Financial lease bij Nationale Autolease

Waarom is een gebruikte auto leasen goedkoper voor ondernemers?

Overweegt u, net als veel ondernemers, om een gebruikte auto te leasen in plaats van een nieuwe auto? Lees in de onderstaande blog waarom het voordelig is om een “jong” gebruikte auto te leasen.

Verantwoord een gebruikte auto kopen met financial lease

Als ondernemer heeft u vaak een bedrijfsauto nodig voor het uitoefenen van uw bedrijfsvoering of om uw klanten/relaties te bezoeken. Een nieuwe auto is vaak een grote uitgave en een aanslag op uw liquiditeit. Om alles overzichtelijk te maken kunt u een gebruikte auto kopen door het afsluiten van een financial lease. U betaalt een vast bedrag per maand hierdoor wordt het voor u als ondernemer overzichtelijk wat uw uitgaven zijn en hoeft u niet in één keer een groot bedrag te betalen.

Een gebruikte auto leasen en ook nog eigenaar worden van de auto

Wanneer u een gebruikte auto gaat financial leasen wordt u economisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat de auto op uw balans komt te staan. Na betaling van de laatste termijn wordt u gelijk juridisch eigenaar van de auto. De auto is dan helemaal betaald en u mag dan zonder overleg met de bank de auto verkopen of inruilen. Je kan een auto uitzoeken in onze lease voorraad of via een portaal zoals Gaspedaal of Auto Track en bij ons op de pagina Auto elders gevonden aanvragen.

Lage maandtermijn met financial lease

Wanneer u een gebruikte auto wilt gaan leasen heeft dit veel voordelen. U kunt zelf de maandtermijn bepalen. Wanneer u de financial lease over een langere looptijd afsluit, zal uw maandtermijn lager worden. Tevens is het mogelijk om de maandtermijn van uw jong gebruikte lease auto te verlagen door een slottermijn in te bouwen. Dit bedrag is een reële restwaarden en blijft openstaan tot het einde van de looptijd. U lost dit bedrag niet af waardoor uw maandtermijn laag blijft.

Aan het einde van de looptijd kunt u het bedrag in een keer betalen of u ruilt de auto in en u betaalt met de inruilprijs de slottermijn. Vaak is de inruilprijs hoger en houdt u nog een bedrag over om bij uw volgende auto te leggen. U zou dan wederom kunnen kiezen om een jong gebruikte auto te leasen.

Extra laag termijnbedrag

Bij een gebruikte auto zijn de eerste hoge afschrijvingen al gemaakt. Op een nieuwe auto schrijft men met name in de eerste 2 jaar veel af. Indien u kost voor een gebruikte leaseauto, betaalt u dus een lager leasebedrag omdat de aanschafwaarde beduidend lager is. In Nederland is er een enorm aanbod jong gebruikte auto’s, vaak dealer onderhouden. Ze rijden en voelen als nieuw. Het is daarom niet gek dat het financial leasen van een gebruikte auto een populaire leasevorm is onder ondernemers. 

De fiscale voordelen

Als economisch eigenaar van de auto kunt u gebruik maken van de fiscale voordelen. U kunt bij het leasen van een gebruikte auto de BTW terugvorderen. Tevens kunt, u wanneer u een gebruikte auto heeft gekocht door het afsluiten van een financial lease, de rente die in de maandtermijn zit fiscaal verrekenen. De afschrijvingskosten van de auto zijn ook fiscaal te verrekenen. Sluit u als startende ondernemer een lease af voor een gebruikte auto dan komt u ook nog in aanmerking voor een startersaftrek.

Ruim aanbod van voordelige gebruikte auto’s

Er is een ruim aanbod van voordelige en goede lease occasions. U kunt kiezen uit alle automerken en modellen. Van Volkswagen tot Renault, van Volvo tot Skoda.  Een groot voordeel is dat de auto’s direct beschikbaar zijn. U kunt hierdoor snel de mobiliteit invullen die past bij uw bedrijfsvoering.

Met zoveel voordelen wilt u toch ook graag een gebruikte auto leasen? Bekijk nu ons aanbod gebruikte lease auto’s. Heeft u uw gebruikte auto elders gevonden, dan kunt u die ook via NationaleAutolease leasen. Nog meer weten over het leasen van tweedehands auto’s? Lees dan eens onze blog over het eenvoudig leasen van een tweedehands auto.

Gerelateerde Blog items

Omhoog