Financial lease bij Nationale Autolease

Financial lease calculator: lease bedrag berekenen

Ben jij je aan het oriënteren voor de aanschaf van een leaseauto? Of ben je er al uit, ga je voor financial lease en ben je nu op zoek naar dé auto? Een belangrijke afweging die je maakt bij de keuze voor de auto, is het leasebedrag. Met onze financial lease calculator weet je binnen enkele seconden het maandelijkse leasebedrag. Hoe bereken je het leasebedrag precies en hoe werkt de lease calculator? We leggen het uit!

Wat is een financial lease calculator?

Met de financial lease calculator kun je gemakkelijk het leasebedrag berekenen waar je per maand rekening mee moet houden. Het leasebedrag is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk de kredietwaarde, de slottermijn en de looptijd van het financial leasecontract.

De kredietwaarde als onderdeel van de financial lease calculator

De kredietwaarde, in onze lease calculator wordt deze aangeduid met het leasebedrag, is het bedrag dat je gefinancierd wilt hebben. In veel gevallen is dat de aanschafwaarde van de auto als je 100% wilt financieren.

Het is ook mogelijk om zelf een deel van de aanschafwaarde aan te betalen of een auto in te ruilen. Dit wordt dan in mindering gebracht op het te financieren leasebedrag. Het financieringsbedrag mag echter nooit hoger zijn dan de waarde van de auto (exclusief btw, als je btw-plichtig bent).

De slottermijn in de lease calculator

Wat is een slottermijn? Dit is eigenlijk de restwaarde van de auto aan het einde van het leasecontract. Gedurende de leaseperiode betaal je maandelijks aflossing en rente, daarna betaal je nog eenmalig de slottermijn. Als dat betaald is, wordt je juridisch eigenaar van de auto. Tot die tijd ben je al wel economisch eigenaar.

De hoogte van de slottermijn bepaal je zelf, in overleg met de financier, maar is nooit hoger dan de verwachte inruilwaarde van de auto aan het eind van de financial lease periode. Hoe hoger de slottermijn, hoe lager het maandbedrag van de aflossing. Je bent niet verplicht om een slottermijn op te nemen in het leasecontract, maar dan moet er wel rekening gehouden worden met een hoger maandbedrag. Dit zie je ook terug in de financial lease calculator. Hier zie je direct wat de gevolgen zijn van het wel of niet gebruiken van een slottermijn en de hoogte ervan.

De voordelen van een slottermijn bij financial lease

• Het maandbedrag gedurende de looptijd van het contract is lager als je wel een slottermijn hebt.
• Je kunt zelf bepalen wat de hoogte van de slottermijn wordt. Dit bepaalt mede de hoogte van de maandtermijn.
• De inruilwaarde van de auto kan, volledig of deels, worden gebruikt om de slottermijn mee te financieren.

Je moet er wel rekening mee houden dat de slottermijn in één keer betaald moet worden. Dan kan het verstandig zijn om hiervoor tussentijds geld opzij te zetten, zodat er aan het einde van de looptijd geen financieringsprobleem zal ontstaan.

Houd rekening met de looptijd in de lease calculator

Een leasecontract kun je afsluiten voor 12 maanden oplopend tot 60 maanden. In de lease calculator geef je aan welke looptijd je voorkeur heeft. De financiering wordt bij een langere looptijd minder snel afgebouwd. Dit heeft als voordeel dat de maandelijkse aflossingskosten lager zijn, maar als nadeel dat er meer rente wordt betaald, omdat het leasebedrag minder snel lager wordt. In de financial lease calculator zie je direct wat de financiële gevolgen zijn van een kortere of langere looptijd.

Wat is een verstandige looptijd?

De meest optimale looptijd voor een financial leasecontract is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de levensduur van de auto. Een financial leasecontract is namelijk niet alleen mogelijk voor nieuwe auto’s, maar ook voor jonge occasions. Kies je voor een occasion, dan wordt er meestal gekozen voor een kortere looptijd, omdat er al afschrijving heeft plaatsgevonden. Bij een nieuwe auto kan een slottermijn van 60 maanden wel voordelig zijn.

Ook heeft de slottermijn invloed op de looptijd. Wil je een lagere slottermijn? Kies dan voor een langere looptijd van het financial leasecontract.

Met de lease calculator bepaal je het beste lease bedrag!

In de lease calculator vul je het gewenste leasebedrag in, eventueel een slottermijn en kies je de looptijd van het contract. Je ziet direct de leasetermijn per maand. In deze leasetermijn is zowel de aflossingscomponent als de rente meegenomen.

Ben je eruit? Vraag dan direct een offerte aan bij NationaleAutolease! Heb je een auto gevonden die niet op onze website staat? Ook dan kun je de auto leasen bij NationaleAutolease. Wij werken namelijk met alle dealerbedrijven in Nederland.

Leasevoorraad NationaleAutolease

Via onze leasevoorraad kan je gemakkelijk je bedrijfsauto online vinden. Staat de bedrijfsauto niet op onze site of wil je een nieuwe auto kopen dan helpen wij je graag zoeken naar de juiste auto lease.

Gerelateerde Blog items

Omhoog