Personenauto’s met lage bijtelling

Personenauto’s met lage bijtelling

Wanneer je (ook) privé gebruik maakt van jouw personenauto of bedrijfsauto, betaal je bijtelling. Het bijtellingspercentage is afhankelijk van het jaar waarin de auto voor het eerst is geregistreerd. Vervolgens staat het bijtellingspercentage vast voor een periode van 5 jaar.

Sinds een tijd stijgen de bijtellingspercentages fors in bepaalde categorieën. Wilt u een elektrische auto leasen? Voor volelektrische auto’s blijft tot 2020 een bijtellingspercentage gelden van 4%.

Naast de volelektrische auto’s zijn er ook plug-in hybride auto’s. Dit zijn auto’s die deels elektrisch rijden. Gezien deze auto’s toch nog veel op benzine rijden, ligt het bijtellingspercentage ook hoger als bij de volelektrische auto’s. Ook voor de plug-in hybride auto’s blijft de bijtelling tot 2020 gelijk, namelijk 22%.

Geen elektrische of plug-in hybride auto? Dan wordt er gekeken naar de CO2 uitstoot. Is deze uitstoot hoger als 106 gram per kilometer, dan geldt er vanaf 2018 tot 2020 een bijtellingspercentage van 22%.

Bent u opzoek naar een leaseauto met een lage bijtelling? Wij hebben een ruim aanbod in personenauto’s met een lage bijtelling. Bekijk onze leasevoorraad.

Omhoog