Financial lease bij Nationale Autolease

Wat is de rente van financial lease?

Financial Lease is een zakelijke kredietverlening met een vaste rente en looptijd en daardoor een vaste maandtermijn. Financial lease is een financieringsvorm waarmee je  als ondernemer een auto kan aanschaffen. Je weet altijd waar je aan toe bent bij het afsluiten van een financial lease en komt niet voor verrassingen te staan. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag. 

Je kan als ondernemer de beschikking krijgen over een auto waardoor je jouw bedrijfsvoering efficiënt, flexibel en succesvol kunt uitvoeren zonder dat het je onderneming liquide middelen kost. Deze middelen kan je achter de hand houden voor investeringen die moeilijker te financieren zijn. 

Financial lease voor zakelijk rijden

Een financial lease op een auto is makkelijker te verkrijgen dan een financiering op andere bedrijfsmiddelen. De reden hiervoor is dat de waarde van een auto op ieder moment op een eenvoudige manier te bepalen is. Financieringsmaatschappijen nemen dit in hun risicoanalyse mee. 

Een van de financial lease voordelen is dat je als ondernemer alleen de rentekosten en de afschrijving van de auto betaalt. Na de leaseperiode ben je volledig eigenaar van de auto.

Financial lease rente berekenen

Financial lease is exclusief verzekeringen, onderhoud en wegenbelasting en hierdoor de meest transparante leasevorm. De rente is een vast percentage gedurende het gehele financial leasecontract, waardoor je niet met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd als ondernemer.

De rente van financial lease overeenkomst is aftrekbaar voor het bedrijf en de BTW kan worden teruggevorderd als je bedrijf BTW plichtig is. 

Er bestaat een mogelijkheid om de restwaarde van de auto op te nemen in het financial leasecontract, hiermee kan je de maandelijkse kosten verlagen. De subsidies voor aanschaf van elektrische – en hybride auto’s komen bij financial lease geheel ten gunste van je bedrijf. Met onze calculator bereken je makkelijk je financial lease maandtermijn.

Is de rente bij financial lease aftrekbaar?

Koop je een bedrijfsauto en sluit je een financial leasecontract af om de auto mee te betalen, dan ben je ook direct economische eigenaar van de auto. Dit houdt in dat de auto op de balans van je bedrijf komt te staan en je als eigenaar van het bedrijf en de financial lease auto gebruik kan maken van alle fiscale voordelen.

Een van de fiscale voordelen is dat je de rente die je betaalt over de financial lease kan verrekenen met het resultaat van je onderneming. Je betaalt hierdoor minder belasting. Je boekhouder en/of accountant kan dit voor je uitrekenen. Dit is per bedrijf verschillend en afhankelijk van het resultaat van de onderneming.

Gerelateerde Blog items

Omhoog