Financial lease bij Nationale Autolease

Aantal verkochte auto’s met automatische schakelbak stijgt

Van alle nieuw verkochte auto’s die in 2021 de showroom verlieten is tegenwoordig meer dan 60 procent een auto met een automatische versnellingsbak, 20 procent is Elektrisch aangedreven. Het aantal “automaatjes” is in tien jaar meer dan verdubbeld.

Elektrische auto’s drijvende kracht achter explosieve groei automatische schakelbakken

De toename van auto’s met een automatische versnellingsbak komt onder andere door de populariteit van elektrische- en hybride auto’s. Deze worden standaard uitgerust met een automaat.

De automarkt speelt in op deze verandering en bieden op diverse modellen tegenwoordig standaard een automaat. Een auto met een automatische versnellingsbak is in verbruik zuiniger en daarmee dus goedkoper dan een handgeschakelde auto. Tevens speelt in Nederland het file probleem ook een belangrijke rol voor consumenten om voor een automatische versnellingsbak te kiezen.

Pluspunten van een Automaat

  • Gebruik is zuiniger
  • Rijden is minder vermoeiend
  • Betere focus op de weg
  • Geen last van afslaan van de auto

Minpunten van een Automaat

  • Minder makkelijk om even snel te versnellen
  • Je hebt zelf geen controle over de toeren van de motor
  • Opletten met wegrijden wanneer je de rem loslaat dan ga je direct rijden

Volkswagen heeft aangegeven te stoppen met handgeschakelde auto’s

In augustus 2021 heeft Volkswagen aangegeven er naar toe te werken om geen handgeschakelde auto’s meer te produceren maar dat alle modellen alleen nog maar verkrijgbaar zullen zijn met automatische transmissie.

Een automaat rijden via financial lease

Ook voor ondernemers die veel kilometers rijden zijn auto’s met een automatische versnellingsbak een zegen. Ben je een zelfstandig ondernemer en op zoek naar een bedrijfswagen? Via financial lease profiteer je van fiscale voordelen en een laag termijnbedrag. Je kan in de uitgebreide zoekfunctie makkelijk selecteren en zoeken naar een automaat.

Zoek naar Automaat

Gerelateerde Blog items

Omhoog