Financial lease bij Nationale Autolease
Content backup nationale autolease

In 2020 toch nog een auto met 4% bijtelling rijden?

Ben je van plan een elektrische auto te gaan leasen? Dan is het nu het beste moment om de auto te kopen met een financial lease.

De lage bijtelling voor privé gebruik van de elektrische auto’s is verdubbeld van 4% naar 8% in 2020.

In 2019 was de bijtelling 4% tot een cataloguswaarde van € 50.000,00. Daarboven geldt het reguliere bijtellingspercentage van 22%. In 2020 is de bijtelling 8% van de cataloguswaarde  tot € 45.000,00 . Daarboven geldt het reguliere bijtellingspercentage van 22%.

Bijtelling 2020

Soort brandstof % van de cataloguswaarde
Benzine 22%
Diesel 22%
Plug-in hybride 22%
Elektrisch 8% tot € 45.000 (daarboven 22%)
Waterstof 9%

Bijtelling 2021

Soort brandstof % van de cataloguswaarde
Benzine 22%
Diesel 22%
Plug-in hybride 22%
Elektrisch 12% tot € 40.000 (daarboven 22%)
Waterstof 12%

Jonge gebruikte elektrische auto en voordeel van 4% bijtelling

De lage bijtelling geldt altijd 5 jaar nadat de auto op kenteken is gezet. Wanneer je een jong gebruikte elektrische auto koopt van 1 jaar oud dan kan je nog 4 jaar profiteren van de lage bijtelling van 4%.

Geen BPM bij elektrische auto’s

De BPM wordt vastgesteld op basis van de CO2-uitstoot. Auto’s zonder CO2 uitstoot blijven ook in 2020 vrijgesteld van BPM.

Elektrische auto: geen motorrijtuigenbelasting

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren omdat dit bijdraagt aan een beter klimaat en milieu. Voor elektrische auto’s betaal je daarom geen motorrijtuigenbelasting.

Voordeel Financial lease voor elektrische auto

Gezien de lage bijtelling voor de privé kilometers is het voor jou als ondernemer de beste oplossing om een financial lease af te sluiten voor de aankoop van je elektrische auto. Je profiteert hiermee volledig van de fiscale voordelen. Je kan de BTW terug vorderen van het aankoopbedrag van de auto en je kan de rente fiscaal verrekenen.

Omdat elektrische auto’s weinig onderhoud nodig hebben, Tesla heeft bijvoorbeeld de verplichte jaarlijkse onderhoudsbeurt geschrapt omdat de Tesla continue signalen stuurt naar de dealer met de gegevens van de auto. Wanneer er een eventuele storing is of er onderdelen vervangen moeten worden zal de garage u een bericht sturen.

Bij Financial lease is onderhoud niet opgenomen in de maandtermijn zoals bij Operational lease. Je betaalt dus eigenlijk voor iets waar minimale kosten voor zijn tegenwoordig.

Bij Financial lease kiest u zelf waar de auto verzekerd wordt. Je kan  de voor jou meest aantrekkelijke autoverzekering afsluiten en behoud zo ook altijd je schade vrije jaren.

Bij Financial lease bepaal je zelf hoeveel kilometers je rijdt er is geen beperking van het aantal kilometers en je krijgt ook geen facturen voor eventueel teveel gereden kilometers.

Financial lease is de meest transparante lease vorm;

  • Auto is jouw eigendom
  • BTW terug te vorderen
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Regel zelf de voordeligste autoverzekering
  • Geen beperking van kilometers
  • Regel zelf onderhoud van de auto
  • Ook voor (jong) gebruikte auto’s waardoor aanschafprijs lager ligt
  • Ruimte om te ondernemen

Wanneer je graag een elektrische auto wilt kopen en wilt profiteren van de lage bijtelling kijk dan in onze leasevoorraad. Staat de auto die je wilt er niet tussen dan kan je deze ook bij ons aanvragen. Check de voorraad van hybride auto’s en voorraad elektrische auto’s of neem contact op met een van onze adviseurs 035 523 77 34 of mail ons op info@nationaleautolease.nl

Gerelateerde Blog items

Omhoog