Financial lease bij Nationale Autolease

Financial Lease steeds belangrijker bij bestelwagens

De lease voor bestelwagens is afgelopen jaar fors gestegen. 1 op de 5 bestelwagens zijn geleased.
De verwachting is dat dit aandeel in 2021 gaat groeien.

Bestelwagens spelen een steeds belangrijkere rol

Door het toenemen van het online winkelen zien we steeds meer bestelwagens op de Nederlandse weg. Niet alleen voor transport bedrijven komen er meer bedrijfswagens op de weg maar ook voor de detailhandel ,die niet altijd een duur contract aan willen gaan met een grote transportorganisatie maar zelf regionaal hun goederen willen afleveren bij klanten, zullen overgaan tot de aankoop van een bestelwagen. Denk bv. aan een bloemenwinkel of een kleding en/of schoenenwinkel die de pakketten bij hun klanten wil afleveren in de regio.

Verduurzamen bestelwagens

De grote steden voeren een beleid om de binnenstad zo schoon mogelijk te houden. Met de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek is het de bedoeling dat de binnensteden vanaf 2025 emissievrij worden bevoorraad. Om dit te stimuleren is er tot en met 2025 een bedrag van 185 miljoen beschikbaar gesteld voor bestelauto’s.

Wanneer je graag als ondernemer bij wilt dragen aan een schoner milieu maar je bedrijf niet gevestigd is in een grote stad dan kan je vanaf 15 maart 2021 zeker gebruik maken van de subsidieregeling op een elektrische bedrijfsauto.

Wanneer je als ondernemer een elektrische bestelauto koopt heb je recht op 10% subsidie van de netto catalogusprijs met een maximum van € 5.000,00 per elektrische bedrijfsauto. De bedrijfsauto moet een netto catalogusprijs hebben van € 20.000,00 of meer.

De subsidie voor een elektrische bestelauto mag ook in combinatie met andere fiscale regelingen worden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de MIA regeling ( Milieu Investeringsaftrek).

Het voordeel van een elektrische bestelauto kopen en een Financial Leasecontract af te sluiten is dat je dan als ondernemer zelf de subsidie ontvangt. Bij operationale lease gaat deze subsidie naar de leasemaatschappij. Je moet de subsidie aanvraag zelf doen bij RVO.

Wanneer je binnen 3 jaar de elektrische bestelbus verkoopt moet je de subsidie voor een deel terugbetalen. Wanneer je gelijk weer een nieuwe elektrische bestelbus koopt dan hoef je geen subsidie terug te betalen. Je kan als ondernemer maximaal voor 400 bestelbussen subsidie aanvragen.

Wees er snel bij voor de subsidieregeling voor een Elektrische Bedrijfsauto want er is € 22 miljoen beschikbaar gesteld en wanneer het op is dan wordt de regeling beëindigd voor de rest van het jaar. Vanaf 15 maart 2021 is de subsidieregeling op Elektrische Bedrijfsauto aan te vragen.

Elektrische bedrijfswagens op een rijtje

Er komen steeds meer elektrische bedrijfswagens op de markt. Om in aanmerking te komen voor de subsidie elektrische bedrijfsauto moet de bestelbus een minimale actieradius hebben van 100 kilometer.

Elektrische bedrijfsauto’s  die voldoen aan de voorwaarden zijn de Peugeot e-Expert, Peugeot e-Partner, Renault Kangoo Z.E, Citroen e-Jump. Ook Mercedes Benz heeft een aantal mooie elektrische bedrijfsauto’s zoals de Mercedes Benz E Sprinter en Mercedes Benz E Vito.

Financial Lease aanvraag

Het kopen van een elektrische bedrijfsbus is zeer aantrekkelijk met een Financial Lease. Je maakt hierbij als ondernemer zelf gebruik van alle fiscale voordelen en kan de BTW terug vorderen.

In de meeste gevallen krijg je bij de aankoop een voorstel van de dealer. Zij zijn specialist op het gebied van auto’s en bieden jou als ondernemer vaak niet de beste Financial Lease oplossing.

NationaleAutolease is onafhankelijk en werkt met meerdere financieringsmaatschappijen en werkt met alle dealerbedrijven in Nederland. Wij bieden altijd de beste Financial Lease oplossing passend bij jouw onderneming.

Heb je vragen over de subsidieregeling voor de Elektrische Auto neem dan contact op met onze Lease Adviseurs op telefoonnummer 035 523 77 34.

Leasevoorraad NationaleAutolease

Via onze leasevoorraad kan je gemakkelijk je bedrijfsauto online vinden. Staat de bedrijfsauto niet op onze site of wil je een nieuwe auto kopen dan helpen wij je graag zoeken naar de juiste auto lease.

Gerelateerde Blog items

Omhoog