Financial lease bij Nationale Autolease

In 2022 toch nog een auto met een bijtelling van 8% rijden?

Ben je van plan een elektrische auto te gaan leasen? Dan is het nu het beste moment om de auto te kopen met een financial lease. Elektrische auto’s zijn op het moment moeilijk leverbaar en als je een Elektrische auto hebt besteld dan is de vraag nog maar wanneer deze geleverd gaat worden. Dat is de reden dat het kopen van een jong gebruikte Elektrische auto toeneemt.

Wil je als ondernemer de komende jaren weten waar je aan toe bent koop dan nu een jong gebruikte Elektrische auto. Je hebt dan een vaste maandtermijn gedurende de looptijd van het Financial Lease contract tegen een lage bijtelling!

De lage bijtelling voor privé gebruik van elektrische auto’s is van 12% in 2021 (tot een cataloguswaarde van € 40.000,00) naar 16% in 2022 gegaan (tot een cataloguswaarde van € 35.000,00). Daarboven geldt het reguliere bijtellingspercentage van 22%.

Bijtelling201820192020202120222023202420252026
Bijtelling percentage4%4%8%12%16%16%16%17%22%
Bijtelling cap*Geen50.00045.00040.00035.00030.00030.00030.000n.v.t.

Jonge gebruikte elektrische auto en voordeel van 8% bijtelling

De lage bijtelling geldt altijd precies 5 jaar nadat de auto op kenteken is gezet. Wanneer je een jong gebruikte elektrische auto koopt uit 2020 (8% bijtelling) van 2 jaar oud dan kan je nog 3 jaar profiteren van de lage bijtelling van 8%.

Geen BPM bij elektrische auto’s

De BPM wordt vastgesteld op basis van de CO2-uitstoot. Auto’s zonder CO2 uitstoot blijven ook in 2022 vrijgesteld van BPM.

Elektrische auto: geen motorrijtuigenbelasting

De overheid wil elektrisch rijden stimuleren omdat dit bijdraagt aan een beter klimaat en milieu. Voor elektrische auto’s betaal je daarom geen motorrijtuigenbelasting.

Voordeel Financial lease voor elektrische auto

Gezien de lage bijtelling voor de privé kilometers is het voor jou als ondernemer de beste oplossing om een financial lease af te sluiten voor de aankoop van je elektrische auto. Je profiteert hiermee volledig van de fiscale voordelen. Je kan de BTW terug vorderen van het aankoopbedrag van de auto en je kan de rente fiscaal verrekenen.

Omdat elektrische auto’s weinig onderhoud nodig hebben, Tesla heeft bijvoorbeeld de verplichte jaarlijkse onderhoudsbeurt geschrapt omdat de Tesla continue signalen stuurt naar de dealer met de gegevens van de auto. Wanneer er een eventuele storing is of er onderdelen vervangen moeten worden zal de garage u een bericht sturen.

Bij Financial lease is onderhoud niet opgenomen in de maandtermijn zoals bij Operational lease. Je betaalt dus eigenlijk voor iets waar minimale kosten voor zijn tegenwoordig.

Bij Financial lease kies je zelf waar de auto verzekerd wordt. Je kan  de voor jou meest aantrekkelijke autoverzekering afsluiten en behoudt zo ook altijd je schade vrije jaren.

Bij Financial lease bepaal je zelf hoeveel kilometers je rijdt er is geen beperking van het aantal kilometers en je krijgt ook geen facturen voor eventueel teveel gereden kilometers.

Financial lease is de meest transparante lease vorm;

  • Auto is jouw eigendom
  • BTW terug te vorderen
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Regel zelf de voordeligste autoverzekering
  • Geen beperking van kilometers
  • Regel zelf onderhoud van de auto
  • Ook voor (jong) gebruikte auto’s waardoor aanschafprijs lager ligt
  • Ruimte om te ondernemen

Wanneer je graag een elektrische auto wilt kopen en wilt profiteren van de lage bijtelling kijk dan in onze leasevoorraad. Staat de auto die je wilt er niet tussen dan kan je deze ook bij ons aanvragen.

Check de voorraad van hybride auto’s en voorraad elektrische auto’s of neem contact op met een van onze adviseurs 035 523 77 34 of mail ons op [email protected]

Gerelateerde Blog items

Omhoog