Financial lease bij Nationale Autolease

Auto leasen of zakelijk kopen

Wanneer je voor je onderneming een auto gaat aanschaffen komt al snel de vraag hoe je deze gaat betalen. Je kan de auto zakelijk kopen met eigen geld of je kan kiezen om de auto te leasen en deze in termijnen te betalen. Bij beiden ben je direct eigenaar van de bedrijfsauto. Wanneer je een startende ondernemer bent, heb je vaak bij de opstart van je bedrijf, veel kosten. Wanneer je een bedrijfsbus of passende bedrijfsauto wilt kopen kun je kiezen om de auto zakelijk te leasen zodat je niet in één keer het bedrag hoeft uit te geven of niet jaren hoeft te sparen voor de aanschaf van je bedrijfsauto maar direct je klanten kan bezoeken met een representatieve auto.

Het verschil tussen leasen en kopen van je auto

Wanneer je een auto zakelijk koopt ben je in één keer een groot bedrag van je liquide middelen kwijt .Als je besluit om de bedrijfsauto te leasen dan betaal je maandelijks een vast bedrag en weet je waar je aan toe bent.

Waarom leasen?

Wanneer je besluit om je zakelijke bedrijfsauto aan te schaffen met een Financial Lease maak je gebruik van veel voordelen. Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen en kan dit bedrag gebruiken om te investeren in je bedrijf waarmee je je bedrijf kan laten groeien. Veel MKB-ers kiezen voor Financial Lease, omdat je net als bij het kopen van een auto met eigen geld, eigenaar wordt van de auto. Ook wanneer je ZZP-er bent  biedt het veel voordelen om een Financial Lease af te sluiten voor je zakelijke auto. Je houdt een appeltje voor de dorst achter de hand en kan toch gebruik maken van alle fiscale voordelen en de BTW terug vorderen.

Waarom kopen?

Een auto kopen heeft als voordeel dat je geen maandelijkse kosten hebt. Wanneer je een mooie gebruikte auto tegen komt maar deze van een ouder bouwjaar is (meer dan 10 jaar) of een hoge kilometerstand heeft dan zal de financieringsmaatschappij hier geen lease meer voor verstrekken terwijl de auto voor jouw bedrijf prima kan zijn. Dan is het verstandig om de auto te kopen uit je eigen middelen.

Kopen en Leasen tegelijk; Mixed financiering

Het is mogelijk om je bedrijfsauto te kopen met een gedeelte eigen geld en een deel Financial Lease af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers die een auto willen inruilen en dit gebruiken als aanbetaling voor hun nieuwe bedrijfsauto en het bedrag wat overblijft leasen.

Maar het kan ook dat je bij je bezoek aan de showroom een auto tegenkomt die jonger is en meer past bij je bedrijfsvoering maar duurder is. Dan kan je besluiten om een gedeelte van de aankoopprijs te leasen en in een jongere en goed passende bedrijfsauto te rijden.

Is zakelijk leasen goedkoper dan kopen?

Wanneer je een bedrijfsauto leaset leen je het bedrag van de financieringsmaatschappij en daarvoor betaal je rente. Deze rente is fiscaal aftrekbaar. Het grote voordeel van zakelijk een auto leasen is dat je niet in één keer een grote hoeveelheid geld van je bankrekening hoeft te halen. Door de auto zakelijk te leasen en niet te kopen kun je kapitaal vrijmaken voor andere investeringen in je bedrijf. Dat maakt zakelijk leasen tot groot voordeel !

Auto leasen of kopen?

Ben jij een slimme ondernemer dan lease je je zakelijke auto en investeer je het aanschafbedrag in je bedrijf.

1. LEASEVOORRAAD BEKIJKEN

Vind snel je nieuwe leaseauto!

Bereken je gewenste leasetarief. Wij hebben een ruim assortiment lease auto’s voor elk budget. Wij regelen snel en gemakkelijk de financiering!

 2. VRAAG EEN LEASEOFFERTE AAN

Auto financial leasen? Vraag snel en gemakkelijk een vrijblijvende leaseofferte aan bij NationaleAutolease. Ontvang binnen 24 uur je financial lease offerte!

3. RIJ SNEL JE LEASE AUTO

De perfecte lease auto gevonden? Binnen 2 dagen rijd jij in je nieuwe leasewagen naar je klanten. Wij helpen je snel op weg!


Bekijk de voorraad auto’s


Financial Lease Calculator


Vraag gratis je offerte aan

Gerelateerde Blog items

Omhoog