Financial lease bij Nationale Autolease

Dit zijn de voordelen van een gebruikte auto leasen

Als ondernemer komt er heel wat op je af. Je moet niet alleen veel regelen voor je onderneming, maar ook veel investeren. Zo heb je een auto nodig, bijvoorbeeld om klanten of congressen te bezoeken. Heb je al eens gedacht aan een gebruikte auto leasen (financial lease)? Dat heeft namelijk veel voordelen. Hieronder lees je welke dat zijn.

Wat is financial lease?

Bij financial lease heb je een nieuwe of gebruikte auto. Je leaset deze tegen een vast maandbedrag. Dat maandbedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. De autoverzekering, belastingen, onderhoud en pechhulp regel je dus zelf.

Je hebt veel invloed op de hoogte van het maandbedrag. Dat hangt namelijk af van hoeveel je aanbetaalt of de waarde van je inruilauto, de looptijd van het contract en de slottermijn. Zodra je een financial lease-contract afsluit, ben je meteen economisch eigenaar van de auto. Na afloop van het contract ben je ook juridisch eigenaar.

Belastingvoordelen

Doordat je direct economisch eigenaar bent, heb je heel wat belastingvoordelen. De auto komt namelijk op de balans van je bedrijf te staan. Hieronder vind je de de voordelen waar je gebruik van kunt maken:

  • Je kunt de btw terugvorderen bij de Belastingdienst
  • De rente is fiscaal aftrekbaar. Over de rente hoef je dus geen belasting te betalen
  • Ook over de afschrijving van de auto betaal je geen belasting. Die is maximaal 20% van de aanschafwaarde per jaar
  • In bepaalde gevallen heb je ook recht op een investeringsaftrek:
    • Heb je een bestelwagen? Dan kun je gebruikmaken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). In het eerste jaar mag je tot 28% van de waarde (exclusief btw en bpm) aftrekken van je winst
    • Kies je een zuinige auto die maximaal 6 maanden oud is of minder dan 6000 kilometer op de teller heeft? Dan heb je recht op de Milieu-investeringsaftrek (MIA). De hoogte is afhankelijk van hoe zuinig de auto is

Wil je meer weten over de investeringsaftrek? Raadpleeg dan de Belastingdienst.

Als je een startende ondernemer bent, kom je in aanmerking voor de startersaftrek. Daardoor betaal je nog minder belasting.

Lage auto kosten

Niet alleen de belastingvoordelen zorgen voor lagere kosten. Een gebruikte auto kost sowieso minder dan een nieuw exemplaar, omdat de eerste hoge afschrijving al is geweest. Daar komt bij dat je de al voordelige aanschafprijs niet in één keer betaalt, maar per maand aflost. Je hoeft dus niet eerst een lange tijd te sparen. Daardoor houd je geld over voor andere belangrijke investeringen in je bedrijf.

Veel invloed op het leasebedrag

Met financial lease bepaal je grotendeels zelf hoe hoog je maandbedrag is. Je beslist namelijk zelf over de aanbetaling, looptijd en slottermijn. Als je kiest voor een wat hogere aanbetaling en slottermijn en een langere looptijd, heb je per maand de minste kosten.

Ook zonder eigen vermogen leasen

Ben je startende ondernemer of zzp’er? Dan heb je vast geen grote zak geld om in je bedrijf te steken. Als je dan toch in een nette bedrijfsauto wilt rijden, is financial lease een goede optie. Om een contract af te sluiten, heb je namelijk geen eigen vermogen nodig. Financial lease is daarmee een laagdrempelige manier om je eigen auto te rijden.

Geen vaste kilometerbundel

In tegenstelling tot andere vormen van leasen, zoals operational lease, heb je bij financial lease geen kilometerbundel. Je spreekt van tevoren geen vast aantal kilometers per jaar af met de leasemaatschappij. Als je een aantal keer naar de andere kant van het land rijdt, hoef je dus niet bang te zijn dat je over het maximaal aantal kilometers heen gaat en flink moet bijbetalen. De auto is van jou en je bent helemaal vrij in de afstanden die je rijdt.

Alle kosten zijn transparant

Bij financial lease zijn kosten als de autoverzekering en pechhulp niet bij het maandbedrag inbegrepen. Je kunt dus zelf een (goedkope) verzekering afsluiten en zelf bepalen of je pechhulp wilt. Daardoor zijn alle kosten transparant en weet je waar je aan toe bent. Dat terwijl je bij andere leasevormen te maken hebt met een vast bedrag per maand waarbij alles al is inbegrepen. Je hebt dan geen invloed op de hoogte van bijvoorbeeld de autoverzekering en onderhoudskosten.

Na afloop van het lease contract ben je volledig eigenaar

Loopt je contract af? Dan lever je je auto niet in bij de leasemaatschappij. Je bent dan namelijk volledig eigenaar van de auto, ook op juridisch gebied. Daar hoef je verder niets voor te doen. De auto is na het contract dus helemaal van jou. Je kunt er dan zo lang je wilt in rijden tegen nog lagere kosten, omdat het vaste maandbedrag dan wegvalt.

Je kunt je lease auto na afloop inruilen

Er is nog een ander voordeel van volledig eigenaar zijn van je auto na afloop van het contract. Dat betekent namelijk dat je ermee mag doen wat je wilt. Beviel financial lease je zo goed dat je opnieuw een contract wilt afsluiten? Dan mag je de auto ook inruilen. De inruilwaarde gaat van de aanschafwaarde van de nieuwe lease-auto af, waardoor je maandelijkse kosten nog lager uitvallen.

Enthousiast over financial lease?

Ben je enthousiast geworden en wil je een gebruikte auto leasen? Ga dan voor financial lease bij Nationale Autolease. Je kunt jouw favoriete auto uitkiezen in onze voorraad. Zit er niets voor je tussen? Dan kun je alsnog een lease-offerte aanvragen via de button hieronder. 

Je vult gewoon alle gegevens van de auto en de dealer in en wij sturen je een scherpe aanbieding. Want onze aantrekkelijke tarieven gelden ook voor auto’s buiten onze voorraad. Als je eerst wat meer informatie wilt, bel of mail onze adviseurs dan gerust even.


Lease offerte aanvragen


Contact

Gerelateerde Blog items

Omhoog