Financial lease bij Nationale Autolease

Financial lease particulier

Bij het leasen van een auto denken veel mensen meteen aan private lease. Toch hoor je ook steeds vaker de term “financial lease” voorbij komen. Maar hoe zit dat als particulier? Kun je als particulier gebruik maken van financial lease, of is dit alleen bedoeld voor ondernemers? In dit artikel geven we een duidelijk antwoord en zetten we de mogelijkheden op een rij.

Kun je een auto leasen als particulier?

Als particulier kun je helaas geen gebruik maken van financial lease. Financial lease is een vorm van leasen die speciaal is ontwikkeld voor bedrijven en ondernemers. Het is een leasevorm waarbij je de auto zakelijk financiert, met als voordeel dat de auto economisch eigendom van het bedrijf wordt. Hierdoor profiteer je van bepaalde fiscale voordelen, zoals het terugvorderen van btw en fiscaal verrekenen van de rente. Voor particulieren zijn deze voordelen echter niet van toepassing, waardoor financial lease geen optie is voor particulieren.

Als particulier kun je daarentegen wel kiezen voor private lease. Dit is een leasevorm die wel specifiek gericht is op particulieren, waarbij je voor een vast maandbedrag een auto rijdt zonder onverwachte kosten voor onderhoud of verzekering.

Een auto leasen als bedrijf/ondernemer

Financial lease is erg populair onder bedrijven en ondernemers. Het biedt hen de mogelijkheid om een auto te rijden zonder in één keer een groot bedrag te hoeven betalen. Dit is met name interessant voor kleine bedrijven, zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en MKB’ers die hun kapitaal liever in hun onderneming willen investeren dan in een auto. Je betaalt een vast maandbedrag en aan het einde van de looptijd ben je eigenaar van de auto. Dit geeft ondernemers de vrijheid om te blijven investeren in hun bedrijf, terwijl ze toch gebruik kunnen maken van een betrouwbare auto.

Lees hier wat financial lease is!

Daarnaast zijn er fiscale voordelen aan verbonden, zoals de mogelijkheid om de btw terug te vorderen en de auto als bedrijfsmiddel af te schrijven. Dit maakt financial lease een aantrekkelijke keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar flexibiliteit en financiële voordelen.

Financial lease is niet hetzelfde als private lease!

Het is belangrijk om het verschil tussen financial lease en private lease goed te begrijpen. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto, inclusief kosten zoals verzekering, onderhoud en wegenbelasting. ER wordt van tevoren afgesproken hoeveel kilometers je mag rijden met de auto. De auto blijft echter eigendom van de leasemaatschappij, en na de looptijd lever je de auto weer in. Private lease is bedoeld voor particulieren die zorgeloos willen rijden zonder zich druk te hoeven maken over bijkomende kosten.

Bij financial lease ligt dit anders. Hier draait het om zakelijke financiering, waarbij je de auto na afloop van het contract daadwerkelijk in eigendom krijgt. De maandelijkse kosten zijn vaak lager dan bij private lease, maar daar staat tegenover dat je zelf verantwoordelijk bent voor kosten zoals verzekering, onderhoud en belastingen. Omdat de auto eigendom is van de ondernemer mag hij zelf bepalen hoeveel kilometers hij met de auto rijdt. Financial lease is daarom meer geschikt voor ondernemers die hun auto willen opnemen als bedrijfsinvestering.

Is financial lease geschikt voor startende ondernemers?

Ja, financial lease voor startende ondernemers/zzp’ers kan! Juist voor deze groep kan het een slimme keuze zijn. Als startende ondernemer wil je je beschikbare kapitaal waarschijnlijk liever inzetten voor de start en groei van je bedrijf dan voor het aanschaffen van een auto. Met financial lease hoef je geen grote som geld in één keer uit te geven. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand en behoud je de flexibiliteit om te investeren in andere bedrijfsmiddelen of groei.

Bovendien helpt financial lease startende ondernemers om een bedrijfsauto te rijden zonder dat dit een directe impact heeft op hun liquiditeit. Dit kan je als ondernemer de vrijheid geven om je focus te behouden op de opbouw van je bedrijf, terwijl je toch beschikt over de benodigde mobiliteit. Dus, als je als startende ondernemer op zoek bent naar een manier om een auto aan te schaffen zonder je kapitaal aan te tasten, is financial lease een uitstekende optie om te overwegen.

Contact opnemen met Nationale Autolease

Wil je meer weten over financial lease? Bij Nationale Autolease helpen we je graag verder. Of je nu vragen hebt over een financial leasecontract, de voorwaarden of gewoon wilt weten wat je opties zijn, onze experts staan klaar om je te adviseren. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek welke mogelijkheden er voor jou beschikbaar zijn.

Gerelateerde Blog items

Omhoog