Financial lease bij Nationale Autolease

Financial Lease: Voordelige leasevorm voor ondernemers

Met Financial Lease kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf relatief goedkoop bedrijfsmiddelen leasen, zoals gebruikte auto’s. Dankzij financial lease kunt u grote investeringen doen zonder de liquiditeitspositie van uw organisatie aan te tasten. Zo behoudt u uw werkkapitaal én kredietfaciliteiten voor andere noodzakelijke uitgaven. Dit betekent dat u uw financiële mogelijkheden optimaal benut. Lees hier meer over het de goedkoopste financial lease voordelen.

Waar moet ik op letten bij een aanbieder van financial lease, hoe ben ik goedkoop uit?

U bent zelf verantwoordelijk voor welke prijs en waar u het voertuig aanschaft. Op deze manier kan een aanbieder van financial lease onafhankelijk blijven en heeft deze geen secundair belang. Let op of er een mogelijkheid is voor en aanbetaling of inruil. Dit zorgt automatisch voor een lagere maandtermijn en lagere totale kosten en is dus goedkoper.

Een aantal aanbieders biedt zelfs de mogelijkheid om een restwaarde/slottermijn van de auto op te nemen in de financial leaseovereenkomst. Hierdoor valt de maandelijks leasetermijn nog lager uit. Bovendien wordt u, anders dan bij operational lease, uiteindelijk eigenaar van het voertuig.

Hierdoor kunt u de auto opnieuw inruilen, bij de aanschaf van een nieuwe auto via financial lease en het inruilbedrag gebruiken voor de aanbetaling van de nieuw gekochte auto waardoor het te leasen bedrag lager wordt en de maandtermijn hierdoor ook lager wordt.


Meer tips over auto’s leasen


Meer tips over auto’s leasen

Waarom financial lease aantrekkelijker is voor ondernemers dan operational lease

Als ondernemer wilt u uiteraard zo veel mogelijk aftrekposten creëren maar ook het goedkoopste financial leasen. Met financial lease kunt u namelijk de auto op de balans zetten. In de vergelijk hieronder leest u over andere voordelen ten opzichte van operational lease.

Financial leaseOperational lease
Klant wordt (economisch)eigenaarLeasemaatschappij
Leasemaatschappij financiertLeasemaatschappij verhuurt
Slottermijn mogelijkRestwaarde
Eén eindoptie (klant eigenaar)Verschillende eindopties
Je betaalt de BTW voorafU betaalt de BTW per maand
Het object staat op de balansHet object staat niet op de balans
Je hebt recht op investeringsaftrekJe hebt geen recht op investeringsaftrek 
De leasetermijnen worden administratief gesplitst in rente en aflossingVoor de leasetermijnen ontvang je een factuur met B.T.W. 
De rente en afschrijving wordt als kosten ten laste van de exploitatierekening gebracht.De netto leasetermijnen boek je geheel als kosten op de exploitatierekening


Meer weten over leasevormen

Maak het u makkelijk bij aanvraag van de goedkoopste financial lease mogelijkheden

Zorg ervoor dat u een aanbieder kiest die de gehele aanvraag en de financiële afhandeling doet. Hiermee bespaart u tijd en deze tijd kunt u goed gebruiken in uw eigen onderneming.
Neem contact op met Nationaleautolease.nl of bel voor een onafhankelijk en deskundig advies: 035-5237734


Offerte aanvragen


Leasevoorraad bekijken

Gerelateerde Blog items

Omhoog