Financial lease bij Nationale Autolease

Alle voordelen die occasion lease u kunnen opleveren

Wanneer u overweegt een auto te leasen en u zich gaat oriënteren, dan bent u vast de term “occasion lease” tegengekomen. Een jong gebruikte auto kopen op basis van een financial lease is voor (startende) ondernemers en ZZP’ers een groot voordeel.

Lage afschrijving

Als (startende) ondernemer is het heel voordelig om een jong gebruikte auto te kopen op basis van een financial lease. Occasion lease is dan een goed alternatief.
Bij nieuwe auto’s is de afschrijving hoog, dit brengt hogere kosten met zich mee die tot uiting komen in een hogere leasetermijn.

Bij (jong) gebruikte auto’s ligt de afschrijving een stuk lager. De aanschafprijs is lager en daardoor is ook het BTW bedrag lager. Het BTW bedrag moet door u worden voorgeschoten omdat de auto altijd exclusief de BTW gefinancierd kan worden en u het BTW bedrag later kunt terugvorderen bij de belastingdienst.

Vast laag maandbedrag

Occasion lease is een voordelige manier om een auto te leasen. U kunt vooraf bepalen of u zelf een bedrag wilt betalen of misschien heeft u een auto in te ruilen waarmee u het te leasen bedrag kunt verlagen. U betaalt per maand een vast bedrag gedurende een vaste looptijd. De looptijd ligt bij financial lease van jong gebruikte auto’s tussen de 12-60 maanden. De regel is dat de auto aan het einde van de looptijd van het financial lease contract niet ouder is dan 10 jaar.

Ook een slottermijn is mogelijk bij occasion lease. Een slottermijn is een reële restwaarde van de auto die open blijft staan tot de laatste termijn. Wanneer u de laatste termijn en de slottermijn betaalt dan is de auto uw eigendom. U kunt deze dan bij de aankoop van een volgende auto weer inruilen en het inruilbedrag verrekenen met de aanschafprijs.

Geen beperking van kilometers en geen naheffing van meer gereden kilometers

Omdat u economisch eigenaar bent van de auto bepaalt u zelf hoeveel kilometers u met de auto rijdt. Dit is een groot voordeel; u komt nooit voor verrassingen te staan dat u aan het einde van de looptijd een factuur ontvangt voor “meer” kilometers die u gereden heeft.

Fiscale voordelen

U bent economisch eigenaar van de auto dat houdt in dat u als ondernemer ook zelf kan profiteren van de fiscale voordelen zoals terugvorderen van de BTW, rente – en afschrijvingskosten kunnen fiscaal worden verrekend. Als startende ondernemer kunt u aanspraak maken op de regeling startersaftrek.

Occasion lease maakt auto rijden voor de ondernemer toegankelijk

Wanneer u als ondernemer toch een goede bedrijfsauto wilt rijden maar niet in een keer uw geld wilt investeren in een auto maar ook nog iets achter de hand wilt houden dan kan occasion lease u de uitkomst bieden met vele fiscale voordelen. Meer weten over occasion lease of 2e hands auto lease?

Mocht u nog vragen hebben of wilt u weten of het leasen van een jong gebruikte auto ook bij uw onderneming past, neem dan contact op met NationaleAutolease.nl en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Gerelateerde Blog items

Omhoog