Financial lease bij Nationale Autolease

Elektrische bestelbussen in opkomst

Door het online koopgedrag van de consument nemen de bezorgbusjes  in de straat toe. De boodschappen worden thuisbezorgd en de aankopen die online gedaan zijn worden ook thuis bezorgd.

Bedrijven houden zich meer bezig met duurzame mobiliteit. Steeds meer stadskernen worden emissievrij gemaakt waardoor de vraag naar elektrische bedrijfsauto’s toeneemt. Steeds meer gemeenten eisen een duurzame oplossing van hun contractpartners.

Wat zijn de voordelen van het overstappen op elektrische voertuigen?

De kilometerkosten zijn lager, er wordt geen CO-2 uitstoot gerealiseerd en de onderhoudskosten zijn lager dan bij reguliere bestelwagens. Ook neemt de range van elektrische auto’s toe en zijn er steeds meer openbare laadpunten beschikbaar. Genoeg redenen dus om als bedrijf na te denken om een elektrische bedrijfswagen toe te voegen aan het wagenpark.

Subsidies bij aanschaf van elektrische bestelwagen

Het aanbod van elektrische bedrijfswagens neemt langzaam toe. Om de overstap naar elektrisch transport te versnellen heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van elektrische bestel- en vrachtwagens.

In verschillende gemeentes bestaan er daarnaast extra subsidieregelingen voor bedrijven. Zo kan er in de gemeente Amsterdam voor maximaal €40.000 subsidie aangevraagd worden per aangeschafte nieuwe elektrische bestelauto of vrachtwagen. Elektrische bedrijfswagens vallen daarnaast onder de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hiermee kunnen tot maximaal 75% va de investeringskosten afgeschreven worden.

Als bedrijf kan het interessant zijn om na te denken over het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de wagens zijn welkom in de milieuzones in de stad. Doordat er minder onderhoud nodig is kan er bespaard worden op de vaste kosten. De verschillende subsidies en fiscale voordelen maken de aanschaf daarnaast financieel aantrekkelijk.

Financial Lease een elektrische bedrijfswagen

Maak het voordeel van een elektrische bedrijfswagen financieel nog groter door de auto te kopen met een Financial Lease. Bij Financial Lease ben je economisch eigenaar van de auto na het betalen van de laatste maandtermijn ben je ook juridisch eigenaar. Omdat je economische eigenaar bent van de auto kun je optimaal gebruik maken van alle fiscale voordelen waaronder de rente die je fiscaal kunt verrekenen. De autoverzekering kun je afsluiten waar je het voordeligste uit bent! Alle voordelen liggen dus bij jou als ondernemer in  plaats van bij de Leasemaatschappij. 

Nieuw modellen op de markt

Bijna alle populaire merken voor bestelbussen komen met een elektrische variant; Mercedes Benz heeft een elektrische model voor de populaire Vito en Sprinter, Renault heeft de complete Renault Master als elektrische bedrijfswagen en Volkswagen de Crafter als zeer solide elektrische bedrijfsbus. 

Voor de compactere elektrische bedrijfswagens zijn de Opel Vivaro-e, Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy en Toyota ProAce Electric mooie alternatieven.

De markt van gebruikte elektrische bedrijfswagens is nog minimaal maar NationaleAutolease is partner met alle dealerbedrijven in Nederland van alle merken en type elektrische bedrijfswagens en kan de Financial Lease van uw nieuwe gekochte elektrische bedrijfswagen verzorgen.

Wil je als ondernemer ook bijdragen aan een beter milieu en gebruik maken van alle voordelen van een elektrische bedrijfswagen vraag dan gratis en vrijblijvend een Financial Lease offerte aan of bel met 035 523 77 34 of mail naar [email protected] 


Bekijk elektrische modellen

Gerelateerde Blog items

Omhoog