Financial Lease calculator

Bereken de leaseprijs
p.m.

BEREKEN SNEL JE LEASETERMIJN!

Nationale Autolease rekent geen extra administratie- en afhandelingskosten.

Bereken je leasetarief en vraag een offerte aan! 

Financial leasebedrag berekenen met de lease calculator

Heb jij je auto gevonden en wil jij je Financial Lease termijn berekenen? Met de lease calculator maak je gemakkelijk een berekening voor het leasebedrag. Het leasebedrag voor je zakelijke auto berekenen doet de calculator zelf.

  • Vul het gewenste leasebedrag in
  • Vul in wat je als slottermijn wil
  • Vul de gewenste looptijd in

Ontvang binnen een werkdag informatie over je leasemogelijkheden. Starter of zzp’er? Ook zonder jaar cijfers is acceptatie mogelijk (mits de auto past bij de bedrijfsvoering)

Heb je liever persoonlijk contact, dan staan onze Lease Adviseurs voor je klaar via 035 523 7734

Financial lease calculator

Ben jij je aan het oriënteren voor de aanschaf van een leaseauto? Of ben je er al uit, ga je voor financial lease en ben je nu op zoek naar dé auto? Een belangrijke afweging die je maakt bij de keuze voor de auto, is het leasebedrag. Met onze zakelijke financial lease calculator weet je binnen enkele seconden het maandelijkse leasebedrag. Hoe bereken je het leasebedrag precies en hoe werkt de lease calculator? We leggen het uit!

Wat is een financial lease calculator?

Met de zakelijke financial lease calculator kun je gemakkelijk het leasebedrag berekenen waar je per maand rekening mee moet houden. Het leasebedrag is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk de kredietbedrag, de slottermijn en de looptijd van het financial leasecontract.

Hoe bereken ik mijn financial leasebedrag met de lease calculator?

Online kun je makkelijk en eenvoudig een berekening maken voor een zakelijke leaseprijs. Hiervoor vul je een kredietbedrag in. Het kredietbedrag is de aanschafwaarde van de auto minus eventuele extra aanbetaling en inruilwaarde. Vervolgens bepaal je de looptijd van het aantal maanden waarin je wilt aflossen. Het maximaal aantal maanden is 60.

Als laatste vul je een slottermijn in. De slottermijn moet aan het einde van de looptijd van financial lease worden voldaan. Het voordeel is dat je maandelijkse betaling lager uitvalt omdat je over het slottermijn niet aflost. Het slottermijn blijft openstaan tot het einde van het financial leasecontract. Aan het einde van de looptijd kun je ervoor kiezen om de slottermijn te voldoen of om de inruilwaarde van de auto hiervoor te gebruiken. Op deze manier kun je makkelijk je leasetermijn berekenen.

Het kredietbedrag

Het kredietbedrag, dat wordt aangeduid met het leasebedrag, is het bedrag dat je gefinancierd wilt hebben. 

Het is ook mogelijk om zelf een deel van de aanschafwaarde aan te betalen of een auto in te ruilen. Dit wordt dan in mindering gebracht op het te financieren leasebedrag. Het financieringsbedrag mag echter nooit hoger zijn dan de waarde van de auto (exclusief btw, als je btw-plichtig bent).

De slottermijn

Wat is een slottermijn? Dit is eigenlijk de restwaarde van de auto aan het einde van het leasecontract. Gedurende de leaseperiode betaal je maandelijks aflossing en rente, daarna betaal je nog eenmalig de slottermijn. Als dat betaald is, wordt je juridisch eigenaar van de auto. Tot die tijd ben je al wel economisch eigenaar.

De hoogte van de slottermijn bepaal je zelf, in overleg met de financier, maar is nooit hoger dan de verwachte inruilwaarde van de auto aan het eind van de financial lease periode. Hoe hoger de slottermijn, hoe lager het maandbedrag van de aflossing. Je bent niet verplicht om een slottermijn op te nemen in het leasecontract, maar dan moet er wel rekening gehouden worden met een hoger maandbedrag. Dit zie je ook terug in de financial lease calculator. Hier zie je direct wat de gevolgen zijn van het wel of niet gebruiken van een slottermijn en de hoogte ervan.

De voordelen van een slottermijn bij financial lease

  • Het maandbedrag gedurende de looptijd van het contract is lager als je wel een slottermijn hebt.
  • Je kunt zelf bepalen wat de hoogte van de slottermijn wordt. Dit bepaalt mede de hoogte van de maandtermijn.
  • De inruilwaarde van de auto kan, volledig of deels, worden gebruikt om de slottermijn mee te financieren.

Houd er wel rekening mee dat de slottermijn in één keer betaald moet worden. Je kan er voor kiezen om aan het einde van je financial lease contract een nieuwe auto te kopen, de inruilwaarde kan dan gebruikt worden om de slottermijn te betalen. In de meeste gevallen blijft dan ook een bedrag over om een aanbetaling te doen voor de nieuwe auto. Tevens is het ook mogelijk om de slottermijn nog door te financieren.

Looptijd

Een leasecontract kun je afsluiten voor 12 maanden oplopend tot 60 maanden. In de lease-calculator geef je aan welke looptijd je voorkeur heeft. De financiering wordt bij een langere looptijd minder snel afgebouwd. Dit heeft als voordeel dat de maandelijkse aflossing kosten lager zijn, maar als nadeel dat er meer rente wordt betaald, omdat het leasebedrag minder snel lager wordt. In de financial lease calculator zie je direct wat de financiële gevolgen zijn van een kortere of langere looptijd.

Wat is een verstandige looptijd?

De meest optimale looptijd voor een financial leasecontract is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijke factoren zijn het bouwjaar en de kilometerstand van de auto. Een financial leasecontract is namelijk niet alleen mogelijk voor nieuwe auto’s, maar ook voor jonge occasions. Nationale Autolease informeert je graag over de beste oplossing voor je financial lease.

De hoogte van de  slottermijn is afhankelijk van de looptijd van de financial-lease. De slottermijn zal altijd een reële restwaarde zijn, zodat jij als ondernemer geen risico loopt. Een slottermijn is variabel en kan op ieder gewenst bedrag worden aangepast, afhankelijk van de looptijd van het financial lease contract. 

1. LEASEVOORRAAD BEKIJKEN

Vind snel je nieuwe leaseauto!

Bereken je gewenste leasetarief. Wij hebben een ruim assortiment lease auto’s voor elk budget. Wij regelen snel en gemakkelijk de financiering!

2. RIJ SNEL JE LEASE AUTO

De perfecte lease auto gevonden? Binnen 2 dagen rijd jij in je nieuwe leasewagen naar je klanten. Wij helpen je snel op weg!

Omhoog