Voordelen van zakelijk financial lease autorijden

Waarom is een zakelijke financial lease auto interessant voor u als ondernemer? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet van financial lease voor uw auto:

Goede prijs voor een zakelijke auto

U kiest zelf of u een nieuwe of een gebruikte auto wilt leasen. Bij occasion lease rijdt u in een auto waarbij de eerste afschrijving al achter de rug is. Uw zakelijke maandlasten zijn daardoor een stuk lager. Daarnaast beheerst u zelf de overige autokosten zoals brandstof, onderhoud, reparatie en verzekering. U bepaalt zelf hoe en bij welke maatschappij u uw auto verzekert. Na afloop van het financial lease contract bent u de eigenaar van de auto.

Fiscale voordelen voor het gebruik van een lease auto

U bent economisch eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het contract. De gefactureerde BTW kunt u terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Ook kunt u gebruik maken van de rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn.

Zelf kiezen voor looptijd van een financial lease contract voor uw zakelijke auto

U kiest zelf de looptijd van een financial lease contract. Als uitgangspunt wordt het bouwjaar van de auto en de looptijd van de financial lease niet meer dan 10 jaar mogen zijn. Verder kunt u zelf bepalen hoe lang de looptijd is van het contract. Er geldt een vaste afschrijving gedurende de looptijd, een vaste maandelijkse leasetermijn én geen beperking van zakelijke kilometers.

Wilt u meer weten over deze zakelijke voordelen van financial lease voor uw auto? Neem dan contact op met Nationaleautolease.nl voor een deskundig en objectief advies, telefoonnummer 035-5237734.

Gerelateerde Blog items