Financial lease bij Nationale Autolease

Voordelen financial lease

Wat zijn de 5 belangrijkste voordelen van financial lease? We hebben ze voor u als ondernemer op een rijtje gezet:

Voordeel 1 van financial lease: auto is uw eigendom

In tegenstelling tot operational lease waarbij de leasemaatschappij de juridische eigenaar is van de leaseauto, is bij financial lease de leaserijder economisch eigenaar.

Voordeel 2 van financial lease: investerings- en renteaftrek

In Nederland is het toegestaan het totale bedrag aan rente dat betaald wordt, op basis van een financial leaseovereenkomst, van de winst af te trekken, dit is de renteaftrek financial lease.
De investeringsaftrek is een bedrag dat u kunt aftrekken van de winst als u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Door de investeringsaftrek wordt uw winst lager en betaalt u dus minder belasting

Voordeel 3 van financial lease: BTW over aanschaftijd direct terug vorderen

In de wetgeving over BTW wordt financial lease gezien als een levering. Het bedrag aan BTW kan in één keer worden teruggevorderd.

Voordeel 4 van financial lease: investeren zonder liquiditeitsverlies

Een onderneming beschikt direct over de leaseauto, maar betaalt een afgesproken aantal vaste termijnbedragen. Doordat u bij financial lease geen gebruik hoeft te maken van uw eigen financiële middelen behoudt u uw liquiditeit. U heeft dus als ondernemer alle ruimte om te ondernemen!

Voordeel 5 van financial lease: vaste leasetermijnen

U least tegen vaste maandlasten voor een afgesproken vaste periode. Hierdoor weet u van te voren precies welke kosten u kunt verwachten.

Meer weten van de voor- en nadelen van financial lease? Neem contact op met één van onze experts van Nationaleautolease.nl, of bekijk meteen ons aanbod lease auto’s.

Gerelateerde Blog items

Omhoog