Financial lease bij Nationale Autolease

De opkomst van de waterstofauto als taxi

Naast de welbekende diesel, benzine- en elektrische auto begint nu ook de waterstofauto zijn opkomst te maken. Een nieuwe techniek om een auto aan te drijven, een techniek waarbij er geen CO2-uitstoot plaatsvindt maar water (H2O).

De techniek is niet van gisteren; er rijden al auto’s met deze techniek, maar waarom is het dan nog niet van de grond in Nederland? Er zijn inmiddels een aantal modellen op de markt die op waterstof rijden. Je hebt de Toyota FCV en de Mirai wat toekomst betekent in het Japans en je hebt de Hyundai ix35 en Nexo. De Nexo is het nieuwste model van Hyundai en werd in samenwerking met TCA als taxi gepresenteerd.

De opkomst van de waterstofauto als taxi

Een waterstofauto zou zeer geschikt kunnen zijn als taxi. Als je een waterstofauto vergelijkt met een elektrische aangedreven auto zijn er veel overeenkomsten. Zeker op het gebied van subsidies zoals de KIA en de MIA. Ook hier kunnen taxibedrijven de btw en bpm terugvorderen en zit er 4% bijtelling op de auto tot een aanschafprijs van € 50.000. Het grote verschil is dat een waterstofauto binnen 5 minuten weer is volgetankt en een range heeft van 500km+. Dit zou het zeer geschikt maken voor taxi’s. Een taxi maak veel kilometers dus met een elektrische auto sta je een aantal keer per dag aan een laadpaal. Dit is natuurlijk ongunstig voor een taxi omdat je zo kostbare tijd inlevert.

Het enige nadeel van een waterstofauto is het aantal tankstations waar je waterstof kan tanken. Er zijn nu vier tankstations in Nederland waaronder twee in regio Amsterdam, één in Den Haag en één in Pesse. Dit is dus al aantrekkelijk voor taxi’s die opereren in de Randstad. Zowel de overheid als Shell zijn druk bezig met het investeren in meer locaties om zo de markt te stimuleren. De verwachting is dat er veertien tankstations bij zijn gekomen in 2020.

De opkomst van de waterstofauto als taxi

Een waterstofauto rijden via financial lease

NationaleAutolease verzorgt voor u de financial lease voor een waterstofauto. U kunt bij ons terecht voor alle vragen omtrent het nieuwe rijden. Wij kijken samen met u wat de beste optie is en zullen u passend advies geven.


Bekijk direct de leasevoorraad

Gerelateerde Blog items

Omhoog