Lage bijtelling op elektrische auto’s voor ondernemers

Lage bijtelling op elektrische auto’s voor ondernemers

Ondernemers kiezen steeds meer voor het rijden van een elektrische auto. Deze auto’s hebben namelijk het grote voordeel van een lage bijtelling. Maar, wat houdt een lage bijtelling precies in?

Lage bijtelling elektrische auto

Wanneer je je zakelijke auto ook privé rijdt dan ziet de overheid dit als een onderdeel van je inkomen (salaris). Over je salaris betaal je ook belasting en over het privégebruik van je zakelijke auto betaal je ook belasting. Deze belasting wordt bijtelling genoemd.

Hoe werkt bijtelling van je zakelijke auto?

De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van je zakelijke auto die wordt opgeteld bij je inkomen. Dit houdt in dat je meer belasting betaalt.

Lage bijtelling zakelijke elektrische auto

De overheid stimuleert het rijden van een elektrische auto voor ondernemers omdat dit beter is voor het milieu. De overheid heeft bepaald dat de bijtelling voor een elektrische auto lager is dan voor alle andere auto’s. Dit is zeer interessant voor ondernemers en scheelt veel geld.

Bijtelling elektrische auto 2021

In 2021 is het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s 12% tot een aanschafprijs van €40.000,00. Boven die prijs geldt het bijtellingspercentage van 22%.

Hoelang kan ik gebruik maken van het lage bijtellingspercentage?

Vanaf het moment dat de auto voor het eerst in gebruik is genomen (dit kan in Nederland zijn of in het buitenland) geldt het bijtellingspercentage 5 jaar. Wanneer je als ondernemer je elektrische auto nieuw hebt gekocht dan kan je hier 5 jaar gebruik van maken . 

Je kan als ondernemer besluiten om een jong gebruikte elektrische auto te kopen omdat deze auto voordeliger is in aanschafprijs. Je kan dan nog gebruik maken van het resterend aantal jaren vanaf het moment dat de auto voor het eerst in gebruik is genomen. 

Stel je koopt een elektrische auto van 2 jaar oud dan kan je nog 3 jaar gebruik maken van de lage bijtelling. Hier geldt dan het bijtellingspercentage van het jaar waarin de auto in gebruik is genomen. Is de auto uit 2019 dan heeft u een bijtellingspercentage van 4%, is de auto uit 2020 dan heb je een bijtellingspercentage van 8%.

Maak optimaal gebruik van alle fiscale voordelen en koop je elektrische auto met een financial lease!

Maak niet alleen gebruik van de lage bijtelling van een elektrische auto maar maak ook gebruik van de volgende voordelen;

  • BTW terug te vorderen
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Regel zelf de voordeligste autoverzekering
  • Geen beperking van kilometers
  • Elektrische auto heeft weinig onderhoudskosten
  • Geen wegenbelasting
  • Auto is jouw eigendom
  • Ruimte om te ondernemen

Heeft u nog vragen over financial lease? Onze lease adviseurs staan voor je klaar. Bel 035 523 77 34 of mail naar info@nationaleautolease.nl

Gerelateerde BLog items