Financial lease bij Nationale Autolease

Financial Lease bedrijfswagen

Koop dit jaar nog je bedrijfswagen met grijs kenteken en profiteer van alle voordelen en lage rente vanaf 5,99%! Voor ondernemers is het laatste kwartaal van het jaar altijd een goed moment om een bedrijfswagen met grijs kenteken en te kopen. Zo kan je als ondernemer nog profiteren van alle fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek, rente aftrek en het terugvorderen van de btw op de aanschafprijs van de bedrijfswagen.

Investeringsaftrek grijs kenteken bedrijfswagen

De investeringsaftrek is een regeling waardoor je als ondernemer minder belasting betaalt. Je mag een deel van het bedrag dat je investeert aftrekken van de winst van je onderneming. Door een bedrijfswagen te kopen en daarmee te investeren in je bedrijf bespaar je dus geld!

Wat voor soorten investeringsaftrek zijn er?

Er zijn in Nederland drie verschillende soorten investeringsaftrek:

  1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  2. Energie-investeringsaftrek
  3. Milieu-investeringsaftrek en VAMIL

De reden dat de investeringsaftrek is opgesplitst in drie verschillende soorten heeft te maken met het feit dat je als ondernemer in verschillende dingen kunt investeren, afhankelijk van wat het belang is voor jouw ondernemer. Voor iedere soort investeringsaftrek gelden net iets andere regels. Voor meer informatie kijk op de website van de Belastingdienst.

Investeringsaftrek bij Financial Lease bedrijfswagen

Als je een Financial Lease hebt afgesloten bij het kopen van een bedrijfswagen, word je door de fiscus gezien als eigenaar van de auto. Je activeert de auto op de balans van je bedrijf en kan daarom gebruikmaken van de investeringsaftrek.

Rente-aftrek bedrijfswagen

Financial Lease is een zakelijke lening om een bedrijfswagen aan te schaffen voor jouw onderneming. Wanneer de auto op de balans van je onderneming komt te staan, mag je van de belastingdienst de betaalde rente van de winst aftrekken. Dit mag je doen gedurende de gehele looptijd van het Financial Lease contract.

Terugvorderen btw aankoop bedrijfswagen

Ondernemers die hun klanten btw doorberekenen, zijn btw-plichtig en kunnen bij de aankoop van een bedrijfswagen de btw terugvorderen.

Wanneer je een bedrijfswagen occasion koopt voor je onderneming, mag je de btw terugvorderen. Gebruik je de bedrijfswagen alleen voor zakelijke ritten, dan heb je geen bijtelling. Gebruik je de bedrijfswagen ook privé, dan moet je bijtelling betalen.

Het btw-bedrag kan je in één keer terugvorderen bij de eerstvolgende btw-aangifte. Er zijn ondernemers die dit per maand doen, maar het kan ook per kwartaal.

Ben je niet btw-plichtig als ondernemer, dan kan je bij de aanschaf van een bedrijfsauto de btw niet terugvorderen. Dan is het wellicht interessanter om naar een marge auto te kijken. Een marge auto is voorheen van een particulier geweest die de totale btw heeft betaald en niet heeft teruggevorderd waardoor er geen btw meer te verrekenen is.

Bedrijven die niet btw-plichtig zijn, zijn dus vrijgesteld van btw en kunnen deze ook niet terugvorderen. Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn:

  • Zorginstellingen
  • Uitvaartondernemingen
  • Verzekeringsmaatschappijenfi
  • Onderwijs- en sociale instellingen

Bedrijfswagen kopen? Het laatste kwartaal is het beste moment!

Het percentage van de investeringsaftrek is afhankelijk van het totale investeringsbedrag in een bepaald jaar. Wanneer je als ondernemer verwacht dat er volgend jaar veel geïnvesteerd zal worden, kan je een deel van de investeringen beter naar voren halen. Hierdoor kan je optimaal gebruikmaken van de investeringsaftrek. Het is dan wel van belang dat je de koopopdracht van de bedrijfswagen nog dit jaar tekent en de bedrijfswagen dit jaar nog in gebruik neemt of de aanbetaling van de factuur nog dit jaar hebt gedaan.

Extra voordeel Financial Lease voor startende ondernemers

Als startende ondernemer kan je naast het terugvorderen van de btw en het fiscaal verrekenen van de rente die je betaalt op het Financial Lease contract, ook gebruikmaken van een extra fiscaal voordeel. In de eerste drie jaar van je onderneming kan je namelijk gebruikmaken van de ondernemersaftrek, een extra fiscale aftrekpost. Deze aftrekpost voor starters is beter bekend als startersaftrek. Deze extra aftrek bedraagt ruim €2000 per jaar.

Financieringsmaatschappijen verstrekken graag geld als je als startende ondernemer een bedrijfswagen nodig hebt om bij je klanten te komen. Dan wordt de bedrijfswagen echt gezien als investering om omzet te maken voor je onderneming en daar willen wij jou als startende onderneming graag bij helpen!

Onderneming laten groeien zonder je banksaldo aan te spreken

Financial Lease biedt jou als ondernemer de oplossing! Je bent eigenaar van de auto en kan daarom gebruikmaken van alle voordelen zonder dat je liquide positie verandert. Door te investeren in een bedrijfswagen bespaar je geld.

Financieringsmaatschappijen verstrekken graag geld als je als startende ondernemer een bedrijfswagen nodig hebt om bij je klanten te komen. Dan wordt de bedrijfswagen echt gezien als investering om omzet te maken voor je onderneming en daar willen wij jou als startende onderneming graag bij helpen!

Welke bedrijfswagens komen in aanmerking voor Financial Lease?

Of je nu een nieuwe of een occasion bedrijfswagen wilt kopen, voor beide opties kan je een Financial Lease afsluiten.

Alle merken en type bedrijfswagens kunnen worden gekocht met een Financial Lease. NationaleAutolease is niet merk gebonden en helpt jou graag met het zoeken naar de juiste bedrijfswagen voor jouw onderneming!

Er is slechts één voorwaarde en dat is dat de auto wordt gekocht door een Nederlands autobedrijf. Wil je wel een auto importeren uit het buitenland? Lees dan dit artikel!

Hoe snel gaat een Financial Lease Check?

Wil jij nog dit jaar in een bedrijfswagen rijden? Vraag dan nu je Financial Lease offerte aan!
Heb je vragen over de aankoop van een bedrijfswagen of over Financial Lease? Neem dan contact op met onze ervaren Lease Adviseurs via 035- 523 77 34 of mail naar [email protected]

Gerelateerde Blog items

Omhoog