Financial lease bij Nationale Autolease

Zakelijk een auto leasen bij Nationale Autolease

Wanneer je niet direct je liquide middelen wilt aanspreken dan kan je een auto zakelijk leasen. Door een auto zakelijk te leasen houd je geld over om te investeren in je bedrijf waardoor je je omzet kan verhogen. Dat is tenslotte waarom je onderneemt.

Als ondernemer heb je vaak een auto nodig voor je bedrijfsvoering. Het ene bedrijf heeft een bedrijfsauto, zoals een bus nodig om op locatie bij de klant de werkzaamheden uit te voeren. Andere bedrijven hebben een personenauto nodig om de klanten te bezoeken.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is het financieren van een auto voor ondernemers. Zakelijk leasen wordt ook wel financial lease genoemd. Door voor een zakelijke lease te kiezen kan je in een nieuwe auto of een tweedehands auto rijden.

Waarom is een zakelijke financial leaseauto interessant voor jou als ondernemer? Zakelijk leasen kan je vergelijken met het kopen van een huis. Je wordt direct economisch eigenaar van de auto. Na het betalen van de laatste leasetermijn word je juridisch eigenaar. Omdat de financial  leaseauto direct je eigendom is, kan je gebruik maken van de fiscale voordelen zoals BTW terugvorderen en de rente fiscaal verrekenen. Je koopt als ondernemer zelf de auto bij het dealerbedrijf. Je maakt zelf de beste deal. 

Omdat je direct eigenaar bent van de auto, bij financial lease, heb je geen kilometerbeperking. Je bepaalt zelf hoeveel kilometers je met de auto rijdt.

De voordelen van financial lease zakelijk

Door een financial lease af te sluiten betaal je in een vooraf aantal afgesproken  termijnen de auto. De maandtermijn staat gedurende de looptijd van het financial leasecontract vast.  Je weet als ondernemer precies waar je aan toe bent en komt niet voor verrassingen te staan. Na het betalen van de laatste termijn ben jij eigenaar van de zakelijke auto.

Wij hebben de belangrijkste voordelen van Financial Lease voor je op een rijtje gezet voor je zakelijke leaseauto.

Geen grote investeringen, maar gespreid betalen

Door een financial lease zakelijk af te sluiten op je auto hoef je niet in een keer een groot bedrag aan te spreken van je bankrekening. Het voordeel van zakelijk leasen is dat je het geld dat je anders aan het kopen van een zakelijke auto uitgeeft, nu in vaste termijnen terugbetaalt en daardoor geld overhoudt om te investeren in andere bedrijfsmiddelen.

Door te investeren in andere bedrijfsmiddelen kan je je bedrijf laten groeien. Dat is wat ondernemers graag willen!

Belastingvoordelen

Je bent economisch eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het contract. Dit houdt in dat de auto op de balans van je onderneming staat. Daardoor kan je als ondernemer zelf gebruikmaken van alle fiscale voordelen en kan je de gefactureerde btw terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Ook kan je gebruik maken van de rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn.

Wanneer je alle leasetermijnen hebt betaald dan ben je juridisch eigenaar van de zakelijke leaseauto. Je kan dan met de auto doen wat je wilt. Zo kun je blijven doorrijden met de auto of je kan een nieuwe zakelijke auto kopen en ruilt de afbetaalde auto in.

Geen kilometerbeperking

Omdat je economische eigenaar bent van de auto die je hebt gekocht met een zakelijke lease bepaal je zelf hoeveel kilometers je rijdt met de auto. Dit heeft tot voordeel dat wanneer je klanten iets verder weg zitten of je veel nieuwe klanten erbij hebt gekregen en je meer gaat rijden met je financial leaseauto je geen naheffing krijgt. Je mag een onbeperkt aantal kilometers rijden en komt niet voor verrassingen te staan dat je een factuur krijgt zoals bij operational lease.

Kies zelf de looptijd van een zakelijk financial lease contract

Financial lease is de meest flexibele vorm om je zakelijke auto te leasen. Je kiest zelf de looptijd van je financial lease contract. Het uitgangspunt is het bouwjaar van de auto. De auto mag aan het einde van het financial lease contract niet ouder zijn dan 16 jaar. 

Verder kan je zelf bepalen hoe lang de looptijd is van het contract. Er geldt een vaste afschrijving gedurende de looptijd, een vaste maandelijkse leasetermijn én geen beperking van zakelijke kilometers.

Flexibel en tijdens looptijd andere auto kopen mogelijk

Financial Lease is de meest flexibele lease vorm. Wanneer je een financial leasecontract hebt afgesloten en tijdens het contract graag een andere auto wilt kopen is dat mogelijk. Er wordt gekeken wat er nog openstaat op het huidige financial leasecontract. De inruil van de lopende auto wordt in mindering gebracht op het nieuwe contract. Zo ontstaat er een nieuw financial leasecontract.

Zakelijk leasen bij Nationale Autolease

Wil je meer weten over de voordelen van zakelijke lease voor uw auto? Neem dan contact op met Nationale Autolease voor een deskundig en objectief advies, telefoonnummer 035-5237734. Beoordeeld met een 9,6!

Veelgestelde vragen over financial lease zakelijke auto

Je zoekt de auto die bij jouw bedrijf past en doet de financial lease aanvraag. Wij sturen je binnen 24 uur een financial lease voorstel. Je doet de koop van de auto zelf met de autodealer. Je stuurt ons de stukken voor opmaken van het financial lease contract. Wanneer je het contract hebt ondertekend kan de auto worden afgeleverd.

Als je wilt weten of je als ondernemer in aanmerking komt voor een financial lease is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een auto die je in gedachte hebt. Wanneer wij je een financial lease offerte sturen kan je op zoek naar de auto die volledig aan je wensen voldoet.

Als ZZP’er kan je zeker een zakelijke lease afsluiten. Voor de aanvraag hebben wij een KVK nummer nodig. Het voordeel voor het afsluiten van een zakelijke lease voor ZZP-er is dat je precies per maand weet wat je kosten zijn en dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen om toch een nieuwe of jong gebruikte auto te rijden.

In principe komen alle merken en modellen in aanmerking om zakelijk te leasen.

Dit is afhankelijk van het bouwjaar van de occasion. De regel is dat de bedrijfsauto aan het einde van het leasecontract niet ouder mag zijn dan 12 jaar. 

Occasions zijn meestal binnen een paar dagen leverbaar. Nieuwe auto’s hebben daar in tegen een langere levertijd. 

Je kan een zakelijke auto leasen als je staat ingeschreven bij de KVK

Wanneer je een startend bedrijf bent is het mogelijk om zakelijk een auto te leasen. Er wordt dan wel gekeken of het type auto dat je koopt past bij je onderneming en soms wordt er gevraagd om een aanbetaling.

Wanneer je zakelijk een auto wilt leasen kan je de aanvraag direct aanbieden. Wanneer je de aanvraag zo compleet mogelijk aanbiedt heb je binnen 24 uur een voorstel in je mailbox.

Wanneer je zakelijk een auto wilt leasen zijn er verschillende lease vormen. Wanneer je kiest voor Financial Lease dan financier je alleen het object. Kosten zoals onderhoud, wegenbelasting, autoverzekering betaal je zelf.

Bij Financial Lease ben je economisch eigenaar van de zakelijke lease auto. Dit houdt in dat je gebruik kan maken van alle fiscale voordelen en je de BTW in het aankoopbedrag kan terug vorderen. Na het betalen van de laatste leasetermijn wordt je juridisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat je de auto kan verkopen of kan inruilen voor een nieuwe auto.

Gerelateerde Blog items

Omhoog