Ocassion lease

BEKIJK ONZE LEASEVOORRAAD

Steeds meer ondernemers en ZZP’ers maken gebruik van occasion lease in plaats van leasen van een nieuwe auto. Over het algemeen zijn dit jong gebruikte auto’s die een aantal jaren of maanden in de lease hebben gezeten. Deze occasions worden opnieuw ingezet. Waarom is dit fenomeen zo populair aan het worden? Hieronder het antwoord op deze vraag.

Voordelen occasion lease voor ondernemers

Een nieuwe auto schrijft de eerste jaren het meeste af, wat de leaseprijzen hoog maakt over de gehele auto lease periode. Een jonge occasion heeft deze hoge afschrijving al gehad. Naast deze gunstige leasetarieven is er nog een aantal voordelen voor het leasen van occasions. Ten eerste is het leasen van een occasion direct beschikbaar en uit voorraad leverbaar. Maar ook de zeer gewilde korte looptijd van het financial lease contract en het flexibel vaststellen van de looptijd zijn belangrijke voordelen voor een ondernemer. Bij financial lease ben je als ondernemer eigenaar van de occasion, wat vele fiscale voordelen oplevert. Denk hierbij aan aftrek van de BTW. Daarnaast profiteert u van rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn. Aan het einde van het financial lease contract bent u in bezit van de auto. Kortom, occasion lease is een investering zonder een liquiditeitsverlies voor een onderneming. Dit alles maakt het zeer aantrekkelijk voor ondernemers om een occasion te leasen in plaats van een nieuwe auto.

Bent u ook nieuwsgierig of occasion lease voor u iets is als ondernemer? Bekijk onze voorraad leaseauto’s of bel met één van onze deskundigen op het gebied van financial lease 035-5237734