Financial lease bij Nationale Autolease
Content backup nationale autolease

Voordelig privé rijden in uw zakelijke auto. Het kan!

Wilt u privé kilometers rijden in uw zakelijke auto? Dan is de beste oplossing om te kiezen voor een auto met een lage bijtelling op basis van een financial lease.

Volledige elektrische auto’s hebben het voordeligste bijtellingstarief van 4%. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla. Wanneer u voor een andere auto kiest met een lage bijtelling die wel uitstoot heeft, dan is het voor u zeer interessant om voor een occasion te kiezen.

Bijtellingscategorieën

CO2 uitstoot 2015 2016 2017-2020
Nul emissie  4%  4%  4%
1-50 gr/km  7% 15% 22%
51-106 gr/km 14% 21% 22%
>106 gr/km 25% 25%

22%

Profiteren van de lage bijtelling van een occasion

Vanaf het moment dat de auto op kenteken is gezet geldt het lage bijtellingspercentage vijf jaar. Wanneer een auto met lage bijtelling 2 jaar geleden op kenteken is gezet kunt u dus nog 3 jaar gebruik maken van de lage bijtelling.

Wanneer u als ondernemer kiest voor een milieuvriendelijke zakenauto dan kunt u gebruik maken van verschillende fiscale voordelen.

  • MIA-Milieu Investerings Aftrek, u profiteert van een investeringsaftrek op uw winstbelasting tot maximaal 36% van het investeringsbedrag.
  • VAMIL-Willekeurige Afschrijving Milieu Investering, u kunt hiermee 75% van uw investering vervroegd afschrijven. Hierdoor creëert u een rente- en liquiditeitsvoordeel. Voor meer informatie zie website www.rvo.nl.
  • BTW terugvorderen.
  • Rente fiscaal aftrekbaar.
  • Lagere brandstofkosten.
  • Geen gedoe van het bijhouden van een kilometer administratie want de bijtelling is te overzien waardoor u met uw zakelijke auto ook fijn privé kunt rijden door de lage bijtelling.
  • Lagere aanschafprijs, de hoogste afschrijving vindt plaats in eerste jaar na aanschaf.

 

Vindt u het interessant om privé te rijden in een auto met een lage bijtelling? Wij leggen u graag uit wat de meest voordelige oplossing is. Neem snel contact op!

Gerelateerde Blog items

Omhoog