een grote keuze aan betrouwbare occasions. Nationale Autolease werkt samen met alle autodealers in Nederland. Hun aanbod van occasions vind je op onze site. Je kan makkelijk naar je gewenste zakelijke lease auto zoeken door gebruik te maken van verschillende zoekfilters.

Staat de auto er niet tussen? Geen probleem ! Wij werken met alle autobedrijven in Nederland en doen je graag een scherp financial lease voorstel. Ook wanneer je je auto elders hebt gevonden.

Veel gestelde vragen

Je zoekt de auto die bij jouw bedrijf past en doet de financial lease aanvraag. Wij sturen je binnen 24 uur een financial lease voorstel. Je doet de koop van de auto zelf met de autodealer. Je stuurt ons de stukken voor opmaken van het financial lease contract. Wanneer je het contract hebt ondertekend kan de auto worden afgeleverd.

Als je wilt weten of je als ondernemer in aanmerking komt voor een financial lease is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een auto die je in gedachte hebt. Wanneer wij je een financial lease offerte sturen kan je op zoek naar de auto die volledig aan je wensen voldoet.

Als ZZP’er kan je zeker een zakelijke lease afsluiten. Voor de aanvraag hebben wij een KVK nummer nodig. Het voordeel voor het afsluiten van een zakelijke lease voor ZZP-er is dat je precies per maand weet wat je kosten zijn en dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen om toch een nieuwe of jong gebruikte auto te rijden.

Omhoog