Financial lease bij Nationale Autolease

Wat is een financial lease calculator?

Heeft u op internet een tweedehands auto gezien en wilt u deze graag leasen? Met een financial lease calculator berekent u de leasetermijn. Het enige wat u in moet vullen zijn de aanschafwaarde van de auto, eventuele aanbetaling en/of inruilwaarde, het aantal maanden en de slottermijn. 

Wat is de slottermijn bij het gebruik van een financial lease calculator?

Een slottermijn of slotsom is een afwijkende laatste maand in de gehele looptijd van de financial lease. U bewaart als het ware een bepaald bedrag die u in een keer voldoet. Het maandbedrag valt nu lager uit omdat dit bedrag dan niet voor het maandbedrag wordt meegerekend, en open blijft staan tot de laatste maand. Door met een slottermijn te werken zijn de maandbedragen lager voor financial lease. U drukt dus de maandelijkse kosten en kiest een zelf te betalen bedrag die u aan het einde van de looptijd pas voldoet.

Wat is het voordeel hiervan?
Het kan zijn dat u aan het einde van de looptijd een andere auto wilt aanschaffen of leasen. U kunt dan een slottermijn zien als een restwaarde of inruilwaarde van de auto. Met andere woorden een bedrag wat de auto mogelijk op zou leveren als u hem inruilt of verkoopt. Als u normaal omgaat met de auto, schadevrij rijdt en onderhoudsbeurten laat doen kan hiervoor een redelijke schatting gemaakt worden.

Een slottermijn bij financial lease lijkt dus eigenlijk ook op een soort aanbetaling, maar dan achteraf. Een soort afbetaling dus.

Wilt u ook weten wat uw maandbedrag is? Gebruik dan de financial lease calculator van nationaleautolease.nl

U kunt hierop meteen een offerte aanvragen. Wij beoordelen uw aanvraag binnen 24 uur. Onze leasetarieven behoren tot de voordeligste van Nederland.

Gerelateerde Blog items

Omhoog