Financial lease bij Nationale Autolease
Content backup nationale autolease

Aantal verkochte auto’s met automatische schakelbak stijgt

Van alle nieuw verkochte auto’s die de showroom verlaten is tegenwoordig meer dan een derde een automaat. Het afgelopen jaar werden 142.267 auto’s gekocht met een automatische versnellingsbak. 1,8 miljoen personenauto’s in Nederland zijn uitgerust met een automatische versnellingsbak. Dit is een record! Het aantal “automaatjes” is in tien jaar verdubbeld.

Hybride auto’s drijvende kracht achter explosieve groei automatische schakelbakken

De toename van auto’s met een automatische versnellingsbak komt onder andere door de populariteit van elektrische- en hybride auto’s. Deze worden standaard uitgerust met een automaat. Tevens speelt de vergrijzing van de bevolking een rol, 35,2% van alle auto’s is momenteel in eigendom van 55-plussers.

De automarkt speelt in op deze verandering en bieden op diverse modellen tegenwoordig standaard een automaat. Een auto met een automatische versnellingsbak is in verbruik zuiniger en daarmee dus goedkoper dan een handgeschakelde auto. Tevens speelt in Nederland het file probleem ook een belangrijke rol voor consumenten om voor een automatische versnellingsbak te kiezen.

Een automaat rijden via financial lease

Ook voor ondernemers die veel milometers rijden zijn auto’s met een automatische versnellingsbak een zegen. Bent u een zelfstandig ondernemer en op zoek naar een bedrijfswagen? Via financial lease profiteert u van fiscale voordelen en een laag termijnbedrag. U kunt in de uitgebreide zoekfunctie makkelijk selecteren en zoeken naar een automaat.

Gerelateerde Blog items

Omhoog