Financial lease bij Nationale Autolease

Voordelig privé rijden in jouw zakelijke auto. Het kan!

Wil je privé kilometers rijden in jouw zakelijke auto? Dan is de beste oplossing om te kiezen voor een auto met een lage bijtelling op basis van een financial lease.

Bijtelling alleen bij meer dan 500 privékilometers

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer de ‘auto van de zaak’ ook privé wordt gebruikt. Het bedrag dat hoort bij het bijtellingspercentage wordt dan bij het salaris opgeteld. Rij je privé echter minder dan 500 km per kalenderjaar, dan is bijtelling niet van toepassing.

Volledige elektrische auto’s hebben het voordeligste bijtellingstarief van 16% in 2022 tot een cataloguswaarde van € 35.000,00. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla, Audi E-Tron, Polestar, Volkswagen ID.3, ID.4 en ID.5, Mercedes Benz EQS

Bijtellingscategorieën

Bijtelling20222023202420252026
Volledig Elektrisch (EV)16%16%16%17%22%
Max. van catalogusprijs35.00030.00030.00030.000n.v.t.

Profiteren van de lage bijtelling van een occasion

Vanaf het moment dat de auto op kenteken is gezet geldt het lage bijtellingspercentage vijf jaar. Wanneer een auto met lage bijtelling 2 jaar geleden op kenteken is gezet kan je dus nog 3 jaar gebruik maken van de lage bijtelling.

Wanneer je als ondernemer kiest voor een milieuvriendelijke zakenauto dan kan je gebruik maken van verschillende fiscale voordelen.

  • MIA-Milieu Investerings Aftrek, je profiteert van een investeringsaftrek op jouw winstbelasting tot maximaal 36% van het investeringsbedrag.
  • VAMIL-Willekeurige Afschrijving Milieu Investering, je kunt hiermee 75% van uw investering vervroegd afschrijven. Hierdoor creëert u een rente- en liquiditeitsvoordeel. Voor meer informatie zie website www.rvo.nl.
  • BTW terugvorderen.
  • Rente fiscaal aftrekbaar.
  • Lagere brandstofkosten.
  • Geen gedoe van het bijhouden van een kilometer administratie want de bijtelling is te overzien waardoor u met uw zakelijke auto ook fijn privé kunt rijden door de lage bijtelling.

Vindt je het interessant om privé te rijden in een auto met een lage bijtelling? Wij leggen je graag uit wat de meest voordelige oplossing is. Neem snel contact op!

Gerelateerde Blog items

Omhoog