Financial Lease: Voordelige leasevorm voor ondernemers

Met financial lease kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf relatief goedkoop bedrijfsmiddelen leasen, zoals gebruikte auto’s. Dankzij financial lease kunt u grote investeringen doen zonder de liquiditeitspositie van uw organisatie aan te tasten. Zo behoudt u uw werkkapitaal én kredietfaciliteiten voor andere noodzakelijke uitgaven. Dit betekent dat u uw financiële mogelijkheden optimaal benut.

Waar moet ik op letten bij een aanbieder van financial lease, hoe ben ik goedkoop uit?

U bent zelf verantwoordelijk voor welke prijs en waar u het voertuig aanschaft. Op deze manier kan een aanbieder van financial lease onafhankelijk blijven en heeft deze geen secundair belang. Let op of er een mogelijkheid is voor en aanbetaling of inruil. Dit zorgt automatisch voor een lagere maandtermijn en lagere totale kosten en is dus goedkoper. Een aantal aanbieders biedt zelfs de mogelijkheid om een restwaarde/slottermijn van de auto op te nemen in de financial leaseovereenkomst. Hierdoor valt de maandelijks leasetermijn nog lager uit. Bovendien wordt u, anders dan bij operational lease, uiteindelijk eigenaar van het voertuig. Hierdoor kunt u de auto opnieuw inruilen, bij de aanschaf van een nieuwe auto via financial lease en het inruilbedrag gebruiken voor de aanbetaling van de nieuw gekochte auto waardoor het te leasen bedrag lager wordt en de maandtermijn hierdoor ook lager wordt.

Waarom financial lease aantrekkelijker is voor ondernemers dan operational lease

Als ondernemer wilt u uiteraard zo veel mogelijk aftrekposten creëren. Met financial lease kunt u namelijk de auto op de balans zetten. In de vergelijk hieronder leest u over andere voordelen ten opzichte van operational lease.

Financial Lease Operational Lease
Klant wordt (economisch)eigenaar Leasemaatschappij eigenaar (woordje” wordt” moet weg)
Leasemaatschappij financiert Leasemaatschappij verhuurt
100% financiering Restwaarde
Slottermijn mogelijk Verschillende eindopties
Eén eindoptie (klant eigenaar) U betaalt de BTW per maand
U betaalt de BTW vooraf Het object staat niet op de balans
Het object staat op de balans U heeft geen recht op investeringsaftrek
U heeft recht op investeringsaftrek Voor de leasetermijnen ontvangt u een factuur met B.T.W.
De leasetermijnen worden administratief gesplitst in rente en aflossing De netto leasetermijnen boekt u geheel als kosten op de exploitatierekening
De rente en afschrijving wordt als kosten ten laste van de exploitatierekening gebracht.

Maak het u makkelijk bij aanvraag van financial lease

Zorg ervoor dat u een aanbieder kiest die de gehele aanvraag en de financiële afhandeling doet. Hiermee bespaart u tijd en deze tijd kunt u goed gebruiken in uw eigen onderneming.

Neem contact op met Nationaleautolease.nl of bel voor een onafhankelijk en deskundig advies: 035-5237734

Gerelateerde Blog items