Financial lease bij Nationale Autolease

Importeer je auto op basis van Financial Lease

Auto importeren uit Duitsland

Momenteel is er een tekort aan occasions in Nederland. Daarom worden er veel auto’s uit Duitsland en andere EU-landen geïmporteerd. Importeer je een jong gebruikte auto uit Duitsland dan kan dat je een flinke besparing opleveren! Maak optimaal gebruik van de fiscale voordelen door het afsluiten van een Financial Lease bij de aankoop van je geïmporteerde auto.

Voordelen van een auto importeren met Financial Lease

Gebruikte auto’s zijn fiscaal interessant. Er zijn veel occasions waar je met Financial Lease nog een aantal jaren gebruik kunt maken van de lage bijtelling. De aanschafprijs van deze auto’s is lager en de voordelen groot.

Het lage bijtellingspercentage is vijf jaar geldig na de eerste tenaamstelling. Stel je koopt een lage bijtellingsauto die eind 2019 op kenteken is gezet dan kun je nog bijna twee jaar gebruik maken van het voordeel van de lage bijtelling.

In de huidige markt duurt de levering van een nieuwe auto minimaal een jaar. Een ander voordeel is dat een gebruikte auto met lage bijtelling snel leverbaar is. Bovendien is een jong gebruikte occasion vaak niet te onderscheiden van een nieuwe versie. Je laat dezelfde representatieve indruk achter bij jouw klanten en profiteert van veel voordelen:

 • Een lagere aanschafprijs
 • Snelle levering
 • BTW verrekenen
 • Financial lease rente is fiscaal aftrekbaar
 • Lage bijtelling

Kijk hier naar onze lage bijtellingsauto’s en laat je vrijblijvend op maat informeren. Of lees meer over occasions en tweedehands auto lease >

Occasion Lease import auto's

Niet alleen het tekort aan occasions zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is om een auto uit Duitsland te importeren. Duitse occasions zijn vaak zeer compleet met accessoires en in de uitvoering. Daarnaast is de eerste afschrijving achter de rug. Deze afschrijving is het hoogst en daarom een groot voordeel wanneer je een jong gebruikte import auto koopt. 

Let er wel op dat het importeren veilig gebeurt. Zorgt er altijd voor dat je inzicht hebt in het schadeverleden, de onderhoudshistorie en het aantal eigenaren dat de Duitse auto heeft gehad. Deze factoren bepalen voor een groot deel of de auto geschikt is om te importeren uit Duitsland.

Voordelen:

 • Snelle levering
 • Kostenbesparing
 • Zeer complete auto’s
 • Je hoeft geen geld voor te schieten bij het ophalen van de auto 
 • Een andere auto inruilen is mogelijk 
 • Groot aanbod import auto’s op www.mobile.de
 • Geen afleveringskosten

Fiscale voordelen van een Duitse auto importeren

Bij het importeren van een Duitse auto kun je volledig gebruik maken van het fiscale verschil tussen binnen- en buitenland. Als je een auto importeert betaal je een gedeelte van de bpm. Dit bedrag is gebaseerd op de nieuwprijs en de CO2-uitstoot. Als voorbeeld: een auto van een jaar auto heeft een bpm-reductie van 37%. 

Import auto leasen uit Duitsland

Je kunt als ondernemer een Financial Lease afsluiten op een auto die je koop in Duitsland. Dit levert je een extra voordeel op omdat je dan niet direct je liquide middelen hoeft aan te spreken. 

Hoe werkt Financial Lease bij een import auto?

Bij Financial Lease is de auto altijd onderpand van de financiering. De financieringsmaatschappijen financieren alleen auto’s met een Nederlands kenteken staan en door een Nederlandse leverancier gefactureerd worden.

Wanneer je een Duitse auto gaat kopen en deze naar Nederland importeert, moeten er een aantal stappen doorlopen worden:

 1. Betalen van de auto aan de Duitse leverancier
 2. Transport naar Nederland 
 3. Invoeren van de importauto bij het RDW 
 4. Auto op Nederlands kenteken zetten
 5. Bpm-aangifte rapport 
 6. Bpm-afdracht 

Wanneer al die stappen doorlopen zijn, kan er een factuur worden op gemaakt door de leverancier in Nederland en kan het Financial Lease contract worden opgemaakt om de auto te leasen in Nederland. Een Financial Lease contract is een overeenkomst tussen drie partijen: de bank, de ondernemer en de Nederlandse leverancier. 

Voorfinancieren van de Duitse importauto

Wanneer je een auto gaat importeren uit Duitsland en daarbij een Financial Lease wilt afsluiten, is het mogelijk dat het aankoopbedrag voorgeschoten wordt. Dit noemen we voorfinancieren. Je hoeft dan als ondernemer niet eerst je liquide middelen aan te spreken om het vervolgens terug te krijgen via Financial Lease.

Hoe kan ik een auto importeren uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit het buitenland brengt best wat werk met zich mee. Voor jou als ondernemer zijn het geen dagelijkse werkzaamheden. 

NationaleAutolease werkt met de beste specialist met jarenlange ervaring op het gebied van het importeren van auto’s uit het buitenland. Deze hanteert een vast tarief voor alle werkzaamheden die het importeren van een auto met zich meebrengt. Deze kosten kunnen worden meegefinancierd in de Financial Lease van de auto. Het meest gunstige bpm-tarief wordt gehanteerd waardoor je altijd het beste voorstel krijgt voor de Financial Lease van je auto. 

Auto importeren uit Duitsland en bpm

Wanneer je overweegt om een auto te importeren uit Duitsland is het bepalen van de bpm een belangrijke factor om te bepalen of het een interessante deal is om de auto uit het buitenland te halen. 

De bpm voor het importeren van een auto uit Duitsland wordt bepaald op basis van:

 • CO2-uitstoot
 • Bouwjaar van de auto
 • Merk en type
 • Bouwjaar van de auto
 • Soort brandstof 

De bpm-bedragen bij het importeren van een auto uit Duitsland kunnen per auto verschillen. De CO2-uitstoot en uitvoering van de auto zijn hierbij belangrijke onderdelen. De specialist in het importen van buitenlandse auto’s, kan de beste bpm-berekening voor je maken.

Elektrische auto importeren uit Duitsland

Naast het importeren van een auto op benzine of diesel, is het ook mogelijk om een elektrische auto te importeren uit Duitsland. 

Het grote voordeel van een tweedehands elektrische auto leasen, is dat je gebruik kunt maken een lagere bijtelling. Daarnaast wordt er voor elektrische auto’s geen bpm berekend, omdat deze auto’s geen CO2 uitstoten. Dit maakt dat de kosten voor het importeren lager liggen dan bij een brandstof auto. 

Meer weten over het leasen van een tweedehands elektrische auto? Kijk dan hier

Auto leasen via NationaleAutolease

Heb je de gewenste auto gevonden, dan vraag je eenvoudig een Financial Lease offerte aan. Binnen 24 uur heb je dan een Financial Lease voorstel in je mail. Ga je hiermee akkoord, dan wordt de auto voor je opgehaald in Duitsland. De betaling wordt voorgeschoten en wanneer de auto in Nederland is wordt het hele traject van bpm/btw en het registeren van de auto bij het RDW voor je verzorgd. Wil je je huidige auto inruilen, dan is dat mogelijk. 

Er zijn meerdere manieren om een auto te vinden in Duitsland. Je kunt zoeken op de website www.mobile.de of je kunt een zoekvraag bij ons uitzetten. 

Wilt u een financial lease afsluiten op uw import auto? Stuur ons dan de link van de Duitse advertentie.

Gerelateerde Blog items

Omhoog