Financial lease bij Nationale Autolease

Elektrische auto zakelijk leasen met Financial Lease

Er zijn steeds meer elektrische auto’s zichtbaar op de Nederlandse wegen. Eind 2022 reden er 340.583 volledig elektrische auto’s. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2021. Hierbij groeit ook het aantal mensen die elektrische auto’s zakelijk leasen.

Ondernemers kiezen steeds vaker voor elektrisch rijden. Dit heeft te maken omdat je met een elektrische auto steeds verder kan rijden, de actieradius van deze auto’s neemt steeds meer toe.

Elektrische auto leasen

Sommige elektrische auto’s kunnen wel 600 kilometer rijden! De oplaadtijd van elektrische auto’s wordt ook steeds korter. Binnen 30 minuten laat je je auto al tot 80% op.

Met 120.000 openbare laadpalen en 42.000 publieke snelladers  heeft Nederland de grootste laaddichtheid van Europa. Daarnaast stimuleert de overheid duurzaam rijden met het verstrekken van diverse voordelen waaronder een lage bijtelling. Nationale Autolease is de specialist op het gebied van het verstrekken van een Financial Lease voor je elektrische auto.

Wil jij een elektrische auto leasen met financial lease? Vul dan de gegevens van je auto in en het KVK nummer van je bedrijf. Binnen 24 uur heb jij de beste leaseofferte in je mail.

De voordelen van een elektrische auto

Wij zetten de voordelen van het kopen van een elektrische auto voor je op een rij;

  • Geen BPM
  • Geen motorrijtuigenbelasting tot 2025
  • Lagere bijtelling
  • MIA en Vanil
  • Voordeliger in onderhoud
  • Geen brandstofkosten

Elektrische auto’s wetgeving

Elektrische auto zakelijk leasen

De overheid neemt maatregelen om CO2 uitstoot te verminderen. Dit heeft gevolgen voor het vervoer. Benzine en diesel auto’s zie je langzaam van de weg verdwijnen en elektrisch rijden zal standaard worden. In grote steden merk je al dat er milieuzones voor diesel voertuigen zijn.

De eisen worden steeds strenger en vanaf 2025 moet je personen- of bedrijfsauto minimaal milieuklassen vier of vijf hebben.

Vanaf 2025 zijn er inmiddels al 30 steden die een Zero Emissiezone voor bestelauto’s en vrachtauto’s  invoeren. Dit houdt in dat je deze steden alleen nog in mag als je elektrische rijdt. Veel ondernemers bereiden zich daar al op voor en kopen nu al een elektrische auto. Wanneer je echt gebruik wilt maken van alle voordelen van elektrisch rijden dan koop je de elektrische auto met financial lease.

Bijtelling elektrische auto 2023

Lease je een elektrische auto zakelijk, dan is de bijtelling anders dan bij een auto op benzine of diesel. De bijtelling voor een elektrische auto in 2023 is 16%. Dit bijtellingspercentage geldt over de eerste €30.000 van de catalogusprijs van de elektrische auto.

Rijd je een elektrische auto met een catalogusprijs boven de €30.000? Dan betaal je over het resterende bedrag 22% bijtelling, het bijtellingspercentage dat ook geldt voor auto’s op benzine en diesel.

Tweedehands elektrische auto leasen

Vanaf het moment dat een auto in gebruik wordt genomen (in Nederland of het buitenland), geldt het bijtellingspercentage gedurende een periode van 5 jaar. Als je als ondernemer een nieuwe elektrische auto aanschaft, geldt het bijtellingspercentage gedurende een periode van 5 jaar.

Je kunt ervoor kiezen om een tweedehands elektrische auto te leasen. Deze auto is niet alleen voordeliger in de aanschaf, maar je kunt ook gebruikmaken van het lagere bijtellingspercentage voor het resterende aantal jaren.

Stel, je koopt een tweedehands elektrische auto van 2 jaar oud, dan kun je nog 3 jaar gebruikmaken van het lagere bijtellingspercentage. Hier geldt dan de bijtelling van het jaar waarin de auto in gebruik is genomen. Komt de auto uit 2020, dan kun je nog 3 jaar gebruikmaken van 8% bijtelling.

Een ander groot voordeel, van het leasen van een tweedehands elektrische leaseauto, is dat de aanschafprijs voordeliger is. De eerste grote afschrijving is al geweest.

Eerder schreven wij een blog over het leasen van een tweedehandsauto!

Elektrische auto zakelijk leasen met financial lease

Wil je een elektrische auto zakelijk leasen, dan zijn er meerdere leasevormen waaruit je kunt kiezen. De meest voorkomende zijn operational lease en financial lease.

Wil je het verschil weten tussen operational lease en financial leasen? 

MG-5-Electric

Een elektrische auto zakelijk leasen met financial lease is een aantrekkelijke optie voor ondernemers. Financial lease is een zakelijke financiering waarmee je een elektrische auto kunt aanschaffen. Je betaalt de auto niet in één keer, maar in termijnen, zo hoef je niet direct een grote investering te doen. Daarnaast profiteer je van verschillende fiscale voordelen.

Tijdens de looptijd van het leasecontract ben je economisch eigenaar van de bedrijfswagen. Na afloop van het contract ben je ook juridisch eigenaar en is de elektrische auto 100% van jou.

Nationale Autolease is de specialist voor het afsluiten van financial lease voor de aanschaf van je elektrische auto. Onze lease adviseurs zijn op de hoogte van de meest recente wetgeving en voordelen wanneer jij als ondernemer een elektrische auto wilt kopen.

Nationale Autolease maakt vrijblijvend een lease offerte voor je elektrische auto. Je kan in onze leasevoorraad een elektrische auto zoeken en direct een leaseofferte aanvragen via onze website. Wanneer je een nieuwe elektrische auto koopt maken wij ook graag een scherp lease voorstel voor je. Je kan dan ook via onze website een financial lease aanvraag doen en daarbij zelf de gegevens van de auto invoeren.

Bij de aanvraag moet je de gegevens van je bedrijf zoals KVK nummer en je naam en geboortedatum invullen.

Binnen 24 uur ontvang je een scherp lease voorstel voor je elektrische auto.

Leasevoorraad Nationale Autolease

Via onze leasevoorraad kan je gemakkelijk je bedrijfsauto online vinden. Staat de elektrische bedrijfsauto niet op onze site of wil je een nieuwe elektrische auto zakelijk leasen dan helpen wij je graag zoeken naar de juiste auto lease.

Gerelateerde Blog items

Omhoog