Financial lease bij Nationale Autolease

Koop in 2024 een nieuwe bedrijfswagen en betaal geen BPM

Op dit moment betalen ondernemers die een bedrijfswagen op grijskenteken kopen geen BPM. Vanaf 2025 gaat dit veranderen en betaal je als ondernemer dezelfde belasting voor een bestelauto als voor een personenauto. Voor elektrische auto’s blijft de uitzondering nog wel bestaan.

Wat is BPM?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s.  Wanneer je een nieuwe auto koopt zit er BPM in de aanschafprijs. De hoogte het BPM bedrag is afhankelijk van de CO2 uitstoot van de auto. Je betaalt ook BPM over een gebruikte auto (occasion lease).

Uitzondering van BPM

Wanneer je als ondernemer een bestelauto of werk bus koopt betaal je sinds 2007 geen BPM in de aanschafprijs. Deze regel geldt tot 31 december 2024. Vanaf 1 januari 2025 vervalt deze regeling en moet je bij de aanschaf  van een nieuwe bedrijfsauto ook BPM gaan betalen.

In 2025 vervalt de uitzondering voor BPM vrijstelling voor ondernemers

Ondernemers die vanaf 1 januari 2025 een nieuwe bestelauto aanschaffen gaan BPM betalen. De hoogte van de BPM is afhankelijk van de CO2 uitstoot van de bestelauto. De belasting  wordt hiermee gelijk aan de belasting die wordt betaald op een personenauto. De vrijstelling voor volledig elektrische auto’s blijft wel bestaan.

Waarom vervalt de vrijstelling BPM?

Door over de aanschafprijs van bestelauto’s BPM te gaan berekenen gaat de aanschafprijs aanzienlijk omhoog. De verwachting is dat de aanschafprijs van een bestelauto ongeveer 40% hoger wordt met de invoering van de nieuwe BPM regel. Hiermee wil de overheid de aankoop van elektrische auto’s stimuleren. De overheid laat de BPM vrijstelling op elektrische auto’s daarom bestaan.

Elektrische bestelauto kopen zonder BPM

Wanneer je een elektrische bestelauto koopt hoef je als ondernemer geen BPM te betalen. Dat is niet het enige voordeel van het kopen van een elektrische bestelauto. De milieu- en zero-emissie  zones in grote steden worden steeds strenger. Met een diesel auto zal je straks de stad niet meer in  mogen. Elektrische auto’s blijven wel welkom in de grote steden. Tevens bespaar je brandstofkosten!

De voordelen van een nieuwe bestelauto kopen in 2024

  • Ontvang tot en met 2024 BPM vrijstelling op je bedrijfsauto
  • Wanneer je de bedrijfsauto in 2024 koopt heb je een lagere aanschafprijs en daarmee een lagere TCO (Total Cost of Ownership)
  • Een bestelauto die in 2024 tenaam is gesteld krijgt een vrijstelling tot 2027 voor emissiezones. Hierdoor houd je toegang tot steden waar strengere milieu eisen van kracht worden.

Koop je nieuwe bestelauto met Financial Lease

Denk je als ondernemer na het lezen van bovenstaande informatie dat het voor de toekomst toch verstandig is om over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe bedrijfsauto in 2024 om geen BPM te hoeven betalen. Maar heb je de middelen even niet voor de aanschaf van een nieuwe bestel auto of staan er nog andere investeringen in de planning en wil je daar je liquide middelen voor gebruiken  dan biedt Nationale Autolease de oplossing in de vorm van een Financial Lease bedrijfswagens.

Je kan de nieuwe bestel auto volledig financieren (excl. de BTW, want deze kan je terug vorderen bij de belastingdienst) maar het is ook mogelijk om voor een gedeelte van de aanschafprijs van de bestelauto een Financial Lease af te sluiten.

Ook voor jong gebruikte bedrijfswagens adviseren wij je graag bij het afsluiten van je Financial Lease.

Kortom met Financial Lease ben je flexibel en doe je slim de aankoop van je nieuwe bedrijfswagen.

Nog vragen na het lezen van bovenstaand artikel?

Nationale Autolease staat graag voor jou als ondernemer klaar om je de weg op te helpen. Bel voor vragen met onze Lease Adviseurs naar 035 523 77 34 of mail naar [email protected]

Gerelateerde Blog items

Omhoog