Financial lease bij Nationale Autolease

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Wat zijn de belangrijkste voordelen van financial lease? Wij hebben alle voordelen voor jou als ondernemer op een rijtje gezet.


Bekijk onze leaseauto’s

De voordelen van financial leasen

Eigenaar van de auto

In tegenstelling tot operational lease waarbij de leasemaatschappij de juridische eigenaar is van de leaseauto, is bij financial lease de leaserijder economisch eigenaar.

Investerings- en renteaftrek

In Nederland is het toegestaan het totale bedrag aan rente dat betaald wordt, op basis van een financial leaseovereenkomst, van de winst af te trekken, dit is de renteaftrek financial lease.

De investeringsaftrek is een bedrag dat je kunt aftrekken van de winst als je hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Door de investeringsaftrek wordt je winst lager en betaal je dus minder belasting.

BTW over aanschafprijs direct terugvorderen

In de wetgeving over BTW wordt financial lease gezien als een levering. Het bedrag aan BTW kan in één keer worden teruggevorderd. Lees in ons artikel over financial lease en btw alles terug over de mogelijkheden.

Investeren zonder liquiditeitsverlies

Een onderneming beschikt direct over de leaseauto, maar betaalt een afgesproken aantal vaste termijnbedragen. Doordat je bij financial lease geen gebruik hoeft te maken van je eigen financiële middelen behoud je je liquiditeit. Je hebt dus als ondernemer alle ruimte om te ondernemen!

Vaste leasetermijnen

Je least tegen vaste maandlasten voor een afgesproken vaste periode. Hierdoor weet je van tevoren precies welke kosten je kunt verwachten.

Het nadeel van financial leasen

Bij financial lease moet je zelf zorgen voor het onderhoud van de auto. Dit kan door een ondernemer als nadeel worden gezien. Het kan zijn dat je onverwachts een reparatie moet laten uitvoeren waar je niet op hebt gerekend. 

Aan de andere kant betaal je niet maandelijks voor onderhoudskosten zoals bij operational lease. Daar zit een groot bedrag verrekend in de maandtermijn voor onderhoud bij universele dealers die vaak kostbaar zijn. 

Bij financial lease mag je zelf kiezen waar je het onderhoud en reparaties laat uitvoeren en kan je zelf afspraken maken over de prijs. Kortom dit nadeel kan je al snel omzetten in een financieel voordeel!


Bekijk onze lease auto’s

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de voordelen van financial leasen? Neem vrijblijvend contact op met onze leaseadviseurs op 035 523 77 34 of mail naar [email protected]

Gerelateerde Blog items

Omhoog