Financial lease bij Nationale Autolease
Content backup nationale autolease

Elektrische auto leasen

Er rijden steeds meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. In 2020 waren het er al meer dan 145.000. Dit komt niet alleen doordat de actieradius van elektrische auto’s steeds meer toeneemt, sommige elektrische auto’s kunnen wel 600 km rijden en laden binnen 30 minuten tot 80% op, maar ook door de goede laadpaleninfrastructuur. Met ruim 66.000 openbare laadpalen is Nederland koploper op het gebied van elektrisch rijden!
Daarmee wordt een elektrische auto leasen voor ondernemers zeer interessant.

De voordelen van een elektrische auto leasen

Een elektrische auto is ideaal voor woon- en werkverkeer. Het rijdt comfortabel, geruisloos en je hoeft niet te schakelen. En dat alles gaat niet ten koste van de prestaties van de motor. Maar behalve dat zijn er nog meer voordelen te benoemen:

1. Lage bijtelling

Het doel van de overheid is om zoveel mogelijk over te gaan op elektrisch rijden om daarmee een bijdrage te leveren aan het milieu en klimaat. Elektrische auto’s verbruiken geen brandstof en stoten geen CO2 uit. Om elektrisch rijden te stimuleren is het bijtellingspercentage lager dan bij een auto met een brandstofmotor. Het bijtellingspercentage voor een elektrische auto leasen is in 2021 12%. Dit geldt tot een cataloguswaarde van €40.000. Is de catalogusprijs hoger? Dan wordt over de meerwaarde het bijtellingspercentage voor benzine- en dieselauto’s van 22% berekend.

Lees dit blogartikel waarin we meer uitleg geven over de bijtelling voor elektrische auto’s.

2. Voordelig in onderhoud

Een elektrische auto heeft minder onderhoud nodig dan een auto met benzine- of dieselmotor. Dingen als het vervangen van olie, bougies of de distributieriem zijn kostenposten waarmee je bij een elektrische auto niet te maken krijgt. Ben je ondernemer en kies je voor financial lease, dan zijn de onderhoudskosten voor eigen rekening en is een elektrische auto dus een voordelige keuze.

3. Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Met de MIA kun je tot 36% van het investeringsbedrag in mindering brengen op de fiscale winst. Het uiteindelijke percentage is afhankelijk van de milieueffecten van de elektrische auto. Een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de MIA is dat het merk en type auto voorkomt om de Milieulijst van RVO.

Ook laadpunten op eigen terrein voor eigen elektrische auto’s vallen onder deze regeling.

4. MIA en Vamil combineren

De MIA is te combineren met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hiermee kun je een milieuvriendelijke investering voor 75% afschrijven op een moment waarop het jou het beste uitkomt. Daarmee verlaag je de fiscale winst en dus betaal je minder belasting. Veel ondernemers combineren de Vamil en de MIA met elkaar. Met de MIA verlaag je de fiscale winst en met de Vamil kun je investeringen op een willekeurig moment afschrijven. Samen verlaagt dit de fiscale winst, wat zorgt voor een lagere belastingaanslag.

Beide regelingen maken gebruik van de Milieulijst van het RVO. Hierop staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de MIA en Vamil.

Wil je meer weten over de fiscale voordelen van een elektrische auto leasen? Lees het blogartikel waarin we meer uitleg geven over de bijtelling voor elektrische auto’s.

NationaleAutolease is dé Financial Lease specialist voor elektrische auto’s, zowel nieuwe als jong gebruikte auto’s. Heb je nog vragen over Financial Lease voor elektrische auto’s? Onze lease-adviseurs zijn op de hoogte van alle voordelen voor ondernemers. Bel 035-523 77 34 of mail naar info@nationaleautolease.nl.

Leasevoorraad NationaleAutolease

Via onze leasevoorraad kan je gemakkelijk je bedrijfsauto online vinden. Staat de elektrische bedrijfsauto niet op onze site of wil je een nieuwe elektrische auto kopen dan helpen wij je graag zoeken naar de juiste auto lease.

Gerelateerde Blog items

Omhoog