Financial lease bij Nationale Autolease
Content backup nationale autolease

Auto importeren en financial lease

Momenteel is er een tekort aan occasions in Nederland. Daarom worden er veel auto’s uit Duitsland en andere EU-landen geïmporteerd. Een jong gebruikte auto importeren uit Duitsland kan je een flinke besparing opleveren!

Waarom een auto importeren uit Duitsland?

Niet alleen het tekort aan occasions zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is om een auto te importeren uit het buitenland, gebruikte auto’s uit andere EU-landen zijn vaak zeer compleet met accessoires en uitvoering. Daarnaast is de eerste afschrijving achter de rug. Deze afschrijving is het hoogst, dus daarom een groot voordeel wanneer je een jong gebruikte auto importeert uit het buitenland.

Let er wel op dat het importeren veilig gebeurt. Zorgt er altijd voor dat je inzicht hebt in het schadeverleden, de onderhoudshistorie en het aantal eigenaren dat de auto heeft gehad. Deze factoren bepalen voor een groot deel of de auto geschikt is om te importeren.

Financial Lease import auto

Je kunt als ondernemer een Financial Lease afsluiten op een auto die je koopt in het buitenland. Dit levert je een extra voordeel op omdat je dan niet direct je banksaldo hoeft aan te spreken.

Hoe werkt Financial Lease import auto?

Bij Financial Lease is de auto altijd onderpand van de financiering. De financieringsmaatschappijen financieren alleen auto’s die op Nederlands kenteken staan en door een Nederlandse leverancier gefactureerd worden.

Wanneer je een auto koopt in het buitenland en deze naar Nederland importeert, moeten er een aantal stappen doorlopen worden:

 • Betalen van de auto aan een Duitse leverancier
 • Transport naar Nederland
 • Invoeren van de importauto bij RDW
 • Auto komt op Nederlands kenteken
 • Bpm-aangifte rapport
 • Bpm-afdracht

Wanneer al deze stappen zijn doorlopen kan er een factuur opgemaakt worden door de leverancier in Nederland en kan het Financial Lease contract worden opgemaakt. Een Financial Lease contract is een overeenkomst tussen 3 partijen: de bank, de ondernemer en de Nederlandse leverancier.

Betalen van de auto aan de Duitse leverancier: voorfinancieren

Wanneer je kiest voor een auto importeren uit Duitsland en daarbij een Financial Lease contract afsluit, is het mogelijk dat het aankoopbedrag voorgeschoten wordt. Dit noemen wij voorfinancieren. Je hoeft dan als ondernemer niet eerst je liquide middelen aan te spreken om vervolgens terug te krijgen via de Financial Lease.

Hoe kan ik een auto importeren uit het buitenland?

Het importeren van een auto uit het buitenland brengt best wat werk met zich mee. Voor jou als ondernemer zijn het geen dagelijkse werkzaamheden.
NationaleAutolease werkt met de beste specialist met jarenlange ervaring op het gebied van het importeren van auto’s uit het buitenland. Zij hanteren een vast tarief voor alle werkzaamheden die het importeren van een auto met zich meebrengt. Deze kosten kunnen worden meegefinancierd in de Financial Lease van de auto. Het meest gunstige bpm-tarief wordt gehanteerd waardoor je altijd het beste voorstel krijgt voor de Financial Lease van je auto.

Auto Importeren bpm

Wanneer je overweegt een auto te importeren is het bepalen van de bpm belangrijk om te bepalen of het een interessante deal is om de auto uit het buitenland te halen.

Auto importeren bpm wordt bepaald op basis van:

 • CO2-uitstoot
 • Bouwjaar van de auto
 • Merk en type
 • Bouwjaar van de auto
 • Soort brandstof

De rest bpm bij importeren van een auto kan per auto verschillen welke bpm-berekening het voordeligste voor jou als ondernemer is. De CO2-uitstoot is hierin een belangrijk onderdeel en de uitvoering van de auto. Onze specialisten voor het importeren van een auto uit het buitenland kunnen voor u de beste bpm-calculatie maken.

Vrijblijvende offerte Financial Lease import auto

Je kunt goed zoeken naar je gewenste nieuwe importauto op www.mobile.de
Heb je de gewenste auto gevonden? Stuur ons dan een link van de auto en wij stellen vrijblijvend een Financial Lease offerte voor je op.

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blogartikel? Neem dan gerust contact op met één van onze Lease Adviseurs via 035-523 77 34.

  Gerelateerde Blog items

  Omhoog