Financial lease bij Nationale Autolease

Kiest u als ondernemer voor een BTW auto of voor een Marge auto?

Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een gebruikte bedrijfsauto kom je tijdens je zoektocht BTW auto’s en Marge auto’s tegen. Wat betekent het precies voor u als ondernemer?? Wij leggen het u graag uit in deze blog.

Bij financial lease wordt altijd maximaal het exclusief BTW bedrag verstrekt. Dit houdt in dat u de BTW voorschiet als ondernemer en deze terugvordert bij de belastingdienst. Soms komt het voorschieten van het BTW bedrag even niet uit. Dan kunt u kiezen voor een Marge auto. Op een Marge auto zit geen BTW meer zodat u deze ook niet hoeft voor te schieten.

BTW auto

Over een BTW auto is de BTW nog niet betaald. Als ondernemer schiet je de BTW voor die je later weer terug kunt vorderen bij de belastingdienst. Wanneer je als ondernemer de BTW terugvordert mag je maximaal 500 km per jaar privé rijden zonder bijtelling te betalen.

Marge auto

Bij een Marge auto is de BTW al een keer betaald door een particulier en daardoor vrij van BTW. Voor u als ondernemer is het voordeel dat u de BTW niet hoeft voor te schieten bij het afsluiten van een financial lease.

Ondernemers die NIET BTW plichtig zijn

Wanneer uw bedrijf onder de vrije beroepen valt dan is het niet nodig dat u de BTW voorschiet bij een financial lease. U kunt uw bedrijfsauto 100% financial leasen. Als u valt onder de vrije beroepen maakt het niet uit of u kiest tussen een BTW auto of een Marge auto.

Vrije beroepen zijn de volgende beroepsgroepen:

  • Gezondheidszorg (denk aan tandarts, fysiotherapeut, etc.)
  • Financiële diensten en verzekeringen
  • Onderwijs
  • Radio en TV
  • Juridisch advies
  • Sociaal culturele instellingen
  • Journalistiek

NationaleAutolease maakt het zoeken naar een BTW auto of een Marge auto extra makkelijk voor u. U kunt aangeven bij de zoekcriteria of u zoekt naar een BTW auto of een Marge auto.

Is uw interesse gewekt om een BTW auto of een Marge auto te kopen met een financial lease dan helpen onze leaseadviseurs u graag op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde Blog items

Omhoog