Financial lease bij Nationale Autolease

Financial Lease wat is het precies?

Wanneer jij als ondernemer aan het oriënteren bent voor de aanschaf van een leaseauto dan kom je verschillende vormen van leaseconstructies tegen. Een van de meest afgesloten leasevormen is Financial Lease. Hieronder geven we uitleg op de vraag wat is Financial Lease?

Wat is Financial Lease?

Als ondernemer ben je op zoek naar een bedrijfswagen of personenauto. Financial lease is een van de vormen van leasen, maar wat is financial lease eigenlijk?

Bij Financial Lease kan het om een hele nieuwe auto gaan maar ook om een jong gebruikte auto. Dat is wat Financial Lease aantrekkelijk maakt!

Wanneer je kiest voor een (jong) gebruikte auto is de aanschafprijs aanzienlijk lager en kun je de auto toch leasen. Dit in tegenstelling tot een Operationele Lease, dit gaat alleen om nieuwe auto’s.

Economisch eigenaar van de auto bij financial lease

Je maakt de deal voor de aankoop van de auto zelf met het autobedrijf. Eventuele korting gaat dan ook direct in mindering van het te leasen bedrag en verlaagt daarmee ook direct jouw maandtermijn. Je betaalt maandelijks een vast bedrag bij financial lease.

Wanneer je een auto wilt inruilen is dit mogelijk. Je komt de prijs voor de inruil zelf overeen met het autobedrijf en ook dit bedrag kan in mindering gebracht worden op het te leasen bedrag.

Je mag zelf bepalen over welke periode (looptijd financial lease) je het geleasede bedrag terug wilt betalen. De regel is dat aan het einde van de looptijd van het financial leasecontract, de auto niet ouder mag zijn dan 12 jaar.

Een auto houdt altijd een bepaalde waarde. Om de maandtermijn lager te houden kan deze waarde gebruikt worden als slottermijn in de Financial Lease.
De slottermijn is een door de financieringsmaatschappij bepaalde reële waarde waar je gedurende de looptijd van de Financial Lease niet over aflost waardoor je een voordelige maandtermijn heeft.

Juridisch eigenaar van de auto bij financial lease

Wanneer je alle maandtermijnen heeft betaald en de slottermijn heeft voldaan wordt je automatisch juridisch eigenaar van de auto.

Het voordeel van Financial Lease en economische eigenaar van de auto zijn;

  • BTW terug te vorderen
  • Rente fiscaal aftrekbaar
  • Voordelige aanschafprijs jong gebruikte auto’s
  • Regel zelf de voordeligste autoverzekering
  • Geen beperking van kilometers
  • Fiscaal voordeel
  • Ruimte om te ondernemen

Zoek in onze voorraad auto’s of stuur ons uw gewenste auto en wij zorgen dat je als tevreden ondernemer jouw klanten kan bezoeken. Bij NationaleAutolease sluit je snel en gemakkelijk een nieuw financial lease contract.

Gerelateerde Blog items

Omhoog