Financial lease bij Nationale Autolease

Zakelijke auto leasen geeft ondernemers financiële ruimte.

Als ondernemer heb je een bedrijfsauto nodig om je klanten te bezoeken en om opdrachten uit te voeren bij je klanten. De aanschaf van een zakelijke bedrijfsauto is altijd een grote uitgave. De oplossing is Financial Lease!

Zakelijke auto leasen? Bekijk de veelgestelde vragen.

Voor ondernemers is het kopen van een zakelijke auto één van de grootste uitgaven binnen het bedrijf. Een zakelijke auto leasen biedt de ondernemer financiële speelruimte. Je hoeft niet in één keer een groot deel van je liquide middelen te gebruiken voor de aanschaf van een auto maar je betaalt deze in een vooraf afgesproken periode in een vast maandbedrag terug.

Als je ondernemer bent en je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nederland dan kan je een Financial Lease aanvragen.

Als ondernemer kan je elk type bedrijfsauto leasen. Financial Lease kan voor een nieuwe- of gebruikte personenauto maar ook voor een nieuwe- of gebruikte bestelbus. 
 
Veel ondernemers kiezen voor een elektrische auto. Daar is Financial Lease zeer geschikt voor omdat je als ondernemer dan zelf gebruik kan maken van alle fiscale voordelen.

Wanneer je een zakelijke auto koopt met een Financial Lease dan ben je vanaf de eerste dag economische eigenaar van de auto. De auto komt op de balans van je bedrijf te staan. Het grote voordeel hiervan is dat je als ondernemer zelf gebruik kan maken van de fiscale voordelen zoals BTW terugvorderen, rente fiscaal aftrekbaar en bij elektrische auto’s kan je gebruik maken van de subsidies die door de overheid worden verstrekt.
 
Na het betalen van de laatste maandtermijn van de Financial Lease wordt je juridisch eigenaar van de auto. De auto is dan jouw eigendom.

Bij Financial Lease koop je als ondernemer zelf de auto. Je wordt tenslotte ook eigenaar van de auto. Dit houdt in dat je zelf kan onderhandelen over de prijs en eventuele korting of extra garantie.
 
Wanneer je al een bedrijfsauto hebt kan je met de dealer overleggen om deze in te ruilen en kan je ook hiervoor zelf bepalen of de inruilprijs je bevalt.

Het is altijd mogelijk om extra te betalen op een lopend Financial Leasecontract. Je looptijd van de Financial Leasecontract wordt hiermee korter. De maandtermijn blijft altijd gelijk.

Financial Lease is voor nieuwe- en gebruikte auto’s voor personenauto’s en bestelbussen.

Doordat de afschrijving van een auto in het begin het hoogste is, is de aanschafprijs van een Occasion zeer aantrekkelijk. Hier heeft de eerste (hoge) afschrijving al plaatsgevonden. Daardoor is de aanschafprijs aanzienlijk lager bij een jong gebruikte auto of een “auto met de kop eraf” zoals in de volksmond gezegd wordt.

Je zoekt de auto naar keuze. Dit kan een personenauto zijn of een bedrijfsbus. Je kan zelf de dealer bepalen waar je de auto koopt, wij werken met alle dealerbedrijven in Nederland.
 
Doe een Financial Lease aanvraag online. Binnen 24 uur heb je een terugkoppeling van ons met een scherp Financial Lease voorstel.
 
Ga je akkoord met ons voorstel dan wordt het Financial Leasecontract opgemaakt. Dit wordt online verstuurd. Na ondertekening van het Financial Leasecontract wordt de auto op naam gezet. Wanneer wij alle documenten retour ontvangen gaan wij de uitbetaling van het bedrag verzorgen aan de dealer.
 
Je kan dan een afspraak maken voor het afleveren van de Financial Lease auto.

Wanneer je een Financial Lease auto rijdt als ondernemer moet je voor privégebruik boven 500 km bijtelling betalen. In 2021 ligt het bijtellingspercentage op 22% van de catalogusprijs. Voor Elektrische auto’s ligt geldt in 2021 een bijtellingspercentage van 12% van de catalogusprijs tot € 40.000,00 en met een maximale periode van 5 jaar. 

NationaleAutolease werkt met alle dealerbedrijven in Nederland. Heb je zelf een auto gevonden dan is dat zeker mogelijk om een Financial Lease aanvraag te doen. Gebruik hiervoor de offerte aanvraag op onze homepage.

Wanneer wij alle gegevens van je hebben zoals KVK nummer, naam, geboortedatum en de gegevens van de auto heb je binnen 24 uur een scherp Financial Lease voorstel.

Het is mogelijk om de aanschafprijs van de auto (excl. BTW) volledig te financieren. 
Het is ook mogelijk om een auto in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe auto. De inruilwaarde bepaal je samen met de dealer. Het is mogelijk om deze inruilprijs in mindering te brengen op Financial Lease. Hiermee verlaag je het te financieren bedrag en wordt automatisch je maandtermijn voordeliger.
 
Wanneer je geen inruilauto hebt maar wel een aanbetaling wilt doen is dat ook mogelijk.
Uiteindelijk bepaal je door een aanbetaling te doen zelf het te leasen bedrag en komt je maandtermijn voordeliger uit.

Wanneer je als ondernemer net gestart bent met je bedrijf heb je vaak veel kosten gemaakt. Om je klanten te bezoeken en/of een klus op locatie te kunnen doen heb je een bedrijfsauto nodig. Dit kan een bedrijfsbus voor een schilder of timmerman zijn, maar het kan ook een personenauto zijn voor een consultant.  Dit is afhankelijk van het type bedrijf dat je gestart bent. De aanschaf van een bedrijfsauto is een grote uitgave. 
Voor een startende ondernemer is het zeker mogelijk om een Financial Lease af te sluiten. 
Afhankelijk van het type auto en de aanschafprijs vraagt de financieringsmaatschappij in sommige gevallen om een kleine aanbetaling. Maar meestal kan de auto volledig gefinancierd worden.

Financial Lease is alleen de financiering van de auto. Er zit geen wegenbelasting en geen onderhoud bij in. Het voordeel hiervan is dat je zelf bepaalt waar je verzekering afsluit tegen de beste prijs en waar je het onderhoud van de auto regelt. Hier zitten dus geen marges voor de leasemaatschappij tussen. 

Doordat je de BTW aanbetaalt en de auto altijd exclusief de BTW wordt gefinancierd komt er GEEN BTW op de Financial Leasetermijn.

Wanneer je tijdens de looptijd van het Financial Leasecontract graag een andere auto wilt kopen is dat zeker mogelijk. Soms is het een auto van gelijke waarde, dan komt er een objectwissel. Wanneer de auto duurder is kan het meerbedrag meegenomen worden en komt er een nieuw Financial Leasecontract.
 
Het saldo van je huidige contract wordt overgenomen door het nieuwe contract, de inruilprijs van de inruilauto gaat in mindering van de aanschafprijs van de nieuwe auto en zo ontstaat er een nieuw te leasen bedrag. Het is mogelijk om dan ook de looptijd aan te passen.

Een slottermijn is een reële restwaarde die gehanteerd kan worden bij Financial Lease. De financieringsmaatschappijen hebben hier staffels voor. Hierdoor zal de auto altijd meer waard zijn dan de slottermijn. Het bedrag wat de auto meer opbrengt kan je dan weer gebruiken voor de aanschaf van een volgende auto.
 
Op een slottermijn los je niet af. Daardoor wordt de maandtermijn van de Financial Lease lager. 

Veel ondernemers kiezen voor een slottermijn omdat de maandtermijn van de Financial Lease dan voordeliger is. Maar het is zeker NIET verplicht om een slottermijn te nemen. Wanneer je dat wilt kan je de auto in de afgesproken maandtermijnen helemaal aflossen naar nul.

Ondernemers weten vaak wat zij uit willen geven per maand aan hun bedrijfsauto. NationaleAutolease werkt samen met de ondernemer toe naar dit gewenste bedrag. Dit doen wij door samen met de ondernemer te kijken naar de gewenste looptijd en de hoogte van de slottermijn. Wij finetunen de Financial Lease zo dat de ondernemer zijn gewenste Financial Lease maandtermijn krijgt.

Er zijn meerdere aanbieders op de markt voor het aanbieden van Financial Lease. NationaleAutolease is dé Specialist op het gebied van Financial Lease. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring, werken met 7 financieringsmaatschappijen waardoor de kans op een goed voorstel zeer groot is. 
 
NationaleAutolease is transparant en adviseert de ondernemers graag het beste voorstel en tarief. Onze Lease Adviseurs zijn goed opgeleid en kunnen jou als ondernemer net dat extra beetje advies geven.
 
NationaleAutolease is zes dagen per week bereikbaar en handelt de zaken snel af. 

Ga naar de website van NationaleAutolease en zoek in de leasevoorraad naar de auto van jouw wens. Je kan dan direct een Financial Lease offerte aanvragen.
 
Auto elders gevonden? Ga dan naar de homepage van NationaleAutolease en vul de gegevens van de auto die je elders hebt gevonden in bij aanvragen lease offerte en wij maken een scherpe offerte voor je.
 
In 2 stappen doe je een Financial Lease offerte; stap 1 gegevens van de auto, stap 2 gegevens van het bedrijf. Binnen 24 uur heb je een vrijblijvend en scherp Financial Lease aanbod in je mail.

Gerelateerde Blog items

Omhoog