Financial lease bij Nationale Autolease

Voordelen van zakelijk financial auto lease

Wil je als ondernemer zakelijk een auto leasen? Wat is het gemak en het voordeel van een zakelijk financial auto lease.

Waarom is een zakelijke financial lease auto interessant voor jou als ondernemer? Financial Lease kan je vergelijken met het kopen van een huis. Jij koopt als ondernemer zelf de auto bij het dealerbedrijf. Je maakt zelf de beste deal. Door een Financial Lease af te sluiten betaal je in een vooraf afgesproken aantal termijnen de auto met iedere maand dezelfde vaste Financial Lease termijn. Na het betalen van de laatste termijn ben jij eigenaar van de zakelijke auto.

Wij hebben de belangrijkste voordelen van Financial Lease voor je op een rijtje gezet voor jouw zakelijke lease auto.

Je hoeft niet in een keer geld te investeren voor de aankoop van je zakelijke auto

Door een Financial Lease af te sluiten op je zakelijke auto hoef je niet in een keer een groot bedrag aan te spreken van je bankrekening. Het voordeel van het leasen van een zakelijke auto is dat je het geld dat je anders aan het kopen van een zakelijke auto uitgeeft, nu in vaste termijnen terugbetaalt en daardoor geld overhoudt om te investeren in andere bedrijfsmiddelen. Door te investeren in andere bedrijfsmiddelen kan je je bedrijf laten groeien. Dat is wat ondernemers graag willen!

Direct rijden met financial lease tweedehands auto

Je kiest zelf of je een nieuwe of een gebruikte auto (occasion) wilt leasen. Wij werken met alle dealerbedrijven in Nederland. Je kan dus zelf het autobedrijf kiezen voor de beste deal of die bij jou in de buurt zit.

Bij het leasen van een tweedehands auto rijd je in een auto waarbij de eerste afschrijving al achter de rug is. Daardoor is de aankoopprijs zeer aantrekkelijk. Je zakelijke maandlasten zijn daardoor een stuk lager. Daarnaast beheer je zelf de overige autokosten zoals brandstof, onderhoud, reparatie en verzekering. Je bepaalt zelf hoe en bij welke verzekeringsmaatschappij je jouw auto verzekert en bij welke dealer je je auto in onderhoud doet. Na afloop van het financial lease contract ben je juridisch eigenaar van de auto.

Staat je gewenste auto er niet bij maar heb je de auto elders gevonden ook dan maken wij geheel vrijblijvend een zeer scherpe offerte voor jouw zakelijke lease auto.

Fiscale voordelen van financial lease

Je bent economisch eigenaar van de auto tijdens de looptijd van het contract. Dit houdt in dat de auto op de balans van jouw onderneming staat. Daardoor kan je als ondernemer zelf gebruik maken van alle fiscale voordelen en kan je de gefactureerde btw terugvorderen bij de aangifte omzetbelasting. Ook kan je gebruik maken van de rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn.

Wanneer je alle leasetermijnen hebt betaald dan ben je juridisch eigenaar van de zakelijke lease auto. Je kan dan met de auto doen wat je wilt. Zo kun je blijven doorrijden met de auto of je kan een nieuwe zakelijke auto kopen en ruilt de afbetaalde auto in.

Kies zelf de looptijd van een financial lease contract voor jouw zakelijke auto

Financial Lease is de meest flexibele vorm om je zakelijke auto te leasen. Je kiest zelf de looptijd van jouw financial lease contract. Het uitgangspunt is het bouwjaar van de auto. De auto mag aan het einde van het Financial Lease contract niet ouder zijn dan 12 jaar. Verder kan je zelf bepalen hoe lang de looptijd is van het contract. Er geldt een vaste afschrijving gedurende de looptijd, een vaste maandelijkse leasetermijn én geen beperking van zakelijke kilometers.

Wilt u meer weten over deze zakelijke voordelen van financial lease voor uw auto? Neem dan contact op met Nationaleautolease.nl voor een deskundig en objectief advies, telefoonnummer 035-5237734.

Veelgestelde vragen over financial lease zakelijke auto

In principe komen alle merken en modellen in aanmerking om zakelijk te leasen.

Dit is afhankelijk van het bouwjaar van de occasion. De regel is dat de bedrijfsauto aan het einde van het leasecontract niet ouder mag zijn dan 12 jaar. 

Occasions zijn meestal binnen een paar dagen leverbaar. Nieuwe auto’s hebben daar in tegen een langere levertijd. 

Je kan een zakelijke auto leasen als je staat ingeschreven bij de KVK

Wanneer je een startend bedrijf bent is het mogelijk om zakelijk een auto te leasen. Er wordt dan wel gekeken of het type auto dat je koopt past bij je onderneming en soms wordt er gevraagd om een aanbetaling.

Wanneer je zakelijk een auto wilt leasen kan je de aanvraag direct aanbieden. Wanneer je de aanvraag zo compleet mogelijk aanbiedt heb je binnen 24 uur een voorstel in je mailbox.

Wanneer je zakelijk een auto wilt leasen zijn er verschillende lease vormen. Wanneer je kiest voor Financial Lease dan financier je alleen het object. Kosten zoals onderhoud, wegenbelasting, autoverzekering betaal je zelf.

Bij Financial Lease ben je economisch eigenaar van de zakelijke lease auto. Dit houdt in dat je gebruik kan maken van alle fiscale voordelen en je de BTW in het aankoopbedrag kan terug vorderen. Na het betalen van de laatste leasetermijn wordt je juridisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat je de auto kan verkopen of kan inruilen voor een nieuwe auto.

Gerelateerde Blog items

Omhoog