Financial lease bij Nationale Autolease

Auto importeren uit Duitsland met Financial Lease

Momenteel is er een tekort aan occasions in Nederland. Daarom worden er veel auto’s uit Duitsland en andere EU-landen geïmporteerd. Importeer je een jong gebruikte auto uit Duitsland, dan kan dat je een flinke besparing opleveren! Maak optimaal gebruik van de fiscale voordelen door het afsluiten van een Financial Lease bij de aankoop van je geïmporteerde auto.

Voordelen van een auto importeren met Financial Lease

Gebruikte auto’s zijn fiscaal interessant. Er zijn veel elektrische occasions waar je met Financial Lease nog een aantal jaren gebruik kunt maken van de lage bijtelling. De aanschafprijs van deze auto’s is lager en de voordelen groot.

Het lage bijtellingspercentage voor elektrische auto’s is vijf jaar geldig na de eerste tenaamstelling. Stel je koopt een lage bijtelling auto die eind 2019 op kenteken is gezet, dan kun je nog bijna twee jaar gebruikmaken van het voordeel van de lage bijtelling.

In de huidige markt duurt de levering van een nieuwe auto minimaal een jaar. Een ander voordeel is dat een gebruikte bedrijfsauto snel leverbaar is. Bovendien is een jong gebruikte occasion vaak niet te onderscheiden van een nieuwe versie. Je laat dezelfde representatieve indruk achter bij je klanten en profiteert van veel voordelen:

 • Een lagere aanschafprijs
 • Snelle levering
 • BTW verrekenen
 • Financial lease rente is fiscaal aftrekbaar
 • Lage bijtelling bij elektrisch voertuig

Kijk hier naar onze lage bijtelling auto’s en laat je vrijblijvend op maat informeren.


Bekijk onze tweedehands auto’s

Waarom Duitse occasion lease?

Niet alleen het tekort aan occasions zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is om een auto uit Duitsland te importeren. Wanneer je kiest voor een Duitse occasion lease, dan kies je voor een auto die zeer compleet is met accessoires. Daarnaast is de eerste afschrijving achter de rug. Deze afschrijving is het hoogst in de eerste jaren na aankoop. Daarom is het een groot voordeel wanneer je een jong gebruikte import auto koopt. Daar heeft de eerste hoge afschrijving reeds plaatsgevonden waardoor de aanschafwaarde voordeliger is.

Let er wel op dat het importeren veilig gebeurt. Zorgt er altijd voor dat je inzicht hebt in het schadeverleden, de onderhoudshistorie en het aantal eigenaren dat de Duitse auto heeft gehad. Deze factoren bepalen voor een groot deel of de auto geschikt is om te importeren uit Duitsland.

Voordelen:

 • Snelle levering
 • Kostenbesparing
 • Zeer complete auto’s
 • Je hoeft geen geld voor te schieten bij het ophalen van de auto 
 • Een andere auto inruilen is mogelijk
 • Groot aanbod import auto’s op www.mobile.de

Auto importeren uit Duitsland: ontdek de fiscale voordelen

Bij het importeren van een Duitse auto kun je volledig gebruikmaken van het fiscale verschil tussen binnen- en buitenland. Als je een auto importeert betaal je een gedeelte van de bpm. Dit bedrag is gebaseerd op de nieuwprijs en de CO2-uitstoot. Als voorbeeld: een auto van een jaar auto heeft een bpm-reductie van 37%.

Hoe werkt Financial Lease bij een importauto?

Bij Financial Lease is de auto altijd onderpand van de financiering. De financieringsmaatschappijen financieren alleen auto’s met een Nederlands kenteken en die door een Nederlandse leverancier gefactureerd en geleverd worden.

Wanneer je een Duitse auto gaat kopen en deze naar Nederland importeert, moeten er een aantal stappen doorlopen worden:

 • Betalen van de auto aan de Duitse leverancier
 • Transport naar Nederland 
 • Invoeren van de importauto bij het RDW 
 • Auto op Nederlands kenteken zetten
 • Bpm-aangifte rapport 
 • Bpm-afdracht

Wanneer al die stappen doorlopen zijn, kan er een factuur worden opgemaakt door de leverancier in Nederland en kan het Financial Leasecontract worden opgemaakt om de auto te leasen in Nederland. Een Financial Leasecontract is een overeenkomst tussen drie partijen: de bank, de ondernemer en de Nederlandse leverancier.

Voorfinancieren van de Duitse importauto

Wanneer je een auto wilt importeren uit Duitsland en daarbij een Financial Lease wilt afsluiten, is het mogelijk dat het aankoopbedrag voorgeschoten wordt. Dit noemen we voorfinancieren. Je hoeft dan als ondernemer niet eerst je liquide middelen aan te spreken om het vervolgens terug te krijgen via Financial Lease.

Hoe kan ik een auto importeren uit Duitsland?

Het importeren van een auto uit het buitenland brengt best wat werk met zich mee. Voor jou als ondernemer zijn het geen dagelijkse werkzaamheden. 

Nationale Autolease werkt met de beste specialist met jarenlange ervaring op het gebied van het importeren van auto’s uit het buitenland. Deze hanteert een vast tarief voor alle werkzaamheden die het importeren van een auto met zich meebrengt. Deze kosten kunnen worden meegefinancierd in de Financial Lease van de auto. Het gunstigste bpm-tarief wordt gehanteerd waardoor je altijd het beste voorstel krijgt voor de Financial Lease van je auto. 

Auto importeren uit Duitsland en bpm

Wanneer je overweegt om een auto te importeren uit Duitsland is het bepalen van de bpm een belangrijke factor om te bepalen of het een interessante deal is om de auto uit het buitenland te halen. 

De bpm voor het importeren van een auto uit Duitsland wordt bepaald op basis van:

 • CO2-uitstoot
 • Bouwjaar van de auto
 • Merk en type
 • Bouwjaar van de auto
 • Soort brandstof

De bpm-bedragen bij het importeren van een auto uit Duitsland kunnen per auto verschillen. De CO2-uitstoot en uitvoering van de auto zijn hierbij belangrijke onderdelen. De specialist in het importeren van buitenlandse auto’s, kan de beste bpm-berekening voor je maken.

Elektrische auto importeren uit Duitsland

Naast het importeren van een auto op benzine of diesel, is het ook mogelijk om een elektrische auto te importeren uit Duitsland. 

Het grote voordeel van een tweedehands elektrische auto leasen, is dat je gebruik kunt maken een lagere bijtelling. Daarnaast wordt er voor elektrische auto’s geen bpm berekend, omdat deze auto’s geen CO₂ uitstoten. Dit maakt dat de kosten voor het importeren lager liggen dan bij een brandstofauto.

Meer weten over het leasen van een tweedehands elektrische auto? Klik dan op onderstaande knop. 


Bekijk onze tweedehands elektrische auto’s

Import auto leasen via Nationale Autolease

Heb je de gewenste auto gevonden, dan vraag je eenvoudig een Financial Lease offerte aan. Binnen 24 uur heb je dan een Financial Lease voorstel in je mail. Ga je hiermee akkoord, dan wordt de auto voor je opgehaald in Duitsland. De betaling wordt voorgeschoten en wanneer de auto in Nederland is wordt het hele traject van bpm/btw en het registreren van de auto bij het RDW voor je verzorgd. Wil je je huidige auto inruilen, dan is dat mogelijk. 

Er zijn meerdere manieren om een auto te vinden in Duitsland. Je kunt zoeken op de website www.mobile.de of je kunt een zoekopdracht bij ons uitzetten. 

Wil je een financial lease afsluiten op je import auto? Stuur ons dan de link van de Duitse advertentie.

Gerelateerde Blog items

Omhoog